Eden iz vidov aspleniuma V obširnem družinskem družinskem domu bo veliko vidnih paporotnikov z občinskim imenom – sprejemniki. Izraziti in v tropskem pojavu ter pogoji umerennega klime Evropa in Azije te rastline lahko vsebujejo zemeljski in nasilen obraz življenja. Obstajajo med aplikacijami in aplikacijami.

V kakovosti sobnih dekorativno-listnih rastlin se ne pojavljajo največje, ampak najbolj privlačne in nenavadne pripomočke. Pri tem dobrem rasti paporotnika in njegovi lepoti je neposredno odvisno od časa in pogojev, v katerih so rastline.

V naravi paporotniki najraje selijo na mesta, kjer jim je zagotovljena zaščita od lučev sonca, obstaja malo rihlogo substrata in vlage. V skladu s skromnimi zahtevami v razmerah stanovanja morajo te rastline biti popolnoma udobne. No podčasi se cvetlični izdelki ustavijo ob resnih težavah.

V aspleniuma želteju in odmirajo listo V aspleniumov želtejo in odmirajo listino, paporotnik preide v rast ali na njegovega vajaha se prikažejo v petek. S čim je povezano uhudenje stanja barve, in kako se zdravijo z aspleniumo?

Večja del bolezni, ki so povezane s kršitvijo njihovih pogojev ali nepravilno organizirano.

Pripomoček za prerazporeditev: vzroki in načini reševanja težav

Čudovit sprejemnik v domačih razmerahTako, kot želite spremeniti rastline? Vsekakor lahko na podoknikh srečate različne raznolikosti aspleniuma. Sredstva velikih rastnih oblik s celotno ali slaborazsečno živalsko strukturo:

 • asplenium nidus, v dikorastuŝem videu srečanje v tropični zoni planeti;
 • asplenium drevni, prav tako živijo pod poljem vlažnega gustoga lesa v tropikah;
 • sprejemni skolopendrivni, ki predstavlja evropski in ameriški lesen pogled.

Paporotniki iz te družine s stalnim in skoraj nevidnim življenjem predstavljajo:

 • asplenium lukovicenosnyj;
 • asplenium živalski.

Asplenium se odlično počuti v stanovanjuLjubitelji sobnega cvetličnega obtoka izražajo in druge vrste parotronikov, vseeno pa so skrajne občutljivosti za pogoje osvetlitve, temperature in vlažnosti zraka. Pri vhodu za aspleniumom, na fotografiji, učite, kaj rastline teneljubivi in ​​ne pretirajo preveč svetlega sveta. Prva reakcija paporotnika na izpad sonca – to je poblednjenje listov, potem pa na nezaželeno vožnjo sončnih lučev, ki rastejo, odvrnejo burymi v ponedeljek na vajah, jih postepennym razveljavijo in odstranijo.

Stol, ki je občutljiv za sprejemnike in suh zrak, je še posebej obstojen v zimskem času, kadar se prostor razširi, kot tudi v letnih dneh. Če se zrak pojavi, to povzroči, da asplenij preide v rast, njegovo stališče pa povzroči, da začnejo zasihati, nove in se ne pojavijo.

Če se cvetni sistem ustavi v takšni situaciji, je treba sprejeti vse ukrepe za uporabo v zraku.

Mladostni list, ki pokriva petkeTukaj sem dobro podprl v ustreznem staležu:

 • orošenje podzemne dele paporotnika toplotne vode;
 • uporaba bytovog uvlažnitelja;
 • vzpostavitev gorške z aspleniumom v poddonu z uvladbennym graviem ali melkim keramzitom.

Na začetku ohranite povezave listov, ki se uporabljajo za povečanje vlažnosti zraka do 60–65% in korekcijske režime polive. V kratkem času je mogoče zamenjati, da se rast podpornikov močno razširi, ne da bi prišli do novih tkiv.

V prostorih z nizko vlažno rastjo zraka bo udobno le v pogojih, temperatura ne presega 22 ° C.

Lego za tenevynoslive paporotnikove je treba podreti mestu, kjer je srednja temperatura bila v mejah 18-21 ° C, pri čemer se lahko zrak dvigne na 3-5 stopinj..

Pri resnem znižanju temperature načini ohranjanja in širjenja listovV tem času v vsakem času leta ne bi smeli dopustiti, da bi paporotnik nastopil na hladnem. Za tropske in peristične stopnje je kritična temperatura 10–12 ° C. Naložite v anabioz, asplenij preusmeri rastlino, zaradi česar je tukaj v tem, kar v tem hladnem zraku koreninske rastline prenašajo vpitati vlago. A pri dolžinskem nahodu v hladnem vlažnem grunte korneviŝe paporotnika neizbežno zamaši. To ni idealno za uporabo in oprimiranje listov pri nizki temperaturi.

Ošibki pri uhode, polive in podkormke aspleniuma

Nepravilni vhod lahko prinese k rastlinam rastlineZato, kromovi, ki vzdržujejo udobno temperaturo zraka in njegovo vlažnost, ne potrebujejo rednega rednega vzdrževanja.

Suhost zraka, kršitev temperaturnega režima in negramotni poliv – to niso edinstveni vzroki, zakaj na osrednji strani ostanejo bledi ali bure.

Začetni petek na vajah popotnikov je priznan kot napačna uporaba podkormoka, prav tako pa napade nasekomaj, iskazujočih oslablenie, inogda in gibel paporotnika.

Ne dovolite, da substrat preusmeri, vendar ne manj nevarnosti in izstopajoče vlažnosti pošt. Polivy sovpadajo s podkormkami, ki v poletnem času vodijo 10–14 dni.

Ostavljajo paporotnik brez polive, cvetlični vodnik, kaj iz-za pomanjkanje vlagi listja aspleniuma želijo in otomrut. V tem primeru, če ne velja za meditacijo, pa tudi pri polni porabi podzemnih delov še ostane živahno sposobno koneviranje. Če je gospodarstvo podprto z ukrepi za reakcijo, je paporotnik še mogoč.

Zaradi velikega števila rastlin je treba očistiti od poškodbZ rožicami udarijo vse poželenje ali zasoljeno listo, korenito preusmerijo v svež grunt in začnejo akkuratno polivati ​​in opritati paporotnik. Sestavljajo se v živih spalnih listih, da bi se jih izognili v 10–15 dneh, o čemer se pričakuje, da se bo pojavila običajna kova, nato pa zeleni začetek v srednjih rožicah.

V količini substrata za sprejemnike je mogoče brati:

 • pripravljen grunt za paporotnikove, predhodno dobavljen v malo vermikulite in mlado drevesnega pogleda,
 • grunt za orhidejo in epifitove, zmešan z majhnim številom vprašalnikov in vermikulita;
 • samostojna mešanica iz torfe, listopadna zemljišča in napoved z dodajanjem blagovnih znamk drevesnega pogleda, perlita in rublenega sfagnuma.

Деление взрослого растенияV času preusmeritve je treba nujno skrbno osmotriti korenito sporočilo, pri odkritju suhih ali podgnivših pa obvezno odstraniti. Zdorovne kornevišča uporabne, ploske, pokrite češuje. Priznano boleznijo je mogoče obravnavati kot požarno tkivo in njeno razgradnjo.

Če mesta sreza niso nevarna, jih obdelujejo z moloto uporabnostjo, ki imajo mehke baktericidne lastnosti ali pa so iz drevesnega uglja.

Bolezni sprejemniki in ocenjevalci fotografij in v opisih

Asplenium redko oboleva in se poškoduje pri zdravljenjuPaporotniki v domačih razmerah redko trpijo zaradi kakih ali bodisi obolelih, vendar ne preprečujejo, da bi bili prikazani na fotografiji, ki bi lahko povzročila okužbo z bakterijami in gribovnimi lastnostmi..

Samo razširjene bolezni, ki jih je mogoče uporabiti – to je korneva in steblena gnila, možna pri kršitvah pravil polive, pa tudi bakterijski povzročitelji, ki bodo povzročili, da so bili v veljavi in ​​silu, nato pa hitro pogibati.

Bolezn aspleniuma, povezan z razmnoževanjem vredonosnih gribkov vrste Phyllosticta v posledicah kršitev pravil uhodaNarušenje uhoda za rastlinje vodi, kot je na fotografiji, z boleznijo aspleniuma, povezano z razmnoževanjem vredonosnih gribkov Phyllosticta.

Vnešno obolenje se kaže v vidnih ali neudobnih oblikah, ki se hitro razširijo na listopadne plastike. Začetek tkanja seznama je pridobil želen odtenek, nato pa ga je odložil, odložil pa na listih plastičnih ploščic, ki so jih razstavili. Tako okužba izgleda na aspleniume gnezdovidnem, na perifernem krogu drugih vidov, ki želtejo in odmirajo, zelo hitro privedejo do polne rastline. V tem primeru, če lahko odkrijete bolezen, se lahko v tem trenutku prilepi na tiho stran poraženega seznama in hitro uniči odsotno tkivo.

Od gribkovih infekcij se lahko izognete:

 • obrezav vse poražene dele rastlin;
 • več razdelanih kronov in grunt fugcidicij.

Po začistkih bolnih listov in obnovi uhoda rastejo zdravnikiV kakovosti profilaktike takšne bolezni obvezno izključujejo vse suhe liste in najdejo poliv in vhod za asplenium, kot na fotografiji.

Iz grunta v listu je padla listna nematodaČe lestvica bledneju, začnejo s centralno prožilko, in zasihajo celo pri dolžnem kotičku za rastlinstvo, ljubijo paporotniki, ki se zadržijo zaradi poraze pitomca, ki je v času, ko je rastlina izginila. V zvezi s tem lahko tako pomagate, če želite, da se pomaga, zato s parotnikom najbolje razpršite, grunt in goršok.

To raste bolje, če izbereteOstali vreditelji, na fotografiji, aspleniuma, kot in bolezni, lahko zmagate. Sredi nasekomyh, poražajočih paporotnikov lahko imenujejo ščitovko, mučnisti červecov in paporotnikovo tlû.

Цветочные вредителиČe rastlina stalno vsebuje v vlažnem gruntu, se ne izognete pojavljanju grmičastih komarjev in tripsov. Ukrepi, ki se nanašajo na takšne škodljivce, obvezno vključujejo obdelavo insekticidov, odpravo vzrokov, izboljšane možne oslabitve rastlin in nastanitev.

Video o skolopendrovom aspleniume