Având în vedere viteza muzicii jucate de pionierii thrash-metal Exodus, nu este de mirare că cântărețul Steve „Zetro” Souza este mai mult decât puțin hiperactiv. La scurt timp după lansarea trupei'Al zecelea album de studio, Blood In, Blood Out, Souza a încetinit scurt pentru a ne vorbi despre întoarcerea sa la trupă, moștenirea metalului și cerneala sa extinsă.

Vorbind la aproximativ 10.000 de cuvinte pe minut, în timp ce el zgârie toate tatuajele cu temă de groază care îi acoperă corpul, trebuie să ne întrebăm cum Souza a fost capabil să stea nemișcat suficient de mult timp pentru a obține cerneala. Personalitatea sa hiper și toleranța la durere au fost puse la încercare recent când a acoperit un tatuaj în vârstă de 30 de ani al lui Eddie din Iron Maiden cu un portret realist nou al pictogramei metalice..

„Eram ca, grăbește-te, tipule”, spune Souza. „Nu pot sta liniștit mai mult de două minute. La dracu, omule, cu toată acea culoare tocmai ai lovit rana iar și iar și iar. De fiecare dată când nenorocitul te șterge geme de durere. Tatuajele fac rău ca un nenorocit, dar asta face parte din el ”.

Souza cunoaște bine durerea. Brațele sale sunt, după propriile sale cuvinte, acoperite de groază. În timp ce tatuajele sale se întind de la generații de la Frankenstein al lui Boris Karloff la un portret al lui Linda Blair a Exorcistului, toți sunt uniți de dragostea față de genul horror. Încă de la vârsta fragedă de trei ani, Souza se uita la Dark Shadows și la alte tarife macabre alături de mama sa. În opinia lui Souza, acest lucru înseamnă că mama sa este direct responsabilă de fiecare tatuaj cu care vine acasă.

„Ea își asumă vina”, spune Souza râzând. „'Oh, ce mamă cumplită am fost, te-am făcut să privești groaza. ‘M-a făcut? Mi-a plăcut să mă uit la groază, ceea ce m-a făcut să fiu cine sunt astăzi. “

Tatuaj de acoperire Eddie de Corey Reed.

Tatuaj de acoperire Eddie de Cory Reed.

Souza se duce la prietenul său Cory „Corndawg” Reed ca să-și ia toată cerneala. Când vine vorba de alegerea următoarei sale piese de cerneală legate de groază, Souza știe că Reed va reuși să o ucidă datorită familiarității pe care cei doi au dezvoltat-o ​​de-a lungul multor ore pe care le-au petrecut împreună în salonele de tatuaje..

„Aproape că mi-am făcut toate lucrurile de rahat”, spune Souza. „Nu cumpăr niciodată pălăria de pe raft. Voi avea o idee și apoi am încredere în el să meargă cu ea. ”

Souza arată atât de multă încredere în artistul său încât s-a asigurat că ambii fii ai săi au primit și cerneală de la Reed. Întrucât nu poartă pantaloni scurți și nici nu se plimbă fără cămașă, deseori Souza se consideră strict un tip de arme când vine vorba de tatuaje. Cu doar brațele pe care să-l acopere, Souza a ajuns la un punct în care principala lui grijă nu mai este ce să obțină, ci dacă mai este sau nu spațiu pentru tatuajele Leatherface de care tânjește. După ce și-a făcut un tatuaj Oakland A – singurele sale două tatuaje non-horror sunt logo-urile iubitei sale echipe sportive din Oakland; A și Raiders – Souza a rămas cu doar vreo trei centimetri lângă axilă neumplut.

