Proiectat de Studio One Architecture, Greenland Road Residence este situat în Atlanta, Georgia. Casa este amplasată pe partea înaltă a proprietății ondulate, tăiată printr-un ecartament îngust între retrageri, servituți și tampoane existente.

Conceput ca o casă de trei generații, designul a tradus programul într-un plan deschis de zone discrete atât din spațiile publice, cât și din cele private. Organizat ca două volume alunecând unul lângă altul, forma rezultată creează o serie de camere interioare și exterioare, fiecare zonă fiind deschisă pentru vederi încadrate în mai multe direcții.

Orientată de-a lungul unei axe topografice est-vest, locuința încorporează mai multe caracteristici durabile de înaltă tehnologie, cum ar fi un colector subteran de apă de ploaie, precum și lumina zilei, prin amplasarea atentă a consolelor adânci deasupra geamurilor, pentru a proteja împotriva câștigului de căldură în timpul verii, permițând în același timp soarele să pătrundă. in iarna.

Abordarea de intrare se face printr-o unitate privată lungă, îndepărtată de stradă, cu acces vehicul care pătrunde prin clădire prin port-cochere și curte până la garajul încorporat în dealul de dincolo. Volumele albe solide sunt cusute împreună de avioane de lemn și sticlă sub un acoperiș cu cadru din lemn înclinat. Separate de geamuri clerestory, perechea de planuri de acoperiș alternante planează și trece deasupra etajului 2, diminuând granița dintre interior și exterior pe măsură ce se deplasează pe incinta perimetrală..

Luând indicii atât din mediul natural, cât și din preferințele oarecum disparate ale proprietarilor; lemnul a devenit un element critic și un numitor comun în dezvoltarea nu numai a unei palete materiale, ci și a formei, stabilind un ritm și un modul structural pentru casă. Utilizarea căpriorilor, brăzdarelor, dulapurilor și a pardoselilor expuse din brad Douglas, combinate cu podele, ornamente, uși și ferestre din pin galben sudic, au căutat să echilibreze liniile curate și contemporane cu referințele tradiționale într-un amestec amestecat care este destinat să fie expresiv, autentic , indigen și cald.

 

 

  

 

 

 

Vizualizați site-ul web