Cu un album care va fi lansat pe 19 aprilie, rapperul Blackbear va face valuri masive pe R&Clasamentele B în 2019. Născut Matthew Tyler Musto, Blackbear a părăsit liceul în clasa a IX-a pentru a se concentra pe muzică. Până la 17 ani, plecase de acasă pentru a lucra la cariera solo cu Ne-Yo la Atlanta și, în câțiva ani, a colaborat cu muzicieni precum Justin Bieber, G-Eazy, Mike Posner și Machine Gun Kelly. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a luat industria cu asalt, Blackbear s-a confruntat cu unele lupte personale serioase pe parcurs. În 2016, a fost diagnosticat cu pancreatită cronică necrozantă și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Dar, în ciuda amenințării pe care această condiție a pus-o asupra vieții sale, Blackbear nu a dat semne de încetinire – lansând două albume de studio în 2017. Acum este gata să împărtășească ultimul său proiect cu lumea și, în propriile sale cuvinte, descrie acest album ca fiind „cea mai bună lucrare de până acum”.

Fotografie de Tristan Edouard

Fotografie de Tristan Edouard

Ce credea familia ta când ai renunțat la liceu pentru a urmări muzică cu normă întreagă? Familia mea era foarte nesigură și mi-au spus să am un „plan B” până când am încheiat afacerea de publicare la 21 de ani pentru peste un milion de dolari. Apoi mi-am tatuat gâtul pentru a demonstra că nu voi deveni niciodată avocat.

În timp ce ești cunoscut ca un R&B artist astăzi, inițial ți-ai început cariera muzicală într-o formație rock? Ce v-a inspirat să schimbați genurile? Simt că tocmai am învățat o lume cu totul nouă când învățam la Ne-Yo la 17 ani. Locuiam pe canapeaua managerului lui Ne-Yo, făcând trei melodii pe zi. Muzica mea a devenit mai influențată de hip-hop, pe baza producătorilor cu care lucram înainte să învăț să produc propria mea muzică mai târziu.

ursul negru2

Pe lângă înregistrarea propriei muzici, ați câștigat și reputația de compozitor. Ce a intrat în co-scrierea „Boyfriend” a lui Justin Bieber și cum te-a împins succesul acestei melodii să te concentrezi pe propria ta muzică? M-am născut pentru scenă, așa că, în timp ce sunt tânăr, voi da asta lumii. În plus, cu melodiile pe care îmi place să le scriu, multe A&R-urile, etichetele și artiștii le-ar transmite, dar ar lua aur sau platină când le-am stins. Încă scriu și produc pentru alții, dar este rar. Trebuie să fiu un mare fan, adică: Miguel, Relient K, Galantis, Marshmello, G-Eazy, Machine Gun Kelly, Stalking Gia, lista continuă și continuă.

Atât în ​​2015, cât și în 2017, ați lansat două albume complete. Care este procesul dvs. de scriere, înregistrare și promovare a două albume în doar 12 luni? Este cel puțin un proces. Îmi place să fiu căpitanul navei mele și să fiu implicat în orice, de la producția de scenă, merch, artă și lansări.

Spencer Miller

Al treilea album de studio, Digital Druglord, prezintă ceea ce unii ar putea numi o copertă controversată. Ce te-a determinat să alegi această imagine și ce înseamnă personal pentru tine? Este al unei prietene de-a mea, Tara, care a postat poza pe Instagram, cred că este încă acolo sub @foxgravy. Ea a trecut prin multe din ceea ce am trecut prin pancreatită cronică și am scris cea mai mare parte a albumului în spital.

În 2016, o vizită la spital ți-a schimbat viața. Ați putea să împărtășiți cu ce ați fost diagnosticat și cum v-a afectat această boală atât personal, cât și profesional? Am fost diagnosticat cu pancreatită cronică necrozantă și cu siguranță a făcut o pauză pentru spectacolele live pentru o vreme. Dar nu am băut de ani de zile, așa că, sperăm, nu mai sunt operații.

Tatuaj de Alex Miller

Tatuaj de Alex Miller

Ați făcut recent echipă cu PopSocket pentru proiectul lor Poptivism. Ce este misiunea: Cure și mai aveți în lucru alte proiecte filantropice? Misiune: Cure găsește un remediu pentru pancreatită, așa că pentru mine a însemnat foarte mult să ofer jumătate din vânzări. Cred că am vândut 5K de unități sau ceva de genul, așa că este minunat să vezi copii în mulțime cu ei.

În prezent vă pregătiți să lansați al cincilea album, ANONYMOUS, care va fi lansat în aprilie. Ce a intrat în crearea acestui proiect și ce pot aștepta fanii din acesta? Este cea mai bună lucrare a mea până în prezent, așa că nu dormi pe acest album. Sunt cântece de 18 plus și toate sunt al naibii de bune.

Ursul negru4

Vei merge în turneu după lansarea albumului tău și ce orașe intenționezi să te întâlnești mai întâi? America și Canada sunt mai întâi, apoi America de Sud, Australia, Asia și Europa.

Atât personal, cât și profesional, unde sperați să fiți într-un an, cinci ani și zece ani?

Într-un an, sper să fiu mutat pe deplin în casa pe care tocmai am cumpărat-o astăzi. În cinci ani, voi conduce o casă de discuri cu normă întreagă și zece ani, voi face un album cu cele mai bune hituri, iar mica mea etichetă va fi majoră.