цветок стрецилия Cvetok strecilija napominja skazočno ptico, zastyvšu v poletu. Na glavah v njej jasen hoholak iz raznolikih lepestkov. Namesto kriljev, široke listnate plastike. Takoe učinkovano rastlinstvo je že dolgo “poselilo” na podobe mestnih stanovanj in zagorodnih domov. Kako bi lahko dosegli strelcejo v domačih razmerah, da bi uživali v njeni veličastni lepoti? Vendar pa prej ne bi mogli odgovoriti na to vprašanje, razpravljati o zunanjih značilnostih kulture. Uznaem, kjer se nahaja njena rodina. Poznano s popularnimi različnostmi.

Пышный наряд экзотичного цвета

необычные цветы Rastenje se nanaša na soroden rod, v katerem se nas razlikujejo 4 raznolikosti. Rodine strelcije se štejejo za otok Madagaskar in južno del Afrike. Prvič so zamenjali cvetlični cvet v XVIII stoletju, ko so se znašli s prostori afriškega kontinenta. Predvajanje predstavilo pred vsemi kraji in poklicalo nebyvaloe vzpenjanje. Zato so ga poimenovali v četrtek, da bi podprli angleško koroljo.

strecilija v estetskih razmerahV naravni sreči cvetovi strecilija proizvedejo navdih za majhne roke ali mehkovodnih rek. Tam se bo začel v teniških domovih ali visokih travmah. No, ko se pojavijo učinkovite butone, se zdi, kaj na zemljo so se vrnile rajske ptice.

velika strelicijaSamye veliki predstavniki roda izražajo do 10 m. Ostale že padajo od 2 do 3,5 m. Plotna konektorska naprava je sestavljena iz steržnih elementov, ki proizvajajo gluboko v zemlji. Listovi iz plastike imajo oblikovno formulo in značilnost. Največja širina približno 80 cm, dolžina do 2 m. Oni spominjajo na banano lištvo, čeprav imajo dolge češnje.

neposrednostoječi stebelV obdobju cvetenja strecilija izdaja neposredno stacionarni zmag. Pri njem se ne oblikujejo eksotične butone pripravljenih oblik. Vsaka del je na voljo horizontalno. Druge lepetke lilovog in oranževega barva spominjajo na hoholove ptice, ki prikazujejo v otroških skazah. Običajno na cvetlični razpustitvi je 5-7 butonov. Vsega tega zmaga doseže do 10 štuk. Zato raste rastlin, ki raste na 6 mesecev.

Cvetki strecilije celo v seriji ohranjajo svojo prvotno lepoto do 30 dni.

Raznovidnosti kulture

raznolikosti cvetka strecilijeV naravi biologi označujejo več učinkovitih sort rastlin. Vsak od njih lahko podpira nepooblaščeno formo in razcvet.

Oni so okrašeni v takšni toni:

 • beli;
 • фіолетовый;
 • оранжевый;
 • сиреневый;
 • синий;
 • želtyj;
 • голубой.

Popustite butone na podaljšanje 14 dni. Ko se lepestke poročijo, se prikažejo novi zemeljski izdelki. Tako se nadaljuje nekaj mesecev. Ih celo srezajejo za ustvarjanje buketov. Poznajte, kako izgledajo znane slike v estetski sredini.

Цветок стрецилия Тростникова

цветок стрецилия тростниковаяVid srečaetsâ na ozemlju ЮАР. Čudovito prenašanje dnevnih in nočnih temperatur. Ne boится затянувшейся засухи. Kust ukrašujejo butoni oranževo-sivo-rdeči. Listne plastike s podaljšano obliko. Края игольчатые. Okrašen list v nasyŝeno-zeleni barvi s sivim odtenkom. V estetski sreči oni rastejo plotno rozeto. Največja višina rastlinskega rastlinja doseže približno 2-h m. Postopek cvetenja se začne v maju in konča v oktobru.

