Unikalno rastje adiantum Naseljajoči mnogi regioni miru predstavniki roda adiantumov – to so velikoletne travianistye paporotniki. V skladu z zmogljivostmi rastlin se uporablja več vrst z ažurno zeleno-zeleno rastlino, ki upošteva največjo vrednost in izjemno črno rodo. Adiantumy, izražene v sorodnih razmerah, netrebovalne in v rednem času, ko veliko let ne ovirajo dekorativnosti. Smotrite fotografijo tjulpanovog drevesa!

Adiantum Venerin las (A. capillus-veneris)

Adiantum Venerin las (A. capillus-veneris) Sredi desetkov različnih vidov paporotnikov najbolj znanih in ljubljenih cvetličarjev – to je adiantum Veneri las. Vid, v naravi, ki se srečujejo na Središnjem morju, v Krymu in na Kavkaze, pa tudi na ameriškem kontinentu in v državah Severne Afrike in Male Azije, se lahko aklimatizira v domačih razmerah. Na jugu Evrope lahko prerazporedite zimo in v odprtem spletnem mestu.

Visoka rastlina, ki ne presega pol metra. Območje peristye, nesimetrično, v dolžini je lahko prikazano do 20–25 santimetrov. Zunanji segmenti, ki imenujejo obratno obratno formulo, v dolžini ne presegajo 2-3 cm. Vrhunski del segmentov nadziran in pogosto ima formulo veera. Svetlo lisnate plastike kontrastirajo s temnimi, skoraj črnimi češnjami, zahvaljujoč temu, da rastejo in so dobili svoje ime.

Adiantum na odgovornih kročahV naravi venerični lasje raje obživajo skalistye brega ručjev, gorkih rek in drugih vodoemov. Pri tem na majhnih skopljevanjih med kamnom raste rastlina, ki krepi močnejšo kornevišče dolžine manj kot metre. Večina tonskih podpornih kornej se uvršča med skakalne uprizoritve, zato si oglejte ustrezne objave, kot so na fotografiji, in na odgovornih krogih.

Sozrevanje spora, ki se nahaja na koncu seznama segmentov, se nadaljuje s koncem časa in do prikaza. V domačih razmerah medlenno razraščajoči se paporotnik še bolj razmnožuje vegetativno.

Adiantum veliknolistnyj (A. Macrophyllum)

Adiantum veliknolistnyj (A. Macrophyllum)Predstavljeno na fotografiji adiantum veliknolistni – to je velikoletni paporotnik višine od 30 do 50 cm. V naravi se srečuje v tropičnem pojavu Centralne in Južne Amerike. Paporotnik s čudovito rozeto velikih listov značilne oblike lahko srečate z vročim dogom, pod mostami in v vodotokih.

Unikalno stroenie listovih plastičnih adiantumaSpoznajte predstavljen adiantum po zaostrenem segmentu listov, po srezu, ki je na voljo v conah sozrevanja spora. Poleg tega ima mladostništvo adiantuma nenavadno rozasto okrasko in samo vzrosle listje stanovanj svetlo-zelenih.

Adiantum stopovidnyj (A. pedatum)

Adiantum stopovidnyj (A. pedatum)Eden od vidov paporotnikov z visoko morozostojnostjo, ki omogoča povečanje adiantuma, ki je viden v judih in v središču Rusije. Ta različnost je očitno edinstvena ploska, svetlo zelena, s temnimi toni steržnimi. Visoko vzročno paporotnika doseže 0,6 metra, pri dobrem stanju pa je privlačna privlačna polsferična kupoloformna formula. Segmenti seznama so zasedeni na enem robu, kjer in se nahajajo zoni skopljenij sporov.

Listne plastike adiantuma stopovidnegaV naravnih razmerah in v najvišji kulturi paporotnik tega vida se razrašča medlenno, a ne ljubi cvetličarjev za visoko dekorativnost in nenaklonjenost. Glavno stanje uspešnih izrazov tega vida adiantuma – rihly grunt, prisotnost teni in gramotni poliv.

Odnosen iz zanimivih raznolikosti tega paporotnika se šteje za adiantum stopovidnega podvida aleuticum.

Adiantum stopovidny podvida aleuticumV skladu z opisom in fotografijo adiantuma, ki se razlikujeta v izraziti obliki in rostom okoli 30 centimetrov. Širina vzraslih rastlin več. Na prvem mestu paporotnik je zaradi velikega povečanja kornevišča. Vaši pritušen zeleni okraski so na voljo na črno-črnih sternjah. Листья дважды перистые, симметричные. Zadnje doli liste vsebujejo samo en izsečen kraj z okrožnimi ali tupi zobci.

Adiantum venustum (A. venustum)

Adiantum venustum (A. venustum)V Nepalu in indijskem štatu Kašmir si lahko ogledate še en vid adiantuma z obratno-izraženimi, nekaj vdolženimi segmenti listov, temnimi, purpurno-uporabnimi češnjami in višino približno 40 cm.

Vid adiantuma, kot je na fotografiji, odlikuje visoka dekorativnost in lahko služi kot okrasitev notranjosti, tako in za ustvarjanje edinstvenih atmosfer v sadu. Rastenje primerno in za navpično ozelenjenje. Visoka morozostojnost omogoča izraziti paporotnik na jugu Rusije v odprtem spletnem mestu.

Adiantum počkovidnyj (A. reniforme)

Adiantum počkovidnyj (A. reniforme)Cvetovody, samo načini, ki se poznajo z vidnimi adiantumovi, gledajo na adiantum počkovidni, pogosto ne verjamejo, kar raste s podkovoformnimi listi na dolgih češnjah – to je paporotnik. Dejansko, edinstveno skromno, vendar polno izrazitost ne raste podobno na znamenitem adiantumu Venerični lasje ali drugi vid, fotografija in opis, predstavljeni višje.

Vstrečajoči se v dikorastuščem videzu na Kanarskih otokih adiantum počkovidni, odvisno od raznolikosti, v višini doseže 5–30 cm. Obstajajo dva podvida teh rastlin.

Adiantum reniformeSkladno s fotografijo in opisom, adiantum reniforme-to je večji paporotnik s listi diametrom do pol santimetrov in češk 20-santimetrične višine. A podvid pusillum v dveh razah.

Na tem mestu je rastlinsko podobno. Paporotniki se srečujejo med polteni na vlažnih kamnitih podlagah pod drevesi ali na krutih sklonih navdiha na morju.

Адиантум Радди (A. raddianum)

Адиантум Радди (A. raddianum)V divji naravi adiantum te vrste si lahko ogledate v Južni Ameriki. Steljuŝie listja adiantuma Raddí se umaknejo s kinovidnimi segmenti, ukrašennymi okroglimi kraji. Doli lista dolžine ni večja mera. Sami so največji, do 45 cm v dolžino. Čereški toniki, ponikajoči, črni ali skoraj črni, kot in v drugih raznovrstnostih adiantumov.

Adiantum Raddi s ne ponavljajočo se formo in okraskem listuDanes v razporeditvi priljubljenih ljubiteljskih apartmajev je nekaj raznolikih adiantov Raddi z neprimerno obliko in okrasno listo.

Адиантум Радди Фрагранс (A. raddianum Fragrantissimum)

Адиантум Радди Фрагранс (A. raddianum Fragrantissimum)Postropna in zelo privlačna raznolikost paporotnika Radi oblikuje krono do polovice. Adiantum fragrans razlikuje figurno obliko segmentov listov in manjšo njihovo plodnost na črno-serih ali burih češenj.

Адиантум чилийский (A. Chilense)

Adiantum čilijski je dobil naslov po strani rojstva. V naravi raste doseže 30–40 cm.

Na fotografijah, vidnih na sliki, lahko najdete na višini 2000 metrov. Paporotnik odinakovo dobro čuti sebe in v dolinah, in na porokah široko razširjenih lesom sklonah gor.

Адиантум чилийский (A. Chilense)Čilski adiantum čudovito prenaša klimatske pogoje vlažnega lesa, kjer se med sezonami prestavljajo ne več mesecev. Rastet eta raznolikost paporotnika in glede na suhih območjih, v katerih zasuha lahko traja do pet mesecev.

Adiantum эфиопский (A. aethiopicum)

Ne glede na naslov, si oglejte naravo, prikazano na fotografiji adiantuma, ne morete samo na afriških bregovih, v Avstraliji in Novi Zelandiji.

Adiantum эфиопский (A. aethiopicum)Čereški listi črni v spodnjih delih. K verhuške liste so spremenile okrasno na uporabno-purpurno. Segmenti široki, klinovidni s celnim, skoraj okrožnim krajem. Barva zelene svetlo. Skupna višina paporotnika doseže 50 santimetrov.

Takoj raznyj paporotnik adiantum – video