Guzmanija v interiere Na otokih Karibskega morja, na jugu in v osrednji Ameriki, zahvaljujoč številnim trupom botanikov, so bili odkriti in opisani tisoči vidov dikorastuških rastlin. Guzmanija, fotografija katere poraža sočnost zelenih in brošurnih sultan nad rozetkami, je to korenno stanovanje tropskega regiona. V naravi se srečuje okoli 130 raznolikosti travanistoj kulture, ki se razlikujejo od drugih velikosti, oblike in okraskega privetnika, okoliških krožečih malozametnih barv.

Sprememba barvnih listov v središču rožic ali podnimanja nad zelenim cvetjem – večji priznanje približevanja cvetov – kulminacije in finale življenja. Po uvedbi cvetja gibnet in samo raste, vendar to ne ustavi cvetov, pokorenih lepot tropične gostje. Nekotorye vidy guzmanije so stale priljubljene skupne rastline in uspešne so v gorčični kulturi.

Dikorastne raznolikosti krasijo južne prostore, vse odtenke rdeče, oranžne in rjave barve. A v umetniško izbranih sortih in gibridih gamma znatno širite. Ljubitelji komnatnega cvetličarstva se ljubijo, kot nad rožicami razvirajo sultani ne samo v krasnih, ampak in v fioletovih, sirenih tonah. Obstajajo rastline tudi z belimi in dvema svetlobnima pricvetnikoma.

Guzmanija jezikovna (Guzmania lingulata)

Гузмания язычковая V domeni lahko celo srečate guzmanijo jezikovno. Prirodni vid – to je izrazit izraz z majhnimi, dovolj sladkimi koreninami in brezstebelno rozeto. Poleg tega raste z zelenimi, edinstvennimi listi, v dikorastuščih in v kulturnih posadkah, ki se srečujejo s pestrolističnimi zemeljskimi površinami.

Tako in mnogi drugi številki, jezikovna gumanija aktivno uporablja roko za pridobivanje vode in hrane. Ko v 2-letnem starostnem obdobju raste rast, ki raste, bolj široke in korotne listine pridobijo svetlejšo okrasno barvo, in s svojimi pazuhami se oblikujejo in odprejo nevzrazne barve. Polnost razkritja prikletnika tega vida guzmanije ima skrajno razsvetljavo, same barve – želte.

Dekorativnost rastlin se ohrani do 15–18 tedna, nato pa se v gumanijah uveljavi vsaka osrednja del, življenje pa se nadaljuje zahvaljujoč razvoju prikornevih dočernih rož.

Danes je bilo ustvarjenih več sortnih skupin, ki združujejo rastline:

  • z bolj kompaktno, čem naravno, formo;
  • z živahno neobyčno okrasno pricvetnikov;
  • z različno dolžinostnostjo cvetenje;
  • s listi, na katerih čebulijo zelene in bele polovice.

Guzmanija TempoSredstva priljubljenih raznolikosti, ki ponujajo proizvajalce sobnih rastlin: gumija Tempo in gumija Rondo. Pod takšnimi naslovi se skrivajo velike zbirke podatkov, pridobljene na podlagi guzmanije jezikovne.

Pri želji popolniti zbirko sobnih rastlin miniatjurnega rozeta s krasno-oranževim sultanom na verhuški, v cvetličnem prevodu je treba obravnavati pozornost na guzmanju minora ali Guzmania lingulata var. Manjša. Ta vzdržljiva gibrna raznolikost, cvetoča od februarja do srede leta in zelo udobna za izražanje na vzhodnih mestnih podkonstrukcijah. Miniaturne rastline, vključene v sortogrup Rondo, v specializirani trgovini, ki je bila predlagana pod naslovom «guzmania minor Rondo».

Гузмания минорGuzmanija jezikovna var. lingulata velike guzmaniji minor, prikazana na fotografiji. No glavna četrt tega rastlinja – ni velikost, lepa rožnata odtenka rastlinjakov, ki se močno podnesejo nad zelenjem.

Гузмания миксČe je na prilaveku cvetličnega prodajalna, ki je izoblikovala rovne vrste tropskih rastlin, ki se razlikujejo le od cvetov sultanov, je kupec predstavil čudovito možnost, da izbere najboljši izdelek iz mešanice gumi Miks. Pod takšnim komercialnim imenom v prodaji predstavljajo gibride Guzmania lingulata z želtymi, bordovimi, alymi ali rozovimi pricvetniki.

Po mnenju gume, ki je na voljo na fotografiji, je posebej izbrano za ljubiteljsko cvetje, takšne rastline pa se odlično aklimatizirajo v domačih pogojih. Oni so nepričakovani in zelo privlačni.

Guzmanija Ostara (Guzmania Ostara)Гузмания Остара

Gumanije – poročen material v rokah izkušenih selekcionarjev. Zahvaljujoč krepitvi jezikovne guzmanij in vidov Guzmania witmackii cvetličarji so dobili možnost, da se bodo ljubosumno gusto-krasnimi fontami nad rozetami zrcalile zelenih listov. To učinkovalno rast je povzročilo lastno ime gumanija Ostara. Dekorativnost kulture se ohranja na daljši polletni razdalji, vendar lahko vzpostavi kulturo s pomočjo delovnih mest majhnih rož, ki se pojavljajo na podlagi materialnega materiala..

