краспедия шаровидная

Okrog 30 let nazaj je kraševska šarovidna uspešno zapustila svoje “zgodovinsko” mesto obitanije. Zdaj se ne srečuje samo v Avstraliji in bližnjih otokih, ampak v drugih kontinentih. Rastenje z užitkom ustvarja na določenih mestih in aktivno uporablja pri ustvarjanju cvetličnih kompozicij. Zanimivo je preučiti biološke značilnosti kulture in sekretarja njihovega izražanja.

Описание zaokeanskoj gosti

rastlinstvo iz družin astronomskih

Kraspedija šarovinska se nanaša na družino «Astrovje». V naravni sreči je ona izdelana na vlažnih nizinah, lepih opuškah in peščenih dûnah. Cvetok se tudi srečuje na kamnitih sklopih in voznih mestih. Na njegovi površini upravlja sternične kornevišče s debelimi odgovori.

виды краспедии шаровидной

Sammymi popularnimi gibrdnimi sortami kraspedije šarovidne upoštevajo:

 • Голден Болл;
 • Троммельсток;
 • Одноцветковая краспедия;
 • Билли Батон.

Iz izvirne oblike butonov, ki označujejo cvetje “Barabane palčke”, “Šerstjane golobe” ali “Pugovice Billi”. V prevodu na ruski jezik beseda «kraspedon» pomeni «obramlenie». To kaže na miniaturne ščetke, ki graciozno obkrožajo semenke butonov.

V prikornevoj coni kulture rastejo edinstvene (kot v zlatih) listopadne plastike. Pokrivajo gustymi srebrno-serymi vrtine. Na njih se zadržujejo kapeljske rožice, zahvaljujoč čemur cvetje preživi v času poletnega nošenja in zasuha.

izvirna oblika cvetov

Glavne socvetije kraspedije šarovidne razpoložljivosti na verhuškah polih steblej. So sostojali iz množice trubatih cvetličarjev. Vsak od njih je ukrašen z nameščenim venčikom. V eni glavi se je zbralo do 200 bolnikov. Na drugi strani spominjajo končike barabanih paličic ali tenične šarike. Tudi druge glave okrašenih v različnih odtenkih v rumeni barvi. Zacvetaet raste v koncu avgusta in se nadaljuje do srede oktobra.

kraspedija v landšaftnem dizajnu

Daže v zasušenem videu butonov, ki ohranjajo svojo prvotno lepoto, ki jih omogoča uporabo pri ustvarjanju cvetličnih kompozicij.

Kraspedija šarovidna: tajniki izražajo na danem mestu

выращивание краспедии

Začastuje rastlino razmnožujejo s pomočjo semena ali vegetarijanskega načina. V regijah s prohladnim klimatom, ki je začela izraščati razsadu. Če želite okrepiti kulturo, prenesite v klub. Za uporabo uporabljajo lahek torfjanski grunt ali posebne torfanske stakančike.

kraspedija šarovidna iz seмян

Postopek izražanja kraspedij iz semena je sestavljen iz preprostih dejanj:

 • увлажняют подготовленный субстрат;
 • na površini razgrajujejo seme (ne pritrjujejo zemlje);
 • nakryvajo poliétilenovoj plenkoj;
 • stavijo emkosti na dobro osvetljeno mesto.

выращивание рассады

V prostoru, kjer raste cvetje, podpirajo stabilne mikroklimate pri temperaturi od 20 do 22 ° C. Če želite prejeti svežo porcijo kisline, vsak dan snemajte približno 20 minut. Ko se v 2-3 dneh pojavijo rostke, se snemanje končno konča. Redno polirajte z uporabo razpršilnika. Rostki, višine 5-6 cm, prehajajo v ločene gorke in še naprej zmerno polivajo.

Pri pomanjkanju sveta, v nameščeni želji vzpostaviti luminiscentno lampo.

Po naslednjih vzdržljivih teplah, organizirajo posel kraspedije šarovidne v klubu. Pervym delom izbirajo mesto, kuda besprepajno pada na sončne luči. Takoj, ko se od skvoznjakov nahaja še naprej. V nasprotnem primeru, če se porabijo vetrovi, se lahko objavijo stebli z avtonomijo na zemlji, kaj pa bo padlo na njihove zunanje strani.

Vegetativni način razmnoženja

размножение краспедии

Na ozemlju oblasta s tematskim klipom kraspedijo šarovidno izražajo v količini velikoletne kulture. Tam njeno razmnožujejo vegetarijanski način s pomočjo delennih kust.

Postopek vodenja jeseni, naslednja preprosta shema:

 • rastejo akkuratno izvajajo;
 • kornevno sistem razdelijo na več časov;
 • srezy prisypaût drevesnim uglem;
 • pridobljeni zemeljski zemeljski subsušivajo 2-3 ure pri sobni temperaturi.

Pripravljeni kustiki, ki se uporabljajo v tradicionalnem klubu. Сначала вскапывают почву. Делают воронки. Pomeščajo v njih rastline. Pošljijo poštno in polivajo. Pred sledenjem holodov, nakrite nevarno živalstvo ali sosovoj rep.

Raznolikost kraspedij šarovidne metode razdeljevanja hiše dovoljuje le za rast triletnega leta.

Pravila prehoda za kraspedij šarovidne

uhod za kraspediay

Ko pridelava uspešno pride na vrsto v klubu, nastopi “éra pozatlivoj opeke”. Vključuje umeren poliv, odstranitev sornjakov in pripravo na zid. Uvladnjavajo rastejo samo pri zatjanuvšejsu zasuhe. Sortirajo, če jih prikažete, če želite, da so klubi elegantno in privlačno. Posrednejše jesensko rastlinje deluje v naravnem okolju.

V severnih prostorih kusty lahko preusmerite v goršok in jih vsebujejo v suhem prohladnem prostoru, občasno polivirano.

Uporaba izobraževanja v landskaftnem dizajnu in floristiki

украшение ландшафта

Kraspedija šarovinska izvirno smotrita na alpijskih gorah. Ee glavne glave, ki se nahajajo v ozadju kamnov in zelenih rastlin drugih rastlin.

Prekrasne sosedje za barvanje poslužujejo:

 • ромашки;
 • lavanda;
 • суккуленты;
 • zlačne kulture.

kraspedija šarovidna v bukete nevesty

Floristi aktivno uporabljajo kraspedijo šarovidno pri oblikovanju poročnih skladb. Izpostavljeni butoni se uporabljajo za ustvarjanje florarije – izvirnega elementa interierja. Njegovo delo iz stekljanne emkosti. Vnutrʹ kladut rakuški, pesek, spominski predmeti in jarki suhocvety kraspedije šarovidne. Po potrebi cvetni rastlinski rastlinski sistemi pomagajo z uporabo aerosolnih krasov. V rezultatu dobite velikolepni element dekora.

Če želite izločiti sovjetijo, jih pokličete v bukete in podvesite po 15 kosov navzdol. Pomeščajo v suhem prostoru z dobro ventilacijo.

Udivitelno rastje – kraspedija šarovidna lahko najde «pristaniŝe» in v našem sadu. Glavno, gramotno izraziti razpravo in posaditi kulturo na odprtem, vendar zaščitenem od skvoznjakov, površin. Ona ne potrebuje v redni polici. Čudežno prenaša letni znoj. Cveti se štejejo za odličen element landšaftnega oblikovanja in cvetličnih kompozicij.

Kraspedija šarovidna raduet zabavnih barv – video