În industria hip-hop-ului actual, nu doar rapperii se bucură de lumina reflectoarelor. Producătorii, compozitorii și DJ-urile ocupă un loc central pe măsură ce hip-hopul a devenit din ce în ce mai popular. Unul dintre cele mai recunoscute nume din muzică astăzi este Murda Beatz, care a lucrat alături de Travis Scott, Migos, Nicki Minaj, Kanye West și Drake. Murda a intrat în hip-hop în adolescență din Ontario, Canada, dar în câțiva ani scurți, a crescut în rânduri angajându-se la grind și frecându-și umerii cu grei din industrie. Astăzi, el nu numai că produce ritmuri pentru hituri multi-platină, ci lansează muzică solo și apare în turnee de top. Acesta este doar începutul pentru focul fierbinte de 25 de ani.

Fotografii de Edy Perezz

Fotografii de Edy Perezz

Cum a fost educația ta și cum ți-ai dezvoltat interesul pentru producerea de muzică?

M-am născut în Niagara Falls, Canada și tatăl meu – RIP my Pops – a jucat tot timpul muzică rock prin casă. Acolo mi-am dezvoltat dragostea pentru muzică și, crescând, am început să-mi fac propria muzică. Mi-au plăcut ritmurile muzicii rap și, de acolo, am început să-mi fac propria mea.

Te-ai modelat pe un producător specific care te-a inspirat?

La acea vreme, eram foarte inspirat de Lex Luger, Boi-1da, mulți dintre acei producători care aveau prezență pe internet. Dar venirea mea a fost chiar a mea, deoarece acești producători nu aveau Type Beats pe YouTube și nu se gândeau să facă SoundClick.

Cum te-ai ajutat să faci rețea cu nume mari în hip-hop?

Pentru mine, primul pas a fost construirea de relații online. Am făcut rețea online, folosind Twitter, YouTube, Facebook și Instagram – am folosit orice am putut pentru a lovi pe cineva. Cunoașterea puțin a oamenilor și apoi ieșirea, rămânerea cu ei și muzica personală.

Fotografii de Edy Perezz

Fotografii de Edy Perezz

Ce sacrificii ai făcut pentru a deveni la fel de reușit ca și tine?

Omule, de la 16 la 25 de ani, aceasta a fost toată viața mea. Am sacrificat mult timp, relații, prietenii pentru a mă dedica la ceea ce fac și a pune în ore. Nu există lucrări de artă false, nu există comenzi rapide. Pentru a avea de fapt succes, trebuie să te apuci de treabă. Deci, dacă cineva nu este mulțumit de locul în care se află în viața sa, este pentru că nu pune la lucru. Nici eu nu vreau nimic care să se întâmple peste noapte. În zilele noastre văd mult succes peste noapte, dar [de obicei] nu durează mai mult de șase luni până la un an.

În trecut, ați vorbit despre munca gratuită la începutul carierei. Ce v-a învățat asta și cum ați ajuns la nivelul de înțelegere a valorii voastre?

M-a învățat disciplina, pentru că toată lumea de atunci folosea SoundClick pentru a vinde ritmuri. Au făcut 10 bătăi pentru 100 de dolari sau o bătăi pentru 50 de dolari. Eram pe punctul de a face asta pentru că aveam foarte mare nevoie de bani. Dar, în ultimul moment, am decis să nu fac asta pentru că nu am vrut să fiu în această categorie de producători pentru tot restul vieții mele. Dacă vă puneți valoarea la 100 USD pe ritm, nu veți câștiga 100.000 USD pe săptămână.

Ca cineva care se grăbește să facă această carieră, credeți că puteți învăța agitația?

Simt că poți într-o anumită măsură, dar într-adevăr este ceva în tine. Aș putea să-l scot din tine, dar nu se va întâmpla dacă nu îl ai. Toată lumea vrea să fie în această industrie, deoarece toată lumea este un fan al muzicii, dar nu toată lumea poate să o facă. Ori îl ai sau nu.

Fotografii de Edy Perezz

Fotografii de Edy Perezz

Cum își stabilește un producător o marcă pentru sine și care este marca dvs.?

Trebuie să creați un brand în jurul numelui dvs. și trebuie să vă diversificați. Vrei ca artiștii să spună „Eu, o să-l lovesc pe Murda pentru asta.” Sunt unică. Pot să intru în studio cu artiști și să fac un hit. Știu cum să aduc ce este mai bun din artiști. Sunetul meu este ambianța Toronto și a Dirty South of Atlanta.

Cum vedeți potențialul oamenilor și ce căutați în viitorul viitor?

Caut talent, pricepere, muncă grea și încredere sau îndrăzneală. Am fost foarte încrezător când veneam pentru prima dată, chiar și când bătăile mele erau la gunoi în liceu. Copiii mi-au batut joc de mine pentru că eram atât de cocoșată și muzica mea nu era bună. Dar știam unde mă îndrept. Dacă nu-mi poți rezolva încrederea, o să spui că sunt înfricoșător. Deci, ori de câte ori văd un artist sau un producător de genul acesta și muzica lor este foc, este bine pentru că ai nevoie de această prezență, face parte din pachet.

Care este formula ta pentru un cântec de succes?

 Nu cred că știe nimeni asta, mai ales în zilele noastre. Cele mai aleatoare melodii merg pe primul loc.

Fotografii de Edy Perezz

Fotografii de Edy Perezz

Ce'e o melodie la care ai lucrat, pe care tu'Re surprins a devenit un mare succes?

„Fefe” cu Tekashi 6ix9ine. Știam că va fi mare, dar nu știam că va fi unul dintre cele mai vândute single-uri din anul trecut. Am făcut ritmul pe masa de bucătărie și săptămâna următoare am plecat la New York. Amicul meu mi-a spus: „Eu, ar trebui să intri cu 6ix9ine”. Îmi spuneam „Fuck it” și am făcut acel disc.

Dar muzica solo, ce'e în lucru?

Am lansat acum câteva luni o piesă cu Sheck Wes și Lil Pump numită „Shopping Spree”. Tocmai am lansat single-ul PnB Rock și Nicki Minaj „Fendi”, care este piesa tematică a noii campanii Fendi lansată de Nicki. Sunt pe punctul de a continua să renunț la mai multe single-uri și am câteva lucruri mari care vor apărea la începutul anului 2020. Vreau să fiu în fruntea muzicii, nu doar să fiu un producător din culise..

Pe lângă muzică, ce altceva mai aspiră să producă în această viață?

Copii. De asemenea, vreau cu siguranță să acționez și să creez software de muzică. Nu vreau să vă spun totul pentru că simt că am niște idei grozave.

Styling de Sebastien Day

Murda poartă piese de umplutură

Tricou grafic Respect vechiul camo & Pantaloni de trening Camo