Parlamentarii statului New York au adoptat recent un proiect de lege pe care nicio persoană sănătoasă nu și-ar fi imaginat vreodată că este necesară; în curând va fi ilegal să tatuezi sau să străpungi animale de companie. Guvernul Andrew Cuomo este de așteptat să semneze proiectul de lege în următoarele două zile, potrivit New York Daily News.

Nu a existat niciodată o lege cu privire la modificările corpului pentru animalele de companie, deoarece se presupunea că proprietarii de animale de companie nu s-ar gândi niciodată să-și tatueze sau să le străpungă animalele de companie. În martie, Mistah Metro, un tatuator din Brooklyn, titluri create tatuându-și câinele și postând poze pe internet. Tatuajul a fost făcut în timp ce câinele era sub anestezie – dat câinelui pentru o intervenție chirurgicală a splinei, nu în scopul tatuării acestuia – astfel că câinele nu a fost supus procesului dureros de a-și face un tatuaj. Acestea fiind spuse, toată lumea care a avut un tatuaj știe că senzația nu se termină imediat după ce tatuajul este terminat și mulți au susținut că trecerea câinelui prin această încercare reprezintă abuz. Un alt argument împotriva ideii de tatuare a unui animal de companie este că nu există nicio modalitate prin care un animal să înțeleagă grija care trebuie luată pentru a preveni infecția în zilele următoare primirii unui tatuaj. Pare crud să pui un animal într-o situație cu o probabilitate atât de mare de infectare.

Membrul Adunării Statului New York, Linda Rosenthal, a prezentat proiectul de lege în urmă cu trei ani, după ce a auzit despre o persoană care vindea „pisoi gotici” cu piercing-uri în gât și în coloana vertebrală. Tatuajul foarte mediatizat al câinelui a readus subiectul în centrul atenției.

„Odată ce acest proiect de lege devine lege, animalele de companie nu vor mai fi supuse capriciilor egoiste ale proprietarilor lor, care pun vanitate cu privire la sănătatea și siguranța animalelor de companie”, a spus Rosenthal într-o declarație. „Sunt mulțumit că colegii mei recunosc importanța acestor legislații și au votat în unanimitate să o adopte”.

Amintiți-vă, indiferent dacă este legal sau nu să vă cernealați animalul de companie în locul în care locuiți, animalul dvs. de companie nu este în măsură să facă alegerea de a fi tatuat singur. Nu ai vrea'Nu vrei un tatuaj care a fost dat fără consimțământul tău, tratează-ți animalul de companie cu același respect.