виды и сорта агератума V naravi obstajajo razni vidi in sorta ageratuma. No, če bi želeli, vse iz njih ni mogoče izdelati v naših širokih širinah. Odlikujejo se rastline z razmeroma kuhinjo, formo in okrasno butonovo.

Priljubljeni videi in sorte age

starost različnih vidov Ageratum je ena izmed najbolj priljubljenih kulturnih vsebin, ki vse skupaj uporabljajo za ustvarjanje nenavadnega landšaftskega oblikovanja.

Po višini raste delat na dveh osnovnih skupinah:

  • srednje velikosti (stebelna rastlina doseže 30 cm);
  • karlikovna sorta (zmagajo izrastaût okoli 15 cm).

Vidite ageratuma, ki uporabljajo posebno priljubljenost:

  1. Агератум Блю Бол. To je nizkorazličen, šaroobrazen kustarnik. Pri pravilnem vhodu v cvetlični cvet ne poveča 18 cm v višino. Listiki lepi, obsežni. Vnizu plastike opušene. No, zbrani v svetu, ki dosežejo 2 cm v diametru. V razpuščenem videu imajo sirenski odtenk z golubovatym odlivom. Iz-za svojega okrasa se pogosto imenuje sinim ageratom. Cvetenje je mogoče spremljati junija in do začetka oktobra.Агератум Блю Бол
  2. Агератум Саммер Сноу. Odliča se rastenje dolgih steblami. Izrastejo jih do 45 cm v višino. Sammer Snou je beli agregat. Njegovo socvetija je zelo in zelo boleče.Агератум Саммер Сноу
  3. Агератум Блау Каппе. Današnji igralec je predstavljen v obliki polšarovidnega okusa. On doseže 30 cm v višino. Sredstva srednje velikosti. V diametru imajo lahko največ 6 cm. Цветочки сиренево-голубого оттенка.Агератум Блау Каппе

Starostna postaja je namenjena ohranjanju stabilnosti.

Ageratum meksikanski

агератум мексиканскийDanne vrste rastlin pogosto imenujejo starost Hooustona. Odlikuje se cvet neposredno s stojnicami, ki so močno razvejane. Oblikujejo šarovidni kustik od 15 do 60 cm visoko. Socvetia pyšnye, raznoobraznega odtenka. V diametru dosežejo 8 cm.

Самые популярные сорта:

  1. Альба. Odliča se rastenje množice pušivih belih socvetij.сорт альба
  2. Golubaya nonka. To je zelo ploskovit polprevodnik, ki izraža do 25 cm višine. Listiki nasyŝeno-zelenega odtenka. Socvetija ima vidne kape. Vse razpuščene butone kupijo siv odtenek.сорт голубая норка
  3. Бавария. Kustik ne poveča 30 cm v višino. Соцветия объемные. Oni plosno pokrivajo ves kustik. V središču sveta so svetli odtenki, po krasih pa nasilno-modri.
  4. Beli šar. Стебли довольно длинные, стелющиеся. V zgornjih delih in med vzlikami so belosrčne socvetije. So tudi krupne oblike. Nablûdaûte cvetenie v konce junij.сорт белый шар
  5. Розовый огонь. To je kompakten kustik, ki običajno pokriva melikice listov. Cvetočki boljše rozovoga odtenka.сорт розовый огонь

Tudi na današnji način povzročajo takšno agregatno stanje v Severnem morju. To je zelo pomemben cvetlični stolček. Maksimalna njegova višina približno 15 cm. Cvetočki lepi, temno-fioletovog odtenka.

Ageratum karlikov Golubaja Laguna

Ageratum karlikov Golubaja LagunaTo kompaktno sorazmerno rastje. Kustik doseže največ 60 cm višine. Цветение обычное. Toda začetki se bodo začeli v začetku junija. Cvetenje je dolgo za najboljše naroze. Socvetija plotne, nasyŝeno-golubogo odtenka.

Danni vid odlično prihaja za izražanje kot na odprtem gruntu, tako in v vazonah. Prekrasno združuje cvetlični cvet z različnimi rastlinami.

Po dokončanju cvetenja se oblikujejo koročke, v katerih je na voljo semena. Zerna uporabnega odtenka, zelo melike.

Karlikov Litl Roz

агератум літл розTo je edinstvena sorta, ki predstavlja sam nevizojski kustik. Kakor koli in druge oblike, ima Liz Roz šarovidno formulo. Socvetija lepotne, zvezdčatye. Imajo nasyŝenno-rozovyj odtenok, ki se ne spreminja v podaljšanju celotnega obdobja cvetenja.

Tudi ta prvi program uporablja za oblikovanje bordurov. Neredko Litl Roz izvira iz uličnih vazonov in podvesnih kašpo.

Izraste kustik, maksimum, do 25 cm. Če je njegovo pravočasno polivanje in udobje, to svetovanje začne v prvih delih junija. Razmnožuje se prvi vid s pomočjo semena.

Ageratum rdeč (ageratum rdeč)

starostno rdečTo je najnevarnejša sorta, ki uporablja osebje, sproženo sredi zadovoljstva. Odlikuje se rast dolgih zmag. Izraste kustik do 60 cm višine. Цветы огромные. Oni so bili zbrani v sočasni sovjeti, ki imajo rdeči odtek.

Unikatna vrednost podatkovnega razreda je barvna. V tem videu so mohnate. Črni agregat čudovito gleda v klubih s floksami ali drugimi barvami beloga ali rozovoga odtenka.

Агератум Калинка

агератум калинкаDantirna vrstica ima kompaktne dimenzije, ki omogočajo njeno izražanje v stanovanjskih prostorih in uličnih vsebnikih.

V odprtem grudnem agregatu se tudi odlično razvija. No, da bi dobili običajno cvetenje, je potrebno pravočasno prišipivati ​​rastlinje. Toliko takšen kustik bo lep in zdrav.

Prav tako obstajajo želatinaste podobe. Od takega je vrsta Zolotaja Osenj. To je velikoletnik, izrazit do 15 cm višine. Socvetija boljše, jarkie. Listiki serovato-zelenega odtenka, meliki. Plastične edinstvene oblike.

Železne sorte so izjemno pereče zasuhu, vendar zelo toplo in solnce. Taki cvetovi prihajajo za oblikovanje kamnitih sadov in bordûrov.

Агератум Весенние Капели

агератум весенние капелиRastni podatki o uporabi so priljubljeni med vsemi ljudmi. Vse sorte, ki so zbrane v našem imenu, imajo nasičen cvet. Kustiki ne izražajo več kot 30 santimetrov. Vse sorte so izjemno prerazporedjene, prav tako pogosto uporabljajo za oblikovanje klubov.

Сокровища Ацтеков

агератум сокровища ацтековDanašnja smešnost je enakovredno. Visoka zmaga doseže največ 25 cm. Cvetenje raste običajno, do naslednjih prvih morozov. Cvetočki cevi, majhne. Diameter ne previsuje 1,5 cm. Odkritje podatkovnih rastlin je absolutno različno

Vse vrste in sorte ageratuma, ki so opisane višje, po svojem lastnem lepoti. Če poznate posebnosti vsakega rastlinja, lahko kupite ta način, ki bo v največji možni meri odgovoril na zahteve in več vsega podobnega, ki je pod izbranim lastniškim dizajnom.

V našem sadu lepe videi in sorta ageratuma – video