Louis Meisel s-a născut în Brooklyn în 1942. Pe măsură ce a crescut în anii ’50, atenția sa a atras întotdeauna atenția asupra artei pin-up. De când avea 20 de ani, știa că va fi dealer de artă.

„Anii mei de formare au fost în momentul culminant al erei de aur a pinupurilor”, a spus Meisel. „Vederea pin-up-urilor în Playboy și în anii ’50 a avut un impact uriaș.”

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Meisel a spus că a crescut alături de expresioniștii abstracte și de artistul pop „ca un băiețel de grup”. De când a decis să înceapă afacerile cu arta, s-a concentrat pe ceea ce consideră că este astăzi, „cei mai buni pictori și sculptori realiști din lume”.

Când Meisel a cumpărat primul său tablou Elvgren în 1970, miza sa a fost plantată. „Am fost la un spectacol de antichități și am văzut un tablou Elvgren de 300 de dolari și l-am cumpărat. Din acea zi am intrat și ieșit din aproape 200 de picturi Elvgren și am trecut cu ușurință peste o mie de pin-up-uri până în prezent “, a spus el.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Problema cu găsirea acestor piese, explică Meisel, este că nu erau prezentate în galerii de unde le puteai cumpăra. Au fost dăruiți de companiile de calendar și edituri. „Au fost vândute la un preț foarte ieftin și nimănui nu-i păsa cu adevărat de ele”, a spus el.

Ca colecționar, „A fost o chestiune de a-i urmări și a-i găsi oriunde ați putut”, a spus Meisel. Aceasta a inclus multe magazine de antichități ascunse pentru a colecta „calendare, blotere și cărți de chibrituri pe care erau tipărite pin-up-uri”.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Până la sfârșitul anilor ’70, Meisel avea o „colecție substanțială de picturi originale”. A cunoscut un alt colecționar, Charles G. Martignette, care a devenit unul dintre partenerii și cei mai buni prieteni ai săi.

„Charles făcea același lucru, și mai emfatic. Adică avea mii și mii de hârtie ”, a spus Meisel. „Ne-am reunit și am devenit cei mai mari colecționari, dealeri și autori.”

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

În urmă cu 15 ani, Martignette a murit în urma unui infarct. El și-a lăsat colecția lui Meisel, lăsându-l pe Meisel ca singurul „colecționar real din lume”. 

Meisel se descrie pe sine însuși ca „un alt tip de colecționar”. Genul care nu se concentrează pe comercialism sau pentru vânzarea către persoane care cumpără pentru o investiție. Genul care are colecționari din întreaga lume solicită să intre și să vadă inventarul Meisel. Cu toate acestea, Meisel nu a ajuns acolo unde este fără a primi critici.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

„În același timp, oamenii mi-au luat în râs, spunându-mi:„ Oh, arăți ilustratori, nu? ”Ei bine, am primit până la 300.000 de dolari în Elvgren, iar Vargas până la 100.000 de dolari”, a spus Meisel.

Dar lui Louis K Meisel nu-i păsa. Știa că catalogul său incredibil era plin de artiști minunați și de calitate. „Nu m-am deranjat niciodată cu ceea ce credeau oamenii. Tocmai am găsit ceea ce credeam că este important din punct de vedere istoric, important din punct de vedere artistic, cu pricepere, măiestrie, frumusețe ”, a spus Meisel. „Toate lucrurile pe care oamenii le reduc în zilele noastre.”

Meisel o descrie pe fată ca fiind „sexy, dar castă”. El adaugă, „foarte rar sunt nud. Sunt îmbrăcați sexual, dar întotdeauna cu un fel de fată frumoasă. ” Meisel a mai remarcat: „Amuzamentul și umorul au fost întotdeauna o parte integrantă a artei pin-up”.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

În anii ’50, marea atracție a fost că modelele erau: „Fata americană la care băieții s-au întors din al doilea război mondial și din războiul coreean, pentru a găsi, a se căsători, a iubi și a avea copii cu ei”.

Meisel evidențiază numeroasele teme de-a lungul timpului pin-up-urilor, cum ar fi sporturile nautice, cowboy, lenjerie și sporturile NAPA. Tot ceea ce Meisel păstrează în inventarul său, într-un etaj de sub galerie, blocat de frânghie. De asemenea, el atârnă multe altele în mansarda sa de 4.000 de metri pătrați deasupra galeriei.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Meisel susține: „Pin-up-ul nu se limitează niciodată la nimic chiar apropiat de pornografie. Când a venit feminismul în anii ’70, ei nu s-au opus cu adevărat acestui lucru “.

În timp ce mișcarea feministă din anii ’70 s-a opus unor nuduri pe care Mel Ramos le-a produs, „pin-up-ul a fost întotdeauna o formă de artă specială pentru istoria americană”.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Meisel exprimă frustrarea față de comercialism și „lipsa de distracție” în galeriile de astăzi. „Nu ai voie să folosești cuvântul„ frumusețe ”sau„ calitate ”, deoarece nu este corect din punct de vedere politic”, a spus Meisel. „Pentru că atât de puțini oameni o pot face și vrem ca toată lumea să obțină un trofeu, indiferent dacă sunt buni sau nu.”

Meisel a comentat efectul pe care îl au problemele sociale moderne asupra artei contemporane. El face referire la Mișcarea #MeToo – strict în sensul că nu crede în arta polițienească.

În timp ce copilăria lui Meisel a pregătit drumul către locul în care stă astăzi, influențele pe care le-a avut asupra artiștilor legendari de-a lungul istoriei este și mai mare.

În timp ce Meisel a scris cărți care stabileau artiștii importanți, el a contribuit și la schimbarea cărților bine stabilite în domeniu. Monumentele cheie ale istoriei artei, cartea pe care mulți studenți la artă i-au dat-o în prima zi de facultate, au inclus în cele din urmă femei după multe ediții. Mulțumesc lui Louis K Meisel.

Fotografie de Cassie Zhang

Fotografie de Cassie Zhang

Meisel conservă arta pin-up, „pentru că face parte din istorie și toate au un motiv pentru a fi colectate, scrise despre și păstrate”, a spus el. „Este măiestrie, realizată cu pricepere și calitate, iar astăzi nu prea se face asta.”

În măsura în care Meisel stă pe forma de artă a tatuajului, el poartă valori tradiționale de credință evreiască, în sensul că nu s-a gândit niciodată să obțină una. Chiar dacă ar fi un tatuaj al operei sale preferate a artistului pin-up.

Pentru că știe că numai Elvgren ar putea să o facă cel mai bine. Deși, Meisel a avut nevoie de ușoare lovituri pentru a declara un artist preferat din colecția sa de mii.