Fikus Бенджамина в интерьере Iz vseh soplemennikov na fotografiji fikusa Benjamina se šteje za enega od najbolj kapriznih. In neudivalno, kakšno vprašanje: «Ali začneš fikus Benjama ne rastet ali teraet listvu?» trevožit zelo veliko cvetličarjev.

Osnovni razlogi, ki povzročajo samozdravljenje rastlin, izzovejoče nadomeščanje rastlin, pozdravljanje in opažanje listov, to so napake v kraju in nepravilno podobni pogoji.

Če začnem fikus Benđamina zbira listo, in kaj počne v takih situacijah, da bi lahko rastla? Korenni prebivališče regije s tropičnim in subtropičnim klimatnim fikusom.

Listina fikusa Benjamina je izpadla zaradi pomanjkljivosti in izpada sveta

Listi fikusa želteet in opadaet Da bi lahko čustvovalo sebe “kot doma”, aktivno dalo zmago in s fikusom Benjame ni padlo, mu je dolžen dolgij svetega dne, ko bi osvetlitev morala biti živahna, vendar razsejana.

Za primerjavo z drugimi domačimi vrstami osebnosti fikusa Bengamina večja tonka in melika. To pomeni, da so možne vzroki bolezni, ki povzročajo bolezni, lahko pomembne. Privodja k isparnemu vlagi, obezoživanju, listi, a inogda in k resnejšemu ožogamu, izpad sonca negativno vpliva na silo in rast fikusa.

Lišajas zapasa vlagi, listopadne plastike ranše srok želatine, nato pa osipavajo.

Ogolenje zmagov ne samo, da želi zunanji videz rastlin, ampak in oslabljuje ga. Če manj na kronu listov, tem manj med fotografijami, in fikus nedosegljiv, potreben za rast energije.

V primeru, da si ogledate sliko, si jo lahko ogledate, če fikus izpade pomanjkljivost sonca. Molodye zmagi istončaût, vytâgivajo. Sveža živila meljejo, a ta, kar je na spodnjih jarusah, ohranjeno. V rezultatu s fikusom Benjamina je padla listina. Rastenie teryaet dekorativnost, sily njegovo istočastvuje, in brez dolžniških težav, ki jih lahko poganjajo.

Če ste namesto tega izbrali nepravilno, se morate obrniti na Benjamin. Popravite situacijo dovolj enostavno. Glavno, naredite to neodvisno, pri prvih priznanjih nezdrave zelene pilote.

V kratkih zimskih dneh raste potreben podsvetkaV skladu z ostalimi pravili vhoda, ki so vredni iskanja zaščitenega od poldnevnega mesta sonca, kjer bo cvet osvetljen od 10 do 14 ur v sutkinjah, kot fikus oživi. Z osebo in do konca marca v srednjem poloseju rastejo, ki ga je mogoče odstraniti z dodatno dodatno osvetlitvijo. Ta ukrep pomaga podpreti lepoto lesene hiše, ki stoji okrog.

Predhodno vse ukrepe za ozorozovanje ostankov, ki so bili oblikovani na podlagi oblike, konečno, niso dobili. No, rast polnocenovnih listov bo že na novih, mladih steblah.

Zdorovaya listva БенджамінаKaj storiti, če fikus Benjamina zbira listo, ne glede na pravilno osvetlitev? Ne manj pogosto rastejo stradanja in po drugih razlogih. K njim je mogoče odpreti:

 • pomanjkljivost vlagi ali, naoborot, redno preusmeritev pošte;
 • skvoznâki;
 • čistilna suha naprava v prostoru;
 • neoblikovanje temperaturnega režima vsebine.

Samo samostojna rastlina lahko vpliva tudi na nastanek mešanice ostankov. Na primer, šokom za fizično osebo se premika iz trgovine v hiši, če je nakup storjen v hladnem času.

Začelo se je s fikusom, ki je padla: holod, žara in suh zrak

Rastevanju je nujno potrebna pomočAli ste začeli fikus Benđamina ne rastet, kdaj v stanovanju hladno? To je mogoče objaviti s toplotno občutljivostjo iz tropikov. Ne začenjajo se tudi cvetlične rastline, ki izobražujejo nove zmage in liste nadomeščajo, da se pri udobni kulturi pri temperaturi 17–23 ° C.

Očitno v tem primeru raste:

 • se je izkazal v preveč zračnem zraku, kar se pogosto zgodi pri delujočih ogrevalnih sistemih;
 • vklopite v zoni delovanja holodnega zraka z odprtimi fragumi, klimatsko napravo ali balkonom.

Ne prenaša prebyvanj v preveč zračnem zraku, fikus Benjamina se zbira. Kaj storiti v takem primeru? Prenesite goršo tudo, kjer bo rast bolj udobna, če pa ni možnosti, lahko:

 • uporabiti бытовым увлажнителем;
 • vsakodnevno orošat krono fikusa z razdaljami 20–30 cm;
 • izvajati tople duše in nasprotovati listvu vlažne salfetke.

Poteraj list iz-za napake polive

Listina fikusa opada pri kršitvah pravilnikaZa fikuso Benčamina je bilo zelo nevarno, da se je popolnoma izognilo ali preneslo na vlago:

 1. V črevesnem polivu, zlasti v vsebnikih v prohladnem zraku, v rastlinah se razvija kornevna gnila. Če se odločite za sposobnost, aktivno vprašajte, ali ga izgubite in kako se izognete.
 2. To je tisto, kar spodbuja rast gospodarstva v gospodarstvu, in fikus se izloča od “malih uporabnikov”, da obstaja seznam. Zadovoljno je padla tempelj rosta mladega zmagovalca, izziv zakonitega vprašanja cvetličarjev: «Čemu ne raste fikus Бенджаміна?»

Da bi lahko vedno razmnoževali svetlo zeleno zelenjavo in se dobro prilagodili v roste, med polivami počivali pod fikusom, je treba dvigniti na nekaj santimetrov. Pogostost polivov je odvisna od temperature in vlažnosti zraka v prostorih, velikosti rastlin in lastnih substratov.

Fikus Bengamina zbira liste iz-za pomanjkanje hrane

Listna fikusa Bengamina odpada, če raste:

 • se nahaja v substratu organskih in mineralnih snovi;
 • že davno niso prerazporedili in v korneju ni možnosti, da bi dobili hranilnike in vlago, da bi zagotovili vse potrebe razraščanja kronov.

Neodločena mejna postaja podkorma dekorativno-osebne kulture, ki živi v kompleksnem sredstvu. Pri prvi možnosti fikusa:

 • podvergaût obrezke, ki nastanejo v bolj kompaktni kroni in popolnoma odklonijo ogolennye in mertye zmage;
 • preiskujejo v rihlem vprašalnem substratu, predhodno primerno ustrezen, večji po objektu goršok.

Če se dokonča fikus Benjama, se nahaja v nepodobnih pogojih, če obstaja večja nevarnost odkritja na nem naseljenih-vreditelih.

Poselivši se rastline, ki rastejo, prav tako lahko povzročijo bolezni rastlinOslabljene rastline celo podvržejo napadom pautinnega klešča, tripsov, ščitnikov. Ko je domačega pilota na levem mestu, ga lahko obiščejo ali ličinke muh-minerov.

Če želite neprimerne goste, ne sprožite čudovitih rosta fikusa Benjamina in nevarnosti, ki jih je treba spraviti, rastejo redno redno osmatrirati in po potrebi izvajati obdelavo sistemskih insekticidov in akaricidam.

Fikus Bengamin zbira listo – video