„Este o proprietate imobiliară prețioasă”, spune Souza. „Când mi-au dat sigla lui A, a scos-o pe cea mare și a trebuit să cer să o fac puțin mai mică. Va trebui să încep să fac lilieci mici și rahaturi, poate niște păianjeni care se târăsc prin locuri. “

Exod

Exod

Bineînțeles, cea mai potrivită muzică pentru un fan pasionat de groază este metalul. În ultimii 30 de ani, Souza a cântat în mai multe trupe de metal diferite, dar de cele mai multe ori a cântat pentru Exodus. Cu noul lor album, Blood In, Blood Out, Souza se întoarce la trupă după o pauză de zece ani.

„Cred că poți numi asta al treilea tur de serviciu”, spune Souza. „Ne jucam împreună când aveam 20 de ani și acum avem 50 de ani. E ca și cum aș pune o pereche de pantaloni vechi. A fost foarte ușor să pășești înapoi. ”

Spre deosebire de stagiile sale anterioare cu trupa, Souza nu a avut prea mult rol în scrierea pieselor pentru noul album; era destul de gata să înregistreze până la momentul în care a fost chemat. Pentru a afla materialul, Souza s-a supus unor sesiuni înghesuite în care a ascultat albumul în repetate rânduri, până când l-a cunoscut în față și înapoi. În primele două acorduri de ascultare a pieselor pe care Souza le-a amplificat, el abia își putea conține entuziasmul de a intra în studio și de a începe să elimine materialul..

Pe scena muzicală de astăzi, trupe de rock importante sunt puține și foarte distanțate, este o situație care a condus la oameni, printre care chiar Gene Simmons, de la KISS, care au proclamat moartea rockului. Cu toate acestea, în ciuda lipsei acoperirii mass-media – Grammy’s nici măcar nu difuzează premiul pentru cel mai bun album de metal – genul prosperă în cercurile underground.

„Metalul va fi întotdeauna aici pentru că este un lucru pe care oamenii nu îl aruncă niciodată”, explică Souza. „Nu auzi niciodată pe cineva spunând, oh, am fost în Slayer vara trecută. Ori [iubești metalul] sau nu. Îmi place totul.

„Este greu și îmi dă capul să-l pot săpa”, continuă Souza. „Va fi mereu aici. Știu că Dio a spus asta acum 20 de ani, dar sunt de acord cu Ronnie 100%. ”

Mireasa lui Frankenstein

Mireasa lui Frankenstein

Unul dintre acele locuri în care metalul prosperă este America de Sud. Cu puțin timp înainte de lansarea Blood In, Blood Out Exodus a călătorit pe continent pe scară largă și a fost uimit de ceea ce au văzut. În fiecare seară, locurile erau pline, chiar și atunci când jucau în orașe mici, în mijlocul pădurilor tropicale din Brazilia. Fanii așteaptă la aeroport și așteaptă la hoteluri. În ciuda lipsei complete de similitudini din zona golfului San Francisco, pe care Exodus o numește acasă și Santiago, Chile, melodiile grele pe care le produce trupa creează o conexiune.

„Ne-am deschis cu„ Bonded by Blood ”și nu mă așteptam să cânte”, spune Souza despre emisiunile sud-americane. „Dar au cântat fiecare cuvânt nenorocit în fiecare seară. Tocmai am stat acolo, vorbind și gândindu-mă, mișto ”.

În timp ce membrii trupei ar putea fi destul de bătrâni decât erau când Exodus a intrat în scenă la începutul anilor ’80, Blood In, Blood Out arată că încă se balansează cu aceeași viteză de mare viteză. Acum, când Souza s-a alăturat trupei pentru a doua oară, așteptați-i să țină acel ritm frenetic, deoarece acesta este singurul mod în care cântărețul frenetic știe să trăiască.

Exodul se află în prezent pe drumuri cu Slayer and Suicidal Tendencies. Verificați când'Voi ridica iadul în orașul tău Aici. Vedeți mai multe despre Souza'cerneala din galeria de mai jos.

Mireasa lui Frankensteinexod2exod3exod4exod5exod6exod7Tatuaj de acoperire Eddie de Corey Reed.