Proiectată de studioul Bates Masi Architects din Sag Harbor, casa contemporană de 1.350 de metri pătrați, Noyack Creek Residence este situată în Noyack, un cătun din județul Suffolk, New York..

Clientul, un actor din New York, a căutat o retragere pentru relaxare și distracție ocazională pe un lot îngust restrictiv care se confruntă cu estuarul mareelor ​​Noyack Creek. Casa a devenit un studiu în teatrul de arhitectură: o serie de spații într-o secvență atent scenarizată, care reflectă subtil viața sa profesională.

Calea începe de la ușa din față, unde ecranele de confidențialitate perforate se alunecă ca o perdea, dezvăluind spațiile de locuit și de luat masa asemănătoare unei mansarde. Direcția plăcilor de punte care alcătuiesc pardoseala este modificată pentru a delimita calea prin spațiu, ieșind perfect către o punte exterioară pe malul apei. O scară largă până la al doilea nivel, paralelă cu o scară interioară de-a lungul unui perete vitrat, acționează ca scaune cu mai multe niveluri pentru a vă distra și a privi vederea de dincolo. Sub scară, culise ascunsă pentru o intimitate maximă, camera de oaspeți împărtășește vederea apei printr-o ușă glisantă aproape ascunsă. Oaspeții ies ca și cum ar fi prin intermediul unei trape.

Continuând scara până la etajul al doilea, destinația finală este suita master și balcon. Dormitorul principal este conectat la baie printr-un pod cu vedere la spațiile publice de sub care sunt iluminate de peretele scării vitrate. Căptușită cu o bară de protecție din cabluri din oțel inoxidabil care amintește de o mansardă și o pasarelă, calea culminează în dormitorul principal cu peretele său de geamuri cu vedere la apă.

 

Ferestrele din toată casa sunt amplasate cu grijă pentru a oferi o lumină naturală maximă și priveliști ale apei, păstrând în același timp intimitatea vecinilor și străzii din apropiere. Sistemul de siding este manipulat și pentru diferite grade de confidențialitate. Compus din Skatelite, un panou din rășină naturală utilizat în mod obișnuit în rampele de skateboard, sidingul este tăiat cu jet de apă, cu articulații strânse în zonele care necesită intimitate și spațiat în alte zone pentru a admite lumina și aerul. Textura și culoarea sidingului, în concordanță cu bugetul casei, se referă la un teatru de cutie neagră.

 

În cele din urmă, o casă care ar fi putut fi limitată de micul său site și buget a fost ridicată de concepția sa ca scenă pentru experiențe memorabile.

 

 

 

 

 

Vizualizați site-ul web