Белая

стрецилия белаяCvetok strecilija je dobil svoje ime iz-za krasnih svojih lestvikov. Na sliki hranjene hiše izgledajo preprosto šikarno. V naravi vid izraža do 6 m. Odlikuje se velika živalskost svetlo zelene barve, v kateri je eliptična oblika. Površina plastike je bleščeča, kar dodaja pogled na carski vid.

Butony sostoât iz belih lepestkov. Nižnji element spominja starinsko ladjo. Vrhunska del lancetne oblike. Daljnja meja doseže 30 cm, višina približno 7,5 cm.

Korolevskaja

цветок стрецилия королевскаяRast podatkovnih podatkov se šteje za najbolj aktualne in lepe sredi svojih sorodnikov. V naravi on izraža do 2-h m v višini. Listovi iz plastike so na dolgih češnjah z natančno izdelano osnovo.

Visoko pazušne cvetlične plošče, podobne tkanini, pokrito s rdeče-zelenimi prožilci. Lepestke velikih botonov korolevske strele okrašeny v dveh barvah. Snaruži-jarančno-oranžni odtenok, notranja delno temno-sijajna razkraska. Največja dolžina bučice približno 15 cm. Pojavijo se na kratek rannes vesnoj in ostanejo do serediny leta. Natančno ta veličasten vid čudovito prenaša sobne pogoje. Zato ga lahko srečate v vsakem dogovoru planetov, pravda, na podpokonnikah.

V domačih razmerah korolevska strecilija začne poročati le o 4-letnem življenju.

“Nikolaja”

стрелиция НиколаяSvoj naslov je videl v četrtek ruskega kneza Nikolaja Nikolaeviča Starša. V tropikah raste izrazitaet do 10 m. Stvor vzrosel kulture napolni palmo in pride do 4-h m v diametru.

Rokostni butoni držijo na pazurnem cvetju, ki je sestavljeno iz več ključev “pokritosti”. Nad njim se povečajo beline in ležeče lestvice. Nedozrele plošče strele Nikolaja uporabljajo za pripravo afriških jedi. A iz vysušennyh zmagov delate verevke.

Горная

горная стрецилияTo drevovidno raste lokalno prebivalstvo, ki se imenuje “Bananom pustyni”. Ono sposobno izraziti do 10 m. Njegovo “srce” je ukrasilo ogromne široke liste. “Kronu” odpirajo ogromne butone v obliki lodočkov.

Carski cvetnik strecilija na podočnjake

cvetovi strecilija na podokonnikePoznakomivši se v bližini z eksotično kulturo, zelo želi, da jih započne v svojem pokoju. Okazuje se, vse zelo preprosto. Rastenje se aktivno prodaja v cvetličnih trgovinah in uspešno se uporablja v domačih pogojih. Kako pravilno za njih uhaživati, da bi uživali v njegovi rajski lepoti? Uznaem, kaj govorijo strokovnjaki.

Temperaturni režim

strecilija rastet v južni deli AfrikeNikogar ni treba pozabiti, kaj je strecilija prišla k nam iz južne četrti Afrike. Ona se čudovito razvija pri sobni temperaturi. V zimskem obdobju, ko rast narašča v stadijih pokoja (pogojno), so pokazatelji padli do 12 ° C.

Domača kultura ljubi obilo kisline. Zato omejevanje redno prevetrivajo. V vročem času leta bo gornik izstopal na dvorišču ali na balkonu. Glavno, če želite, da ne pridejo v poštev sončne luči.

Strecilija ne ljubi skvoznjakov, zato ne želite, da bi se primerno umaknili na mesto “stanovanja”.

Idealno osvetljenje

idealno osvetlitev za streleDomača kultura želi obilo sveta. Vendar pa mora biti razsejannym. Vedno v naravni sreči cvetje priteče pod živalsko visoko rastlino, ki se nahaja v bližini. V domačih razmerah zabojnik razmešča na podkonhnikah z vostočno ali zapadno stranjo. Če so v stanovanju vse okna, ki prihajajo na jug, stekla zapirajo papir ali belo tkanino. V skrajnem primeru bo gornja stopnja nadaljevala s prvimi sončnimi lučeji. Na primer, v dobro osvetljenih sobah. Z začetkom decembra bo rast potrebna za dodatno osvežitev.

