Calboy este un artist care a experimentat unele dintre cele mai bune și mai rele lucruri pe care viața le poate oferi. Sigur, a reușit într-una dintre cele mai competitive industrii de pe planetă, single-ul său de debut a fost de 4x platină și a colaborat cu eroii săi. Dar a suferit și o pierdere extraordinară pentru un tânăr de 22 de ani. În puțin peste două decenii, a pierdut prieteni și familie din cauza supradozelor de droguri, a atacurilor de cord și a coronavirusului. El chiar și-a luat rămas bun de la verișorul său, colegul rapper King Von, pentru violența armată în noiembrie anul trecut. Dar, în loc să lase aceste pierderi să obțină tot ce este mai bun din el, își folosește poveștile pentru a-i inspira pe alții prin muzica sa.

În luna mai, Calboy a venit de la Inked NYC pentru o sesiune rapidă de tatuaje între evenimentele care promovează „Redemption”, albumul său de debut de studio. În timp ce se afla sub ac, ne-a lăsat să intrăm în jocul de rap, făcând singurul său progres și făcând legătura cu Lil Wayne.

Povestește-ne despre creșterea ta din Chicago.

Pentru mine, Chicago era obișnuit, dar, din exterior, ar fi putut părea dificil pentru unii oameni. Am crescut într-o casă cu mulți frați – eram 16 – și am făcut totul împreună. Nu am avut multe, dar a fost grozav, deoarece te-a învățat să crești rapid și să fii la îndemână.

Cum ai ajuns la rap?

Am început să rap de la vizionarea pop-urilor mele și a vărului meu mare. Am ascultat o mulțime de muzică diferită care crește și nici măcar nu aveam 10 ani când am spus: „Omule, pot face asta.” Așa că am început să exersez, să mă înregistrez, să îmi fac propriile ritmuri și acum sunt un stăpân pe 22 de ani.

Vărul tău, King Von, a devenit și el un rapper popular. Când ai început să te uiți la el ca artist?

Chiar nu am fost aproape să creștem pentru că am trăit în diferite zone. Dar, în timp ce el a început și a început să-și facă treaba, ne-am legat și am decis să facem muzică împreună. Am început să dezvoltăm relația pe măsură ce amândoi am devenit cineva, așa că pierderea lui a fost cu siguranță dură. Tocmai începeam să-l cunosc și să-l înțeleg în spatele poveștilor sau BS care provin din social media. Dincolo de toate acestea, era un tip bun.

Fotografii de Dylan Schattman

Fotografii de Dylan Schattman

În timpul apariției, ați lansat o serie de mixtape. Care a fost procesul tău în acea zi?

Oh, omule, tocmai am muncit din greu. Am făcut întotdeauna o mulțime de cântece și am ales ceea ce credeam că sunt cele mai bune din grupul de pe acea casetă. Am început să fac asta când eram în clasa a opta și am renunțat la primul meu videoclip, „The Chosen One”. Avea pe el DJ Victoriouz, DJ Mil-Ticket și DJ Amaris, care erau toți DJ-uri în Chicago. Toți m-au susținut și am câștigat o bază de fani destul de repede pentru că am avut sprijinul orașului meu.

Treceți-ne prin single-ul dvs. de debut, „Envy Me”. Ce s-a întâmplat în realizarea acelei melodii?

A fost doar o parte din rutina mea de zi cu zi în acea zi. Fumați o mică buruiană, intrați în mentalitatea creativă, treceți printr-o grămadă de bătăi și vorbiți doar despre tot ce îmi trece prin minte în acel moment. Nu scriu muzică, intru doar în groove și devin una cu melodiile, încercând să-mi dau seama cum curg pe melodie. Apoi mă adânc în ceea ce trec prin acel moment.

Ce zici de EP-ul tău de urmărire, „Trăiască regii”, care a fost abandonat în timpul pandemiei?

Știam că mulți oameni se pot lega de „Trăiască regii” la vremea respectivă, pentru că mă confruntam cu multe pierderi. Viața mea de casă din Chicago a fost nebună. Apoi am pierdut un văr din cauza coronavirusului și un alt văr din cauza unui atac de cord – a fost o perioadă grea. Tot ce mă puteam gândi la acea vreme erau toți soldații mei căzuți.

Treceți-ne prin viitorul album de debut și cum a fost procesul de realizare a acestuia.

Realizarea acestui album a fost o nebunie pentru că intru în studio și fac, de exemplu, șase melodii pe noapte. Așa că te duci la oală și există, de exemplu, o sută de piese. Deci, cea mai grea a fost să restrâng melodiile, dar mi-am pus inima și sufletul în toate. Când fac un album, sunt în modul album și mă blochez.

Fotografii de Dylan Schattman

Fotografii de Dylan Schattman

Albumul se numește „Redemption”. Pentru ce simți că ai nevoie de răscumpărare??

Calea mea de viață. Sunt un tocilar și un copil bun la suflet, un produs al mediului meu. Am obținut o oarecare stabilitate și mi-am mutat mama și frații din capotă. Acum îi ridic încet pe cei dragi în capotă, astfel încât să se poată muta și să-și ajute mamele. Îmi îmbunătățesc situația și, într-un fel, sunt botezat. Îmi renovez întreaga situație și sunt pe drumul spre răscumpărare. Toate tatuajele mele au reprezentat recent răscumpărarea. Chiar dacă tatuajele mele sunt atât de aleatorii, toate sunt personale și toate sunt despre ceea ce trec prin această etapă a vieții. Până să am 40 sau 50 de ani, toate tatuajele mele vor spune o poveste.

Pe album, unul dintre single-urile tale mari se numește „Miseducation” și îl prezintă pe Lil Wayne. Cum a fost să lucrezi cu el?

A fost minunat. Mi-a întins mâna, spunându-mi: „Eu, te droghezi. Te văd lucrând. ” A fost uluitor și aș fi fost mulțumit de asta. Dar mi-a trimis numărul său de telefon și am început să vorbim, să construim o relație și învăț despre cine este. Am descoperit că Wayne era tot ceea ce credeam că este.

Care este povestea din spatele piesei?

Am făcut „Miseducation” în zilele „Trăiască Regii”. Este o poveste despre pierderea unei persoane dragi din cauza unor prostii pe străzi. Este o altă poveste de răscumpărare pentru că am fost odată unul dintre acei copii. M-am cam simțit de parcă am fost blocat pentru că am fost educat greșit și nimeni nu are un OG care să-i învețe lucrurile corecte în zilele noastre. Pe măsură ce am călătorit și am crescut, am întâlnit câțiva OG care erau aici și acest cântec este povestea unui alt copil greșit care își pierde viața.

Cine sunt câțiva artiști cu care sperați să lucrați în viitor?

Viitor, Ed Sheeran, Billie Eilish … Am spus întotdeauna că vreau un cârlig de la Adele. Știu că va fi foarte greu, dar trag pentru stele.

Fotografii de Dylan Schattman

Fotografii de Dylan Schattman