Cine a spus că nu poți învăța nimic în timp ce ești lipit de televizor? Carlos Fabra și-a dezvoltat dragostea pentru artă recreând personajele sale preferate de desene animate, în special pe cele găsite în „Dragon Ball Z”. Orele petrecute desenându-i pe eroii anime-ului l-au ajutat să-l propulseze în lumea tatuajelor, iar pasiunea sa i-a urmărit rapid succesul în industrie. Am ajuns din urmă cu Fabra pentru a afla de ce este în favoarea alb-negru și cum continuă să creeze modele originale folosind aceleași personaje.

Cum ți-ai început cariera de tatuator?

Când am crescut, am fost fascinat de oamenii care aveau tatuaje și au început să deseneze lucruri legate de tatuaje. Mi-am făcut primul tatuaj la 15 ani și de atunci nu am încetat să mă mai tatuez. Când aveam 20 de ani, mi s-a dat primul aparat de tatuat și am început să practic. Doi ani mai târziu, am renunțat la toate slujbele pentru a mă concentra exclusiv pe tatuaje.

Ce v-a atras de negru și gri și care sunt unii dintre artiștii dvs. negri și gri preferați?

Negrul și griul sunt mai ușor de înțeles pentru creierul meu decât culoarea. Pentru a-ți face un tatuaj color, ai nevoie de multă răbdare pe care eu nu o dau'nu am. De asemenea, consider că culoarea este mai dureroasă și sunt foarte îngrijorat de durere la tatuare. Cred că tatuajele negru și gri sunt mai elegante și rezistă mai bine de-a lungul anilor.

Sunt atât de mulți artiști pe care îi admir în acest stil, mulți sunt prieteni de-ai mei, pe care am avut marele noroc că am putut să-i tatuez și să fiu tatuat de mine. Lista ar putea fi foarte lungă, dar acestea sunt unele dintre cele care îmi plac cel mai mult și îmi plac de mult: Miguel Bohigues, Robert Hernandez, Sergio Fernandez, Fred Thomas și Matteo Pasqualin.

Urmați vreuna dintre regulile negru și gri? De ce sau de ce nu?

Pentru mine, cel mai important lucru este că un tatuaj este impresionant și atrage atenția. Aceasta este regula principală. Tatuajul ar trebui să atragă atenția la distanțe lungi, medii și scurte. Îmi fac tatuajele cu dimensiunea maximă posibilă pentru a realiza acest lucru. De asemenea, îmi place să fac tatuaje cu mult contrast pentru a le face să pară impresionante. Nu mă preocupă la fel de mult tehnica, ci mai mult impactul vizual.

Vedem că frecvent tatuezi personaje din "Dragon Ball Z. ” Ce îți place la acest anime și care sunt unele dintre personajele tale preferate de tatuat?

Când eram mic, îmi plăcea să desenez personajele din această serie și mă ajuta să-mi perfecționez modul de desen. A fost seria mea preferată de desene animate pentru toată viața mea și chiar l-am tatuat pe Goku pe piele. Când am început să tatuez personaje „Dragon Ball Z”, a fost foarte special pentru mine, deoarece mi-am petrecut toată viața desenându-le. Cred că dragostea mea pentru acest anime m-a ajutat să reușesc acest tatuaj.

Cum continuați să creați noi modele în timp ce tatuați aceleași personaje de mai multe ori?

Aceasta este cea mai complicată parte a slujbei mele. Mulți clienți cer aceleași personaje, dar eu nu repet niciodată aceeași scenă sau aceeași perspectivă. În acest moment, imaginația și creativitatea mea intră. Cu siguranță este o provocare, dar deocamdată funcționează pentru mine.