Iată premiera mondială exclusivă a „Killing Time” a lui Mesplé.

Când este ultima dată când o piesă de artă ți-a făcut să explodeze sinapsele? Dacă a trecut ceva timp, atunci citiți această descriere înainte de a da clic pe redare pe videoclipul de mai sus, continuați și faceți asta acum.

Nu de foarte multe ori arta îți poate schimba mintea în așa fel Mesplé’s sculptură mediată de tehnologie. Prin aplicarea ferofluidului și a magnetismului în cadrul a două simboluri minatoare: craniul și clepsidra umane, el a creat o capodoperă care este captivantă din punct de vedere estetic, dar, de asemenea, te obligă să te uiți de la august și spre interior în propria ta mortalitate..

Suntem mândri să vă prezentăm piesa la care se află 78" x 33" x 33". Materialele sunt bronz, aluminiu, oțel, sticlă, electromagneti, ferofluid, microcontrolere și senzori. Pentru mai multe informații despre el și despre mintea lui Mesplé, vă rugăm să citiți următorul interviu.

De ce crezi că clepsidrele sunt atât de rău augur??

Mesplé: Timpul este ceva foarte greu de pus în perspectivă și o clepsidră – într-un mod ciudat – arată timpul în termeni care pot fi măsurați. Vă poate atrage după ce vă uitați la evaporarea totală a timpului sau puteți crea anticipație cu privire la finalizarea atât de rapidă. Cu cât cade mai mult nisip în fund, cu atât mai clar poți vedea prin sticla din partea de sus. Asta îmi amintește de experiențele din viața reală. Este o formă interesantă prin faptul că oferă o mulțime de moduri diferite de a o privi și de a relaționa.

Ce simbolizează „Killing Time” pentru tine?

Mesplé: Vreau ca sculptura să te facă să te gândești la relația ta cu timpul în acel moment. Mulți oameni cred că timpul este finalul, dar simt că timpul este un cadou care mi-a fost oferit, care îmi permite să fac lucrurile pe care trebuie să le fac. Când te apropii de sculptură, magnetismul crește și, prin urmare, atragerea fluidului. Se pare că, cu cât te apropii, cu atât te joci mai mult cu focul cu timpul tău. Are un fel de efect iminent, care dă o pauză spectatorului și ceva gând – chiar și după ce el sau ea s-a despărțit de piesă.

Ce sperați că un spectator va lua de la a vă vedea piesa?

Mesplé: Vreau mereu ca spectatorii să plece cu un sentiment de uimire. Când oamenii văd munca mea, de obicei sunt atrași de materiale sau măiestrie și apoi încep să se întrebe ce este și cum funcționează. Este frumos când munca mea îi ajută pe oameni să se uite la aportul lor creativ din ceea ce există în lume și să realizeze că munca mea face ceva ce nu au văzut până acum.

De ce ați decis să lucrați cu ferofluid negru pentru „Killing Time?”

Mesplé: Am făcut mai multe proiecte cu ferofluid în trecut, îi știu comportamentul și nu am putut atinge efectul acestei piese la fel ca ferofluidul. Proprietățile fizice ale materialului îl ajută să facă ceea ce am nevoie.

În afară de fluid, care a fost cel de-al doilea aspect al „Killing Time” pe care l-ați vizualizat?

Mesplé: Știam că vreau să creez un craniu în care fluidul să sară în gură. Restul piesei s-a desfășurat cu adevărat în timp. Îmi place întotdeauna să ascund hardware-ul, astfel încât oamenii să poată experimenta piesa fără indicii vizuale cu privire la modul în care funcționează. Configurația clepsidrei mi-a permis să ascund magnetul și să am fluid sub. A adăugat ceva mai mult piesei care mi-a plăcut foarte mult.

Craniile sunt foarte răspândite în opera de artă, ce simbolizează pentru tine?

Mesplé: Mă simt ca și cum ar fi ca o amprentă a a ceea ce ești tu, poate chiar o amprentă de a fi om. Craniul uman a fost același de mii și mii de ani. Este una dintre cele mai definitorii forme pe care le avem cu toții în noi.

Ce referință ați folosit pentru acest craniu?

Mesplé: Am făcut matrițe din fiecare os din corpul uman dintr-un schelet anatomic corect. Din aceste matrițe creez forme de ceară pentru fiecare sculptură. În acea etapă sunt capabil să articulez diferite gesturi și mișcări sculptând ceara înainte de a o arunca în bronz.

Facilitatea de a partaja videoclipuri pe platformele de socializare vă ajută să vă răspândiți arta? Dacă da, credeți că ați avea aceeași atenție înainte ca videoclipurile să poată fi încorporate pe social media?

Mesplé: Videoclipurile din social media au fost extrem de benefice. Cred că parțial, deoarece o mare parte din munca mea este interactivă, iar videoclipul îi permite spectatorului să înțeleagă mai mult ceea ce se întâmplă. Nu știu dacă aș avea aceeași acoperire cu munca mea mediată de tehnologie fără utilizarea videoclipului. Fotografiile statice atrag atenția, dar captarea oamenilor într-un moment de mirare se poate întâmpla chiar și într-un clip video de doar 15 secunde și acest lucru poate fi un lucru foarte diferit.