Guzmanija krovavo-krasna (Guzmania sanguinea)

Гузмания кроваво-краснаяSlika na fotografiji izgube se pojavlja med domačimi rastlinami, kar spreminja, ko se v času cvetenja zahteva, da ne pridejo le do koronske podloge, ampak skoraj povsod. Ona živi v aloj, purpurni ali nasyŝenno-rozovoj, pričem to kasata in zelenih, ter v pestrolističnih ékzemplârov guzmanij v krasni.

Belo-želtne cvetne rastline je mogoče pogledati v samem središču rastlin. Oni dobesedno plavajo, zaradi centralne voronke skoraj skoraj popolnoma napolnjena vlada. V takšnem nenavadnem primeru gumija prebyva s april po avgustu, nato pa umiraet.

Guzmanija raznovidno tricolorPredstavljena na fotografiji gumija raznolikost tricolor – to je dekorativno rastje. Kultura je dobila naslov zahvaljujoč kontrastnemu združevanju rdečega, belega in zelenega cvetja na ploski sočni livi. Želene barve se skrivajo v srcu in praktično niso vidne.

Guzmanija mozaična (Guzmania musaica)

Možna mozaična razlika se razlikuje od že opisanih vidov bolj ploskovite oblike, na kateri so dobro vidne poprečne polovice različnih intenzivnosti.

Мозаичная гузманияSocvetje se pojavi na vrhunskem odinočnem cvetličnem obroču, ki se dvigne nad rožnatim diametrom do 1 metra. Ta vrsta gumanije je odvisna od osadkov, dobro pa se pošlje v grunto in prejme vprašanje po pošti.

Гуzмания Конифера (Guzmania conifera)

Гузмания КонифераVidite, da je samo enaž cvetenja, kot na fotografiji, gumije konifera, pozabila, da to rastlinje nevozno. Zahvaljujoč konusoobrazni rdeče-oranževoj širini na verhuški ploskovni neposredni lokaciji ali naklonjenem cvetličnem rastlinju je mogoče izdajo zamenjati celo v tropah Peru in Ekvadorja, kjer se v naravi srečuje ta učinek. Oblika socvetija dala rastenju vidovnega imena in opredelila njegovo nevmenšujočo priljubljenost v cvetličarju.

Sobiraj se, da dopolniš zbirko gumijeve konofere, ljubimca sorodnih kultur mora vedeti, kaj je to ena iz največjih raznolikosti, izražena v domačih razmerah.

Яркое цветение гузмании КонифераCvetki oranževo-krasni, primerjalno veliki za rastlin tega roda. Dikorastuŝie ékzemplâry – to so velike epifity, ki se selijo na vetve in stvorijo drevesje. Tako povezovanje je povezano z nujnostjo dostopa do sončnega sveta in hrane. Pri tem enem vidnem videzu ni parazitom. Vse potrebno je, da bo dobil iz osadkov, majhnih skoplenih grunt na vetru in atmosferskega zraka.

Guzmanija enokolosaja (Guzmania monostachia)

Гузмания одноколосаяEden od najbolj čudovitih cvetočih vidov gumanizma imenuje sorazmerno iz zunanjih značilnosti socvije tega največjega epifitskega rastlinja. Cvetonos, pokrito korotko pripravljeni svetilniki, v spodnjih delih zeleni, vendar k verhuški prebivalci krasni ali oranževi. Bele barve dobro vidne iz-pod klinovidnih češuj-privetnikov. Plotna listna rožica, izobražena iz podaljšenih zelenih listov, črta okraska v spodnjih vrsticah bistveno bližje, če v središču.

Po merilih cvetov in izkušenj guzmanij, kot na fotografiji, pod zelenimi ali pestrimi pricvetniki oblikujejo majhne hohlatye plody-korobočke.

Po zaključku cvetenja v gumi se oblikujejo plodi-korobočkiRaznovidnost guslov sorazmerne alba – to je edinstveno izrazito rastje z zeleno sorazmerno strukturo in visoko socvetiem, ki temelji na veršini menjajoče okraske s zeleno na skoraj beli. Neboljše barve pod korotkimi pricvetniki tudi bele.

Guzmanija nikaraguanska (Guzmania Nicaraguensis)

Никарагуанская гузманияNekrupni vid guzmanijev je idealno nameščen za shranjevanje v sobnih pogojih. V rastlinah kompaktna rožica iz gladkih svetlo-zelenih listov in neposredno stoječe kolosovidno socvetiranje jagode alogne barve. Na tej podlagi je seznam listov označen kot siv ali ogromen. Barva limonno-želte barve sedi na kratkih češnjah in dobro vidna nad privetniki. Cvetenje primerjalno kratko in prihaja na mesečne mesece.

Video – vse o guzmaniji