29 septembrie este Ziua Internațională a Cafelei, o sărbătoare care sărbătorește una din lume'Băuturile preferate. Consumul de cafea datează din anul 800 d.Hr., legendele proclamând că un păstor de capre etiopian numit Kaldi a descoperit efectele cofeinei după ce caprele sale au consumat planta Coffea. Cultivarea și comerțul cu cafea au început în Peninsula Arabică în secolul al XV-lea, răspândindu-se în Europa în secolul al XVII-lea. Olandezii au început să deschidă plantații de cafea în întreaga lume, stabilind baze pe insulele Java, Sumatra și Celebes.

Astăzi, piața globală a cafelei arată foarte diferit, ca aproximativ o treime din lume'Furnizarea provine din Brazilia. În întreaga lume, cafeaua este consumată în mai multe moduri diferite – de la latte la espresso la cappuccino. De fapt, potrivit lui Dunkin' Donuts există 25.000 de moduri în care le poți comanda cafeaua, iar pentru Starbucks, acest număr crește la 80.000.

În cinstea Zilei Internaționale a Cafelei și a miilor de moduri în care vă puteți delecta cu o ceașcă de cafea, aruncați o privire la unele dintre tatuajele noastre preferate care înfățișează cafeaua. Indiferent cât de mult îți place cafeaua – cu smântână sau neagră, fierbinte sau cu gheață, decafeinizată sau cu cofeină, toate cafele sunt binevenite. Aruncați o privire la tatuajele noastre preferate de cafea de la artiști talentați din întreaga lume în galeria de mai jos, apoi anunțați-ne modul preferat de a bea o cafea în secțiunea de comentarii de pe social media.