Va fi expusă această piesă?

Mesplé: Ne gândim să-l aducem la Art Basel [Miami Beach] anul acesta. Desigur, a vedea munca în persoană este o modalitate mai bună de a forma o relație personală cu ea, lucru pe care l-am observat foarte mult făcând mai multe spectacole. Muzeele și galeriile abia acum încep să includă lucrări destinate experiențelor interactive ale spectatorilor.

În calitate de artist, credeți că vizionarea ideală este doar un ciclu al fluidului sau cicluri multiple?

Mesplé: Piesa are de fapt un sistem de urmărire a camerei și microcontrolere pentru electromagnet. Deci, fiecare acțiune pe care o face spectatorul controlează modul în care fluidul se va comporta și cantitatea de ciclu. În mod independent, depinde de spectator să stabilească relația respectivă și să-și recunoască controlul înainte de a termina interacțiunea sau de a juca cu piesa..

Crezi că piesa are valoare artistică atunci când nu este în acțiune?

Mesplé: Absolut. Meșteșugul încă rezonează cu metalurgia și sculptura tradiționale. Oamenii urmează de obicei un model în care observă acele calități și sunt aproape uimiți când văd că se mișcă. Aceasta aduce o altă dimensiune piesei și joacă pe o mulțime de curiozități.

Unii oameni sunt disprețuiți de magneți (Insane Clown Posse este chiar confuz de ei), le valorifici puterea pentru munca ta, care este relația sau viziunea ta asupra magnetilor?

Mesplé:Haha. Un motiv pentru care îmi place foarte mult să folosesc magneți este că este o forță pe care nu o puteți vedea cu ochiul uman. Nici nu o puteți auzi, deci nu există nicio indicație directă a ceea ce cauzează un anumit efect. Totul din univers reacționează la împingeri și trage, dar cu ajutorul magneților îl puteți controla. Controlându-l, puteți manipula obiecte – în acest caz lichide – în moduri pe care oamenii nu le-au văzut înainte sau nu știau că sunt posibile.

Cât timp a durat, de la concepția ideii până la produsul finit, piesa?

Mesplé: Aproape nouă luni în total pe „Killing Time”. Mi-a luat mult timp să-mi dau seama cum să manipulez fluidul exact pe toate piesele mele. Construiesc magneții în totalitate [ceea ce este plictisitor], dar metalurgia merge destul de repede pentru mine. Pe această piesă am avut un alt artist, Adam Mostow, suflă formele de sticlă.

Cât de greu este să scoți o pată de ferofluid dintr-un tricou?

Mesplé: Ha, este foarte dificil, aproape imposibil.

V-ați face vreodată un tatuaj cu ferofluid dacă ar fi în siguranță în corp?

Mesplé: Există un agent tensioactiv în ferofluid care îl face mai mult decât probabil nesigur pentru tatuare, dar sigur. Cerneala neagră [tatuaj] este deja similară cu compoziția chimică a ferofluidului. Oxizii metalici sunt utilizați în pigmenți pentru a obține culori diferite, astfel încât să nu fie prea departe de cernelurile normale.

tatuaj eric mesple fierar

Pe cine ți-a tatuat fierarul? O săpăm.

Mesplé: Mulțumesc, Bugs in Venice Beach a făcut acea piesă. O forjă și o nicovală au fost primele instrumente pe care le-am obținut când aveam 11 ani. Mi-au plăcut foarte mult felul lui de tatuaje de socialism din anii 1920, stilul său este foarte al lui. Și el este francez!

De asemenea, ce tatuajul este pe piept?

Mesplé: Este un leu și o busolă îndreptată spre nordul adevărat. Cred că este evident că sunt un Leu, dar îmi amintește că, indiferent în ce direcție merg, să rămân mereu fidel mie, să găsesc forță și curaj în orice direcție.

Când cineva te întreabă: „Ce faci?” Cum le răspundeți (artist, sculptor, inginer, o descriere mai lungă)?

Mesplé: Aceasta este întotdeauna o întrebare dificilă pentru mine, deoarece munca mea se încadrează în multe dintre aceste categorii. De obicei, răspund cu „artist”. Pot folosi fiecare dintre aceste câmpuri în moduri creative și să fiu în continuare artist – orice altceva decât asta și devine o descriere mult mai lungă.

Vă mulțumim pentru "Pierd timpul" și sunteți încântați de următoarea dvs. idee creativă.

Mesplé: Mulțumesc. Nu ați văzut încă nimic. Sunt încântat să merg mai departe pe următoarele piese pe care le am în cap acum, când acesta este complet.

Mesplé este reprezentat de Casa lui Wren, A lua legatura: [email protected]

Videoclip de Derek Doublin