Цветы бальзамина Уоллера Poleg tega so rastline skoraj neprekinjeno cvetoče in vedno navadne balzamine upoštevajo enake najboljše rastline za rastline, ki so na voljo za rastline. Jakie nedotrogi-ogonki, ki so delali še naših babušek, in danes želannye stanovanj podkonkovnikov, lodžij in sadovnih udeležencev. Na nehitrji način so odkrili izobraževanje novih butonov in bleščeče liste.

No in to je neprirodno rastlinstvo med prebivalci žrtev nasekomenih-vreditelej in vzbujalcev različnih bolezni. Kakšne nevarnosti grozjate barvo balzamina? Kakor jih odkrijejo, je treba nujno zagotoviti zdravljenje dekorativnih rastlin?

Zaradi vsega razloga oslabljenja zelenega pitoma, njegovega povezovanja ali čudovitega bivanja prebivalci ne morejo vključevati posebnih značilnosti ali pomanjkljivosti. V naravi balzamini obitavajo v regijah s teplym, dovolj vlažnim klimatom, kjer ni resnih prehodov temperature in tem bolj morozov.

Novogвіnejski balzaminy v vazone Minimalna dopustna temperatura za barvno bazalno temperaturo je 13 ° C, če je v stanovanju ali balzamu, če je okrašena pestrost, da se ne hladi pod 15 ° C. Optimalna temperatura za svetovanje je 18–20 ° C. V večjem številu žarenih cvetov se je zgodilo, da se izobraževanje novih butonov nadomesti. Poleg tega so neizbežne in druge resne težave.

Ne zrlja balzamin, ki ga imenujejo Ванькой Мокрым. Rastenija ni samo skrajna, kritično se nanaša na izviranje grunta, no in v ljubljan vlažni zrak.

Zavrnite vprašanje: «Ali bi morali začeti, da bi bila lista podobna?», Bi morala biti ta različica analizirana v določenih pogojih. Delovne naprave za ogrevanje vplivajo na temperaturo v prostorih in na vlažnost zraka. Čem ona nižje, tem silnejše isparavanje vlagi s listje, in balzamin bistree slabeet. Če želite to narediti, boste pogosto prenašali poštne številke, zlasti v času aktivnega rosta.

Cvetok balzam v suhom grunteV tem primeru se cvetoče rast in rast novih zmag, kot tudi, načna z nižjimi, želatinasti in odpadajo. Takšna situacija pogosto pomaga pri naseljevanju in kleščanju.

Čezmerno znižanje temperature zraka – to je tudi neprijeten dejavnik. Balzamin ne bo povzročil celo kratkotrajnega ohlajanja, zato se v zelenem vrtu ali na balkonskih rastlinah pojavi dve polovici leta na noč, najbolje da ga uporabite v prostoru.

Bolezni balzam in njihovo zdravljenje

Zaradi nizkih temperaturnih potreb, ki se bodo zmanjšale, se bo zato obvezno skrajšalo. Če tega ne naredite, se ne izognete pojavljanju gnil, drugih, kot na fotografiji, bolezni in vreditelih balzam.

Ložna munična rosa na listih balzaminaSredi boleznega balzama je največji rastlinski rastlin, ki se nahaja v zaprtih prostorih, nanese ložna munična roza.

Ne tako dolgo nazaj je nastopila naslednja epizoda te bolezni, ki je porazila balzamine v ZDA. Razvijanje okužb sposobnostvala:

 • прохладная влажная погода;
 • skučennost delovnega mesta, pri katerem se ne uspe spariti s površino grunta;
 • pomanjkljivo pozornost pri uvajanju rastlin.

Prve priznane bolezni, izpostavljene vredonosnim gribam, ki se pojavljajo pri temperaturah pod 16–18 ° C pri 100% vlažnosti. Vozbuditelji bolezni z vlago, ki pripravijo tkanine, se že nekaj dni zdravo spremenijo v cvetlični balzam. Začelo se je na tej strani, da bi se pojavil belesyj nalet, potem pa so črne in odpadli.

Posledstva ložne mučnistove roze na balzamineNova osebnost melje, ali rast čudovito stoji. V rezultat od cvetočega balzama ostajajo le nerazpoložljive preostale zmage. Če ne smete dovoliti rastlinskih rastlin, podobnih:

 • zmanjšali pogostotu polivov;
 • preprečujejo shranjevanje balzaminov od izpadanja holodne roze;
 • sprejmejo ukrepe za provetriranje prostora.

Pri prvih priznanjah bolezni, ki uničujejo vse poražene bolezni, in z uporabo sistemskih fungicidam podvrgavajo rastline brez vidnih poškodb.

Buražni gnilj na balzamineŽervami gnilostnih bakterij tudi nastanijo balzamine, ki rastejo v izjemno vlažnem gruntu.

Dodatni dejavniki, sposobni razširjanja nevarnih grmičev in mikroorganizmov, zmanjšujejo temperaturo zraka. V takih razmerah rastline manj potrebujejo moči, njihove obmenske procese in rast nadomeščajo.

Vsekakor zahtevajo stebliranje, sopricacijo z gruntom, pa tudi seznam in druge dele rastlin. Zaražennyj zmaga ali čerenka lista bureet, istonča se in odmiraet. Posebno pozornost je treba nameniti boleznim balzaminam in njegovemu lečenju, če pri naslednjih gil odkrijejo na mladoletnih izhodiščih in samo davših korenitih sažencah.

Листья бальзамина, пораженное гниениемV okviru kakovostne preventivne mere, pripravljene za urejenost, obvezno obrabiranje sistemskega denarja, nato pa ponovljeno obdelavo vodijo že na delovnem mestu, ne pozabi pa na dobro oskrbe sredstva na podlagi stebla.

Nasekomye-vrediteli, pautinnye kleŝi in bolezni balzamini

Balsam pri pribitku osvetlitveCvetok balzam ni samo vlagoljubiv, ampak in potrebujelen za osveščanje. Pri pomanjkanju sončnih lučev:

 • zmagajo načinay iztyagivati ​​se, stanovanyat tonše;
 • rast listvy замедляется;
 • ploho zakladivajo in razkrivajo gumb.

Prvenstvene sončne luči prav tako ne ogrožajo lepote in zdravja dekorativne kulture. Cvetok balzamina hitro trpi vlago, ovira estetsko naravo obmenljivih procesov, raste neizogibno slabe.

Sčasni simptomi se lahko nadomestijo zaradi pomanjkljivih vprašanj, če se dolgo ne prenašajo ali niso udobni. Kako dolgo in dolgotrajno previjanje v suhem zraku, to lahko pritegne v nemogočem balzaminu, kot na fotografiji, bolezni in vreditelji.

Ob napadih na balzaminy tripsov je mogoče prepoznati značilne deformacije mladega lista na verhuškah zmag in spremembi zunanjih vidnih točk. Če se razvoj okužbe spremeni in se obarva barvna barva. Krajevni lepestkov stanuje suhih, koreninskih in v središču venčikovega levo različnih vinogradnikov bolezni rastlin.

Balzam, zaraženny tripsamiTripsi vdvojne nevarnosti, ker ne le oslabijo cvetje, ga učijo in ne dajo rasti, ti vretilniki prenašajo virus mozaiki – še ena bolezen.

Mladi izčrpljaji so bolj podreženi zaraženju trojk, če so vzvišeni. Če so bile zamenjane priznane razpoložljivosti dragocenih, in začetek obdelave rastlinskih insekticidov, tem večja verjetnost izločitev in ohranitev dekorativne kulture.

Poražene rastline izolirajo, poškodovane dele hiše uničijo. Izpolnjevanje ponavljanja večkrat, v vsakem primeru 4 – 5 sutov, obdelava ne bo zaščitila naseljenih na vseh stadijih razvoja.

Tli, zasedajoči balzamini so v omenjenih prostorih, prav tako pa tripsi omogočajo razširjanje rastlin različnih virusov, ki povzročajo mozaično bolezen. Lahko se prikaže v obliki petih različnih okraskih in oblik, postopoma privede do zasihavanja in opazovanja cvetov in listov.

Proyavlenie virusne mozaike na listve balzzaminaIzlečiti poražene ekzemalne zemeljske kapljice praktično nezdružljivo, zato jih uničujejo in občasno povečajo pozornost meram profilaktike, da obstaja boj z nasekomimi-prenosčikami.

Poleg tli in tripsov, balzamino ogrožajo poštne nematode, belokrilke in vsevozmožne kleščine.

Za zmanjšanje števila prebivalcev uporabljajo sistemske insekticide ali preverjena domača sredstva, na primer travnata namizja. No klešč, kot so najbolj priljubljeni “gosti” na balzaminah, zahtevajo ločeno podhode.

Sredi vreditelej balzaminov in njihovih bolezni pautinnyj klešč – to je najbolj nazoylyvy in nevarni vrag dekorativne kulture. Če ga natančno prikažete, ga lahko preprosto zamenjate, če natančno osredotočite:

 • междоузлия;
 • черешки листьев;
 • тильные стороны листовых пластинов.

Pautinnyj klešč na barvni balzaminiPoleg tega, da tanjšajo pavtinice in meljave, do 0,5 milijona v dolžini želtovatih klešč, vladelec balzamina nadomesti, kar raste, je postalo veljano, listna utratili bleska, intenzivna cvetanija je bila zamegljena.

Razširjanje pautinnih in drugih raznolikosti klešč omogoča visoko temperaturo zraka in nizko vlažnost. Če se spremeni z merami v boju, zmaga, listina in buton balzamina, zasedene kleščami, ki krožijo brez žilne koroze, raste oslabnet in se lahko poganja.

Zamenjava na barvni bazi je prisotnost vrediteljev, resno poškodovane dele rastlin obrezujejo in ostanejo obratirajo milično vodo. Vse, kar potrebujete za uporabo tega zelenega ali slabega mila. Nanosno za rast peniona se izloči v 5-7 minutah in po enem postopku se postopek ponovi. Če stopnja zaračunavanja višine ne prepreči uporabe akaricidov, na primer Fitoverma, Vertimeka in drugih pripravkov.

Balzam, zaraženny tripsamiPoleg tega pavtinnih, na balzaminah parazitirajo in druge vidne klešče. Ciklamenni klešč vodi v deformacije in čudovito rosto mladosti, bokovski začetek in zmago v celom. Rastenie, lišenno toček rosta, hitro pogibaet. Éta že sudba ždet čerenki, srezannye s pomanjkljivo barvo balzamin. Zato je v primeru, da je pomembno, da ni le velikokratno obdelavo učinkovitega akaricida, ampak in testacijski osmotr uporabljenih za razmnoževanje rastlin.

Točno združujejo agrotehnike in stalno opozarjajo na cvetoče balzamine, da bi zagotovili zdravje rastlin, njihovo hitro rosto in prašno cvetje ter v domačih prostorih in na komnatnem podkončniku.

Lečenje cvetka balzam – video