klubmba s подсолнухами декоративными Predstavljajte si strojna orodja z močnimi rastlinami, ki se srečujejo z večjo sončno močjo in povzročajo njihovo lučjo svoje lepe kape. To je geliantus, znan nam je pod naslovom «podsolnuh» – sama svetoljubna kultura. Če mislite, da ga lahko srečate samo na poljih, kjer se podreja izrazito v industrijskih obsegih, to pomeni veliko napako. V dekorativno cvetličnem geliantusu ni zadnjega mesta. Zahvaljujoč selekcionerjem, ki so izbrali, ni bilo nobenih zbirk z zanimivimi okraski, neprimerno kulturo in njeno izjemno kraljevsko podobo, ki privlači pozornost ljubiteljev preprostih, ne izvirnih oblik.

Dekorativni podsolnuhi pogosto uporabljajo za sestavo buketov, po srezanju rastlin ohrani svež videz v ponedeljek 2..

Izrazite geliantus – enako užitek. On se razvija skoraj brez pomoči človeka, ne potrebuje ga v vsakdanjem življenju. Da edinstveno rast na klubih predstavlja središče pozornosti, in skupinske kompozicije iz različnih sort podsola, da še bolj v kombinaciji z drugimi barvami, ustvarijo nepovezane šedevr. Predlagaem v bližini poznanstvo z dekorativnim podsolom in njegovimi priljubljenimi videi, prav tako pa spoznajte posebne značilnosti izražanja, da bi lahko vsak sam izbral rastlino po duši in ukrasil svoj del.

Svoje znanstveno ime je imelo podpisano podobo, ki spominja na solnco in greščenje jezika, v katerem “geliantus” označuje dva slova: “solnce” in “cvetovi”. Prav zaradi tega se pogosto imenuje “barvno solnce”.

Kaj predstavlja dekorativni podsolnuh?

dekorativni podsolnuhi različnih sort Geliantus je predstavitelj družin astronov (složnocvetnih). Vse njegove gibrne sorte so bile narejene na podlagi podobnega podsolenca sorazmerno-srednje rastlinska rastlina višina do 1 m z večjim številom socvetov v vidnem klobuku. Samo socvetje je korzinko z mehkimi trupci lepestkami znotraj, in bolšimi jezikovnimi lepestkami – po robu. Po dokončanju cvetenija lepestki uvajajo in osipavajo, pod njimi pa sozrevajo črne granularne semena.

V semeček podsolnuha je zelo dobra vhožest: tudi po preskusu 3 leta so sposobni prorasti.

Сортовое разнообразие гелиантуса

lepovo cvetenje geliantusaNa današnji dan je skoraj 200 vidnih geliantov, ki se uporabljajo v dekorativnem cvetličnem svetu, medtem ko se selektorji na tem mestu ne ustavijo, poiščejo nove sorte tega edinstvenega rastlinja. Obstajajo med njimi, kot so karlični prevodi, ki niso višji od 30 cm, in takšni so veliki rostovi višji od 3 m. Nič manj raznolika in okraska klobuk: od značilnega železnega barvila, do edinstvenih belih lestvic in celo temno-fioletovih. Kaj že govorite o mahrovih sortah – njihove nabirane pishne glave bodo ukraševale klube.

Strukturirali so se tudi in nadvse formatično socvetijo, izbrano sorto, podobno na georginy, hrizantemy ali gerbery. Da in sama oblika lepestkov se razlikuje od standardnega vida podsolnuha – lahko so krožni ali ovalni, izognuti ali zakručeni.

Ne pozabite, da je večina sodobnih gibridov popolnoma sterilnih. V njih ni nobenih vprašanj, ki ustrezno izključujejo alergijsko reakcijo na podplat.

V odvisnosti od oblik rastlin so takšne vidne skupine barvne gela:

 • pestrolistni (s risankom na listju);
 • калифорнийские (с набитыми соцветиями);
 • mnogocvetkovi (socvetija v večini količin, ki so na voljo v celoti stebla, dodana podsolnuhu vidne piramide).

Po vsej višini kusta razlikujejo:

 • sorta-giganty «rostom» od 1,8 do 3 m z velikimi klobuki diametrom do 30 cm;
 • srednje višje podsolnuhi višine od 1,2 m;
 • karlikova sorta, ne višja od 60 cm v višini.

Najbolj priljubljeni geliantusa sta vredna takšne vrste:

 • Mulen Ruž s barhatno šaltasto bordovo barvo;гелиантус мулен руж
 • podsolnuh-gigant Titan;гелиантус титан
 • карликовый Тедди Беа;гелиантус тедди беа
 • Lunny svet s limonnimi lepestkami;geliantus lunski svet
 • махровый Сан Кинг;гелиантус сан кинг
 • Vanilla Ays s limonnimi lepestkami in veliko črno srce.гелиантус ванилла айс

Kje in kdaj bolje sažgati cvetje solnce?

mesto posadke podsolnuhaGlavno, kar je nujno delo pri izraščanju geliantusa – to raste zelo ljubi sonce in preprosto živi brez njega. Če je na vašem udeležencu samo svetlo in toplo mesto, je tisto, kar je namenjeno samo podsolnuhu. Poleg tega takšno območje ne sme zavreti talilnih vod.