Увлажнение

odporna voda za polivoKo cvetovi strelcev začnejo aktivno rasti, zagotavljajo redno policijo. Za to uporabo vode, ki ustreza splošnim zahtevam.

Ona mora biti:

 • отстоянной;
 • sobna temperatura;
 • предельно чистой.

Življenjska doba izvira pod kornevno sistemo rastlin bodisi v poddonu, če je uporabljena starejša zemlja. V zimskem obdobju poliv izvajajo po merilih višje stopnje zgornjih delov.

Počva pri posadke

počva za strecilijeV zvezi z roditeljskimi “rajskimi pticami” so tropiki, ki nimajo ustrezne vloge in igrajo pravilno podoben grunt.

Rastenje raje uporablja rihlu smešo, ki je pripravljena iz sestavin:

 • дерновая земля;
 • pesnik;
 • листовая смесь;
 • pregnoj;
 • kompost.

V skrajnem primeru, na primer za strelne nakupe, jih kupite v specializiranih trgovinah. Podojdejte počivati ​​za cvetoče dekorativne kulture. Nužna informacija o uporabi na etiketi.

Podhajajoča emkost

emkosti za rastlineDa bi lahko čustvovalo sebe “kot doma”, ga porabijo v obsežnem glubokiju. Vedno njegovo korneva sistem s časom zapolni vse vesolje emkosti. Kot rezultat tega je hitro zacvetet. Dno emkosti zasipavajo galjok ali keramzitom. To ščiti korene pred zamašitvijo.

Regularna podkorčka

naprava za podkormke strecilijeV začetnih urah, ko bo cvet nabiral sil, bo njegovo udobje od 10 dni. Za to uporabo mineralnih in organskih snovi. Vnositi jih je poočeredno. Ustrezen postopek vodi in v času cvetenja. V koncertni sezoni cvetlični ventili odstranijo in strelijo pošiljanje na pokoj.

Idealen kompleks udobnega prodajajo v cvetličnih trgovinah. Dozi navedite na embalaži.

Цветение

цветение стрецилииObičajno rastejo načini, ki so izbrali buton ranney vesnoj. Pojavijo se poočeredno in zmanjšujejo glas na podaljšanju nekaj mesecev. Vendar pa tako ne gre vedno. Zato hozjaeva pereživa, zakaj strelitev ne cveti v domačih razmerah? Na samem dele, obstaja več razlogov. Prvič, prvi butoni se pojavijo čez 4-6 let po zasaditvi rastlin. Vo-vtoryh, včasih zahtevajo kardialne mere.

Povpraševalci o vprašanju vedo, kako ustaviti strelitev v domačih pogojih, ne glede na njihovo starost. V obdobju zimskega pokoja rastlina raste v hladnem prostoru, kjer temperatura vzdržuje od 12 do 14 ° C. Tam ne bi smelo biti močno osvetlitev. Poleg tega, cvetovi ne podkarmlivajo in polivajo majhne porcije vode. Ko nastopi vesna, strelitev vrne na njeno ljubljeno podobo. Običajno polivajo in podkarmlirajo posebne pripravke za stimulacijo butonov. Čez čas blagodarno rastje nadenet šikarno vual, ukrašeno rajski ptice.

Pričinska odsotnost butonov je lahko tudi preveč težka ali obsežna.

Blizko znanost s tropsko gostjo sproži veliko pozitivnih emocij. V naravi kultura izraža do 10 m. Priporočljivi butoni spominjajo skazočnih ptic iz otroških knjig. Poleg tega se nekatere rastline razvijajo v domačih razmerah. Glavno prilagajanje pravil gramotskega prehoda. Če strelica ne cveti, “kaj delati” podkažujejo izkušnje zadovoljstva. Okazuje se, vse genialno prosto. Tako pust je v stanovanju ali zagorodnem domu «priletât» eksotične «rajske ptice» in napolnit obitelj lepote.

Rastet cvetok strecilia v domačih razmerah – video