În ultimii 15 ani, rețelele sociale ne-au transformat lumea în moduri care nu puteau'nu au fost prezise. În 2004, Mark Zuckerberg a creat Facebook (numit anterior Facemash) în timp ce frecventa Universitatea Harvard. Creat inițial ca un site web fierbinte sau nu pentru studenți, a continuat să aprindă mișcarea social media – site-uri precum YouTube, Twitter, Tumblr și Reddit urmând îndeaproape. Aceste site-uri au explodat peste noapte, permițând distribuirea mai multor informații decât oricând în întreaga lume. Urmând urmele site-urilor de socializare anterioare, Instagram a apărut în 2010 și a creat ceea ce știm acum ca influențator.

Deși vedetele de pe internet există de ceva vreme, datorită Myspace (care a mers pe jos pentru a permite Facebook să ruleze), Instagram a permis aproape oricui să câștige o uriașă uriașă doar din conținut și să trăiască din sponsorizări. Astăzi, există sute de mii de influențatori acolo și, în unele cazuri, au mai multă putere asupra consumatorilor decât vedetele tradiționale. La naiba, ai chiar și tatuatori care sunt și influențatori – precum Kat Von D, Nikko Hurtado și Bang Bang. Acești artiști au devenit influențatori de la apariția în emisiuni TV până la tatuarea vedetelor din lista A, având la rândul lor un impact extraordinar asupra culturii tatuajelor.

În cinstea Zilei Mondiale a Social Media, care se observă în fiecare an la 30 iunie, noi'Îți împărtășim câteva dintre tatuajele noastre preferate inspirate de cultura social media. Aruncați o privire la aceste tatuaje grame în galeria de mai jos și anunțați-vă accesul la pagina de social media din secțiunea de comentarii de pe social media.