În ultimii ani, vedete precum Justin Bieber, Rihanna și Miley Cyrus au avut un impact semnificativ asupra industriei tatuajelor. Au contribuit la aducerea tatuajului în mainstream și au făcut artiști precum Bang Bang, Jonboy și Dr. Woo nume recunoscute publicului larg. O celebritate poate ajuta la ridicarea și expunerea carierei unui artist și am văzut un număr de artiști trecând de la cei cunoscuți din industrie la cei recunoscuți de companiile media precum Vogue, Buzzfeed și Bustle. Cu toate acestea, în timp ce tatuarea unei vedete poate face mult bine unui artist, aceste experiențe îi pot aduce în apă fierbinte dacă nu sunt atenți. Tatuarea unei vedete sau a unei persoane publice are adesea un set unic de restricții, care împiedică un artist să fugă în presă despre experiență. Multe vedete impun artiștilor tatuatori să semneze un acord de nedivulgare, un contract care este rar discutat în cadrul industriei în general.

Un acord de nedivulgare (sau NDA așa cum se numește adesea) este un contract legal între cel puțin două părți care „prezintă materiale confidențiale, cunoștințe sau informații pe care părțile doresc să le împărtășească între ele în anumite scopuri, dar doresc să restricționeze accesul către sau de către terți. ” NDA-urile variază între țări și unele state, ceea ce ar trebui să țină cont de un tatuator. 

Pe măsură ce vedetele au căpătat mai multe tatuaje și experiența îmbinării personajelor publice devine mai banală, artiștii trebuie să înțeleagă condițiile legale ale unui NDA. „Mulți dintre clienții mei celebri preferă să își păstreze confidențialitatea și să încerce să își păstreze viața personală în afara presei”, spune London Reese, care i-a inscripționat pe Julia Michaels, Pete Davidson și Ariana Grande. „De multe ori mi se cere să semnez un acord de nedivulgare sau NDA înainte de a le tatua.” Reese continuă spunând că NDA-urile sunt protecție pentru vedete și împiedică artiștii să alerge la tabloide cu orice informații personale care sunt împărtășite în timpul experienței tatuajului. Deși vedetele sunt în atenția publicului, la sfârșitul zilei sunt încă oameni la fel ca oricine altcineva și mulți formează legături intime cu un artist. „Mulți dintre acești clienți devin prieteni, așa că sunt dornic să le respect și să le protejez confidențialitatea”, explică Reese. 

Dincolo de a merge la presă, un NDA poate avea, de asemenea, un impact asupra capacității artiștilor de a împărtăși experiența tatuării unei vedete pe social media. În timp ce aproape orice artist ar sari cu ocazia de a-și împărtăși un tatuaj pe care l-au făcut unei vedete, datorită impactului incredibil pe care îl poate avea asupra afacerii lor, tatuatorii trebuie să fie atenți și să respecte dorințele clientului lor. „Unora dintre clienții mei nu le deranjează când le împărtășesc tatuajele lumii, dar cer întotdeauna permisiunea”, împărtășește Reese. „Viețile lor sunt întotdeauna la microscop și îmi amintesc de asta”. 

Când vine vorba de tatuarea vedetelor, NDA-urile vor fi întotdeauna în imagine și este important ca artiștii să fie conștienți de drepturile lor. Tatuarea unei vedete poate fi o experiență uimitoare și care schimbă cariera, cu toate acestea, nimeni nu vrea să intre în apă fierbinte cu avocatul unei vedete. Dacă ești artist și ai ocazia să-ți tatuezi pe cineva în ochii publicului, citește temeinic contractul și cere permisiunea înainte de a împărtăși experiența pe rețelele de socializare. Și la sfârșitul zilei, fiți conștienți de faptul că fiecare celebritate este diferită – unii vor dori să păstreze experiența secretă, în timp ce alții vă pot permite să fiți intervievați despre tatuaj într-un loc precum Revista INKED..