Da bi se lahko ljubili s čudovitimi klobuki do najmočnejših, lahko pridelajte rastline v več hranjenjih, na primer v aprilu in končate z avgustovskim mesecem.

Posadka geliantusa vodi v glavnem s pomočjo semen, ki jih izstavi v lunah na 2 elementa. Drugo semečko se običajno uporablja kot na primer drugačna, če je potrebno, kadar koli rastejo, eno rastljivo vedno lahko preusmerite. V celotnem semenu podsolnuha ima dobro hoje. Tiho uglušnite seme, ki ni potrebna, dovolj in 2 cm – v nadaljnjem močnejšem koreninskem postopku se namerno obrusijo v lunki.

гелиантус в горшкахRazmerje med lunkami je odvisno od posebne sorte in je v povprečju približno 40 cm. Če je to neposredno stalni vid, ki malo vetriče, lahko lunke naredite blizu drugemu. Pišne, navadno-vetveščaste kustje morajo ustrezati reže, da bi jim omogočile mesto za razvoj.

Če ste se odločili izraziti razpravo o geliantusi (vozmožen in takšna varianta), je vredno učiti, kaj on ploho prenaša prerazporeditev.

Karlikovne karte je mogoče razdeliti kot vrhunsko kulturo, razstaviti vplive na letni čas ob odprtju zraka v sadu. Razmnoževanje geliantusov-mnogoletnikov, ki izvajajo delitev kustov, ki vodijo v tretjem letu po opravljenih ranejih vesnoj ali jeseni.

Uhod za dekorativni podsolnuhom

cvetet dekorativni podsolnuhNe glede na to, da imajo gabariti in močno strukturo (redko, ki ima še en sadni cvet, takšno krepko strukturo, ne upošteva kustarnikov), geliantus samo neprimerno rast. Praktično vse osnovne dejavnosti na njegovem povečanju vodijo še na tej stopnji. Izbrano za kulturo primerno mesto, vhod za geliantusom v prihodnje ne dostavi hlopota, ved po svoji naravi podsolen nosi dobro živalstvo, prestopi ga v svojih praroditeljih. Njegovo razvijanje kornevaste sisteme začasno zavira rast po pošti, bodisi to kompaktne vide ali visokorazlične sorte, in sposobna dostaviti vprašanja iz spodnjih slojev.

umerennyj poliv podsolnuhaKaj se nanaša na polivo, to geliantus raje uporablja umereno vlažnost. Zalivati ​​delovna mesta ne veljajo, da se jih ne bi začelo gnititi, kljub temu pa v zasušljivo žarko le še pridobiti, če jih bodo še podlili pod kustiki vodička.

красивые пышные шляпкиV naslednjih sezonah bodo želeli dvakrat podreti dekorativne podlage iz mineralnih materialov, ki bodo pomagali uravnotežiti koristne snovi, ki so bile izbrane za pošiljanje močnih krmilnih sistemov. No, tudi če tega ne naredite, geliantus ne širi, preprosto ne sme razkriti svoje lepote v polni silu.

Po podsolennem naslednjem tekmovanju je možno samo bobovsko kulturo, potem pa močno izstopajo zemljo. Daže po vmesni udobnosti, ki bo popolnoma okrepila samo nekaj let.

rdeči cvetovi geliantusaPo tem, ko socvetijo odcvetavajo, jih je treba nujno vzpostaviti, da bi obdržali splošno svetovanje o kulturi (največje velike kape stanejo, da se zberejo semena). Poleg tega bo obremenitev pomagala naložiti obremenitev na stebel in ne bo prikrit. Visokorozne sorte geliantusa potrebujejo dodatno dopolnilo.

Da bi lahko prilagodili svetovanje geliantusi, nekateri podatki uporabljajo eno hitrost: oni izsipirajo pasine in melikne butone, izraščajoče pod centralnim.

Če so v zvezi s sorodniki vse jasno (jih je potrebno vsako leto), potem to pomeni, da je treba veliko več dekorativnih področij reči še več. To se nanaša na barvne barve na odprtem gruntu – pri izražanju mnogoletnikov v holodnih regijah, ki jih je mogoče uporabiti, zlasti če so majhna. V drugem želnem vhodu za mnogoletne kulture ni treba razlikovati od raziskav istoletnih geliantov.

mogoče zbrati semena.Kakor ste že ubedili, cvetovi sonca na samem deležu zelo pokladistyj in neverjetno lepo. Ohranite semena in izrazite na svojem mestu to univerzalno rast. Visoko močni gigantski cilji z njihovimi velikimi udarci, ki bodo zanesljivo preprečili vašo zaščito pred sosedom, minijaturni krogi s spinnimi glavami, ki bodo okrasili letno verando, in veliko več podstavkov, ki se bodo dolgo časa srečevali z vami, bodo s svojimi glavnimi znaki označeni.

Pregled videza dekorativnega podsolnuha – video