цветок ванька мокрый Nedotroga, večnocvet, ogonek, cvetovi Vana mokryj – vse to je ime ena rastlin, kar se dovolj pogosto srečuje v naših stanovanjih. Rodina tega simpatičnega cvetka – tropska Azija in Afrika. Je edin iz najbolj nevarnih in lahkih izrazov v domačih pogojih.

Ogonek se lahko hitro, hitro in zelo učinkovito prikaže v času cvetenja: njegovi kompaktni kustiki, uporabni jarmi v barvah, smogt članek okrasitev vsakega prostora. Cvetok Vanka mokryj ima še en in drug naslov – balzam. Če se vam to dobro zgodi, lahko skoraj v približno enem letu zagotovite ugodne pogoje, ki ne predstavljajo velikega truda.

dvocvetna rascvetka cvetov vanjki mokrogo Z izražanjem tega rastlinja se lahko obravnavajo celo načini cvetličnega vodovoda. To je veliko manjše, vendar iz svojega hitrega rosta običajno zmagajo, kustik se postavi na rassidistim in skoraj v kratkem prepreči kompaktno formulo. Zato ljubitelji balzamina začenjajo vesno vodenje čerenkovanih starih rastlin, izrazitih novih kustikov.

Bolje je, da ga postavite v malo težji košaro ali posodo. Rastenie v preveč prostornem gorku ne bo razlikovalo pyšnym svetom.

Opis rastlin in njegova raznolikost

balzamin krupnocvetkovyj na okneRod balzam vsebuje vrstni red štirih rastlin. V sobnem cvetličnem prevodu, v osnovi, izražajo:

 • бальзамин Хольста;
 • султанский бальзамин;
 • бальзамин Уоллера;
 • новогвинейские гибриды.

Cvetki vanjki mokrogo se razlikujejo po ogromnem raznolikosti odtenkov: od beloga in nežno-rozovega do krasnega in temno-bordega. Vse še srečujejo rastline z dvema svetlobnima lepestkama. V zadnjem času so bili selekcioniranci razvrščeni s cvetličnimi barvami, ki so se nanašale na ustrezne dimenzije privitih sobnih balzamov. Pri tem kustiki takih rastlin po-prečnomu razlikujejo kompaktnost.

ванька мокрый с махровыми цветкамиUčinkovita priljubljenost balzaminov za izražanje v sobnih pogojih, selektorji nadaljujejo delo pri ustvarjanju novih sort. Pojavivši se v zadnjem času gibridi porazijo ne le velikosti barv, ampak in njihove razcvetke in formo. Dovolj razširjene stalenke sorte z mahrovimi barvami, ki so veliko bolj opazne v ozelenjenih prostorih in balkonih.

пестролистный ванька мокрыйKustiki balzamina, vse, kar potrebujete za barvanje, zelo dekorativni. Vendar selekcioneram tega ni pokazal malo, in pojavil se je sorta s čudovitimi pestrimi listi. Takšne rastline izgledajo zelo privlačno tudi v tem času, ko pa cvetovi še ne uspejo opustiti. To si lahko ogledate na fotografiji, ki prikazuje mokrogo s pestrimi listi.

Pestrolistnim sortam ni treba ustvariti takih pogojev, kot so in običajni. Zahtevajo enotno odhodovanje, z eno samo razliko: najvišja temperatura, ki jo vsebuje, mora biti bolj visoka, če rastejo s sočasno zelenimi listi.

Vhod za balzamino v domačih razmerah

пышное цветение бальзаминаDa bi lahko rastlino z naslednjim letom odpravili s pišnim in živahnim cvetom, je pomembno vedeti, kako pravilno