Există două întrebări pe care toată lumea cu un tatuaj le-a auzit de cel puțin o mie de ori – ce înseamnă tatuajul tău și l-a durut?

Deși nu vă putem oferi un răspuns clar la prima întrebare, deoarece fiecare tatuaj are propria poveste în spate, dar putem arunca o lumină asupra a ceea ce se simte atunci când este tatuat. Inkedmag.com a întrebat o grămadă de oameni tatuați ce simțea a fi cernelit și am ajuns la o cantitate surprinzătoare de răspunsuri. Unele dintre răspunsuri au fost aproape științifice în detaliile utilizate pentru a descrie experiența, în timp ce altele au fost mult mai poetice. La fel ca semnificația din spatele tatuajelor, se pare că toată lumea experimentează actul de a fi tatuat într-un mod ușor diferit. Unii oameni au spus că este inteligent, unii au spus că a ars, iar alții au respins complet orice durere. Iată câteva dintre cele mai frecvente descrieri pentru ceea ce se simte când ești cernelit.

Zgârierea pisicii

Una dintre cele mai frecvente descrieri ale senzației trăite în timp ce erai tatuat a fost că simțea că ești zgâriat de o pisică în mod repetat. Am auzit, de asemenea, că a fi tatuat a simțit a fi lins de o pisică cu o limbă deosebit de aspră. Probabil că descrierea noastră preferată bazată pe feline a venit de la Andrew Bentley, care a spus că a fi tatuat este „ca și cum ai fi zgâriat de o pisică, dar pisica continuă și apoi îi dai pisicii câteva sute de dolari”.

Arsuri solare

Justin Geiger a spus că durerea de a fi tatuat este asemănătoare cu zgârierea unei arsuri solare, în timp ce Joe Donahue a spus că un tatuaj se simte ca o arsură solară în timp ce se vindecă.

Iritarea

Majoritatea oamenilor cu care am vorbit nu au găsit durerea copleșitoare; în schimb, era destul de obișnuit ca oamenii să spună că este doar iritant. „Se simte ca un copil cu adevărat enervant care te bagă în braț cu un ac până când devii amorțit”, potrivit lui Tim Kowalczyk. „Este mai incomod decât dureros”, a spus Matt Linick. „Te obișnuiești cu asta, dar te deranjează mai mult pe măsură ce procesul continuă.”

În mod similar, Kirsten Birmingham a vorbit despre modul în care experiența tatuajului este ceva prin care trebuie să treci. „Să te tatuezi este o experiență atât de ciudată”, a spus Birmingham. „Este o luptă mentală care încearcă să rămână nemișcată, calmă și colectată. Odată ce au început endorfinele, nu vă mai concentrați asupra a ceea ce se întâmplă direct și este în regulă. “

Ace

Întrucât tatuajul nu este altceva decât să fie înjunghiat cu un ac de câteva mii de ori nu este surprinzător faptul că mulți oameni au crezut că se simte exact așa. „Este ca și cum cineva te-ar lipi cu un știft și apoi îl va trage în jurul pielii”, a spus Melanie Ruiz. „Ajută să pretinzi că zona corpului tău nu mai există, dar durerea s-a încheiat de îndată ce s-a terminat.”

Poetic

Tatuajul poate fi o experiență destul de intensă, așa că pare firesc ca unii oameni să facă metafore despre senzațiile pe care le-au experimentat. Adam Gwilliam a comparat durerea fizică cu durerea mentală cu care s-a confruntat toată lumea. „Se simte ca aceeași durere pe care o simți atunci când îi ceri unei fete și ea te privește în sus și în jos înainte de a-și bate joc și de a se întoarce la prietenii ei”, a spus Gwilliam. „Durerea este concentrată pe o singură bucată de piele, dar doar pentru o perioadă de timp, dar până la urmă îți faci un tatuaj rău, astfel încât să savurezi durerea și procesul.”

Durerea și tatuajele merg mână în mână, nu se poate evita realitatea că procesul va fi deranjant, dar în cele din urmă aproape toți cei care se înscriu vor să se întoarcă pentru mai mult. „M-am așezat și m-am tatuat șase ore la rând”, a spus Jasmine Seng. „Durerea poate fi descrisă ca„ merită ”.”