Popularitatea tatuajelor a crescut în ultimele două decenii și se pare că oamenii sunt cei care dețin grupa de vârstă [18 – 35 de ani sunt atenuați! Cu toate acestea, există unele probleme potențiale pentru a fi tatuat. Și iată șase motive întemeiate pentru care nu ar trebui să vă faceți cerneală conform Clinicii Mayo.

Motive bune pentru a nu 1. Coloranții pentru tatuaje – în special coloranții roșii, verzi, galbeni și albaștri – pot provoca reacții alergice ale pielii, cum ar fi o erupție cutanată mâncărime la locul tatuajului. Acest lucru se poate întâmpla chiar și la ani după ce ai făcut tatuajul.

Scabbing_tattoo_infection-1296x728-body_image_2

Motive bune pentru a nu 2. Infecții ale pielii. O infecție a pielii este posibilă după tatuare.

simptome ale pielii-tatuaje-infectate

Motive bune pentru a nu 3. Alte probleme ale pielii. Uneori, în jurul cernelii de tatuaj se poate forma o zonă de inflamație numită granulom. Tatuarea poate duce, de asemenea, la cheloide – zone ridicate cauzate de o creștere excesivă a țesutului cicatricial.

1-1

Motive bune pentru a nu 4. Boli transmisibile din sânge. Dacă echipamentul folosit pentru a-ți crea tatuajul este contaminat cu sânge infectat, poți contracta diverse boli transmisibile din sânge – inclusiv Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), hepatita B și hepatita C.

maxresdefault

Motive bune pentru a nu 5. Complicații RMN. Rareori, tatuajele sau machiajul permanent pot provoca umflături sau arsuri în zonele afectate în timpul examenelor de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN). În unele cazuri, pigmenții tatuajelor pot interfera cu calitatea imaginii.

20140712_111453

Motive bune pentru a nu 6. Persoanele cu pielea tatuată produc mai puțină transpirație în comparație cu persoanele cu pielea netatuată.

Sânge-sudoare-lacrimi-baschet-în-coș-tatuaj-pe-piept

O MOTIVĂ MARE PENTRU A FI TATUAT. Mergeți la un tatuator legitim și șansele sunt FOARTE, FOARTE slabe, că oricare dintre aceste complicații vă va atinge.

DymFoKfWoAAyjSQ