Cât de dedicat ești drepturilor egale? Ai face un tatuaj al amendamentului pentru a dovedi dăruire? Delegatul Virginiei, Danica Roem, a făcut exact asta. Roem a avut tot Amendamentul pentru Drepturi Egale tatuat pe antebrațul interior. 

ERA a fost introdusă pentru prima dată în anii 1920 de către primele grupuri feministe ca o modalitate de prevenire legală a discriminării pe criterii de gen. În anii 1960, amendamentul a trecut prin congres, dar în cele din urmă a lovit o fundătură din cauza renașterii conservatorismului în anii ’70. Acum, parlamentarii își împing din nou statele să adopte amendamentul.

Via WAMU

Via WAMU

ERA citește acum "Egalitatea de drepturi prevăzută de lege nu va fi refuzată sau restrânsă de către Statele Unite sau de către niciun stat din cauza sexului," care este citatul pe care Roem l-a cernelit pe braț.

A spus Roem localnicului Ziarul Virginia, WAMU, „Este universal, (tatuajul este) pentru toată lumea.” Roem lucrează la obținerea ERA în Virginia de când a urcat la recunoaștere pentru că a fost primul parlamentar transgender din Virginia. Este logic că problemele de gen ar fi una dintre problemele de prim-plan pe care Roem le abordează, dar alte probleme esențiale ale Roem includ educație și transport.

Nu numai că Roem aduce lumină problemelor legate de egalitate – făcându-și un tatuaj ca delegat, ea face și tatuajele și mai acceptabile la locul de muncă.