Există multe forme de vindecare alternativă – meditație, acupunctură, aromoterapie și așa mai departe – dar uneori cel mai bun medicament este puțin mai colorat. Uneori, cel mai bun medicament este o doză solidă de cerneală.

În această marți, 16 decembrie, Spike TV își vor lansa cel mai recent program de realitate tatuaj, Ink Shrinks. Spre deosebire de alte spectacole bazate pe tatuaje, Ink Shrinks nu este o competiție. Nu documentează povestea unui magazin. Nu rezolvă tatuaje vechi și regretabile. În schimb, Ink Shrinks oferă o fereastră pentru a arăta modul în care tatuajele și întregul proces de tatuare pot funcționa ca o formă de terapie alternativă.

„Ca tatuator, suntem deja practic terapeuți”, spune tatuatorul și vedeta Ink Shrink Sarah Miller. „Clienții vin, stau cu noi, ne spun problemele și suntem în măsură să le facem o întoarcere care să-i ajute sau să ne dea un sfat sau o ureche simpatică.” Miller, care a devenit o figură proeminentă în lumea tatuajelor ca un portretist talentat și ca un Ink Master finalistul sezonului doi, este unul dintre cei trei artiști talentați aleși pentru a juca în Ink Shrinks. Alături de tatuator suprarealism Timothy Boor și tatuator abstract Justin Nordine, Miller se va alătura unei echipe de terapeuți uimitori care vor ajuta la diagnosticarea diferiților clienți și „vor prescrie” un tatuaj care, sperăm, le va atenua problemele. „Când m-a abordat această idee pentru a face o audiție pentru Ink Shrinks”, continuă Miller, „nu credeam că este atât de departe de o tranziție de la tatuajul propriu-zis. M-am gândit că ar fi cu adevărat interesant să prezint o parte mai pozitivă și mai uimitoare a tatuajului, deoarece vindecă oamenii care au probleme; chiar îi ajută. ”

Clienților li se vor prescrie tatuaje „orb” de către artistul și terapeutul lor, astfel încât să nu aibă idee despre cum arată designul lor până când nu a fost adăugat permanent în corpul lor. „În mod normal, atunci când vine un client și are o problemă, au o idee preconcepută despre ce vor și ce înseamnă pentru ei”, explică Miller, „[În cerneală se micșorează] clientul intră și terapeutul are de fapt o sesiune împreună cu ei pentru a ajunge la rădăcina problemei. De acolo, terapeutul va veni la noi [artiștii de tatuaje] și ne va oferi o analiză a ceea ce se întâmplă, astfel încât să putem proiecta ceva puțin mai simbolic. Când cineva vine la un tatuaj și vrea doar să obțină ceva foarte literal, nu este deschis interpretării, așa că le va oferi ocazia să vadă imaginea de ansamblu în care vor putea ajunge. o piesă de artă frumoasă, uimitoare, dar o piesă de artă care va avea și aceste semnificații ascunse cu adevărat subtile. [Acest tip de tatuaj este] ceva care de fapt ar fi o rețetă permanentă, deoarece literalmente pune pe cineva pe o cale pozitivă în fiecare secundă a zilei pe care o privește. “

Episodul pilot al Ink Shrinks va avea premiera imediat după finalul sezonului Ink Master Rivals și va oferi spectatorilor o primă privire asupra acestui nou stil de cerneală terapeutică și a artiștilor talentați care se lansează pe o nouă cale pentru arta lor. „Justin [Nordine] este cu adevărat, foarte interesant”, explică Miller de la co-starul ei. „Stilul său este foarte fluid atunci când vine vorba de integrarea cu Ink Shrinks. Este foarte acuarelată și foarte abstractă, dar el este capabil să combine elemente într-un mod în care culoarea primește o reacție imediată, instantanee. Iar Timothy [Boor] este uimitor cu lucruri suprarealiste. Este atât de bine rotunjit. Tocmai a completat pagină după pagină de schițe când desenam împreună. Este pur și simplu minunat și ușor intimidant să fii lângă el văzând lucrurile care ies din capul lui. ”

Deoarece clienții Ink Shrink-urilor sunt în mod clar în mâini capabile și talentate, lumea tatuajelor aruncă o privire asupra extinsei expansiuni pe care puterea artei o poate avea una peste alta. „Cred că este o schimbare destul de pozitivă”, conchide Miller. „Încercă mai bine tatuajul. Acest lucru va merge cu siguranță într-o direcție complet diferită. Acesta este noul val de spectacole de tatuaje și va fi foarte interesant, vă pot spune asta. “

Conectați-vă la Spike TV în seara asta la ora 23:00 EST pentru a o prinde pe Sarah Miller și restul echipei sale pentru difuzarea episodului pilot al Ink Shrinks direct după Ink Master.