Kroton, kodieum pestryj sorta Mammey Kroton – edinstvena v mnogih odnosih kultura. Na fotografiji kroton poražaet velikolepiem krasok in raznolikost form listov. Lahko se poveže, da lahko rastline, ki rastejo v mejah enega vidnega območja, ostanejo enakomerno lancetovidne, okrogle in zaostreno-éliptične, tripaloj ali ovalne. Da in tam, kjer je mogoče videti, da bi lahko živeli v živih in zdravih drevesih in kustarniki snemali v kuhinji ali se prevračali v pravilni spirali?

Če na drugih dekorativnih kulturah takšno predstavljeno poročilo prikaže, so prikazane manifestacije bolezni ali posledice poslabšanja vrednot, za krono, kodieumo pestrogo, kot se pravilno imenuje ta videz, to je individualno, no normalno.

Mnogoliki kroton ali kodieum pestryj

Kroton сорта Red Banana V vostoke Indije in v vrsto regije jugovzhodne Azije so bile odkrite in opisane 17 kodev. Samo Codiaeum variegatum pritegne pozornost ljubiteljev dekorativnih kultur. Prav, v sredo cvetličarjev po vsem mojem prižilu ni pravilnega vidovnega imena, z naslovom «kroton», botaniki, ki se nanašajo na rast popolnoma in iste oblike in pojavljanja.

V mnogoletnem večnozelenem rastlinju neposredno stacionarni, vetrni stebel, pokriti veliki ploskoviti listi. Prikazan v ugodnih razmerah, v naravi ali pri domačem vsebinskem kronu se lahko razvrsti na 3–4 metre, vendar ne opazite takega giganta, izrazitega v gorki, vrja ali se zgodi. Tudi vse skupne krone, kot na fotografiji, manjše in v višini ne presegajo 50–100 cm.

Codiaeum variegatum сорта SanderiKožice velike krone, ki jih je mogoče prenesti, ne morejo pozabiti na veliko spremembo krasoka, ki so na neobvladljiv način sosedle na listih plastike in ohranijo moč na koncu vsega leta, ne glede na sezono. Pričetek v večini raznolikosti, kot je na predstavljeni fotografiji krotona, na listih, ki se obdržijo, so kontrastno očitne prožilke.

Nepovratna gama in raznolike oblike listov – to je osnovna, potrditvena sila, narejena pestrij kodej ali kroton med priljubljenimi rastlinami v vsem svetu.

Cvetok krotona: Zoluška na korolevskem balu

Moški cvetki krotonaPri tem ne morejo biti vsi cvetlični izdelki, kaj bi morali videti kot cvetni kroton. No, takšna rastlina ne more pospešiti s svojimi lastnostmi niti velikosti, niti s formo, niti z jarkostjo odtenkov, ampak tudi sčasoma pomembna. Neplotne kistevidne socvetije se oblikujejo v pazuhah listih in združujejo po 1,5–2 deset mestih belih barv. Cvetki krotona delujejo na moških in ženskih podlagah, ki se razkrivajo hkrati, na voljo pa so na različnih svetih.

Če želite lažje prepoznati, da so na voljo majhni ogrevani lepestniki in pušistični tipalniki, zaradi podobnosti na majhnih pomponih.

Ženske cvetne krotoneTako ženski barvni krotoni, kot so na fotografiji, malozametni in neprivlačni, kot Zoluška, izgubljena tufeljka in vrhunska ognjami korolevskega zamka.

Klasifikacija kroton: foto raznolikosti in sort

Kroton s krasno-črno listvojVse izrazite v sorodnih razmerah, ki temeljijo na krotonskih kodemih – to so zelo primerne gibridne oblike, ki se nanašajo na enega botaničnega vida Codiaeum variegatum, ki se med drugimi rastlinskimi skupnostmi lahko šteje za edinstven. To predstavlja pojma, če upoštevate predstavitelje te vrste krotonov na fotografiji.

Še več, takšne podobe dobesedno ošelomljajo ogromno tropskih krasov, vendar pa uporabljajo raznolike oblike listopadne plastike. Nazadnje priznanje vodi sodobno klasifikacijo krotonov. Poleg tega raste z ovalnimi, vdoljno-lancetovidnimi ali z zaostreno-eliptičnimi listi, v razporeditvi cvetličnih območij danes obstajajo bolj primerne sorte in gibridi.

Cvetenje krotone s tremilopastnimi listiV trehlopastni, trilobij in lopastni, lobatum oblikujejo krotona velika listja na treh delih, napolnjena v obliki listov duba ali vžigalica. Obstajajo in bolj eksotične raznolikosti z močno ločenimi ali zaupnimi bokovimi lopastmi. Primeri treh tropastnih oblik lahko služijo znanemu cvetličnemu krotonskemu krotonu Ekselent z dekorativno pečjo.

Kroton сорта OdličnoOčenj priljubljena sredina cvetličnih vzvodov, ali angustifolium, oblika krotona. V rastlinski dolžini, izrazita do 20–40 cm linearna živa bitja, ukrašena množica zelenih petenov, razvejana po temno-zelenem fonu. Primer take cvetlične krotone na fotografiji, ki prikazuje nepopravljive oblike rastlin.

Kroton sorta Zlati prstDodatna ali appendiculatum forma lista krotonov, kot je na fotografiji, se lahko upošteva pri posameznih posameznikih v rastlinskem svetu. Listovna plastina jajcevidne ali lancetovidne oblike, sužajoča k verhuške, prevrača se v podobo drugega čerenka, ki se po kakšni spremembi znova razširi, nastane nadaljevanje listopadnih plasti.

Kodieum pestryj oblike appendiculatumTaka rastlinska krotona, kot je na fotografiji, ima izjemno zeleno listo, vendar obstaja in pestrolistične zemljepise.

Vse, kar povzročajo masovno izločanje in oživljanje rastlin z nenavadno kudrjavo živino.

Cvetok kroton s kudrjavimi pestrymi listiPri tem na fotografiji krotonov, ki so raznoliko vidne, lahko pride do popolne razsežnosti in okraska, od ponedeljka do zelene do zelene, rožnate, fioletovoj ali skoraj črne.

Kroton сорта Ram's HornPoleg tega edinstveno edinstveno ustvarjeno okolje – spiralna oblika raznolikosti kulturnih rastlin podviž Spirale imajo vmesne linearne liste, ki se okrog osrednjih progilov postopoma povezujejo v spiralo. Okraska in stepen skručivanja rastlin, ki rastejo, pomenijo pomembne razmere.

Nenavadna okrogla oblika pridobi rastline krotone oblike volutum. V resnici se močno dvignejo na centralni strani, tako da vse povezave ostanejo obrnjene v notranjost.

Video o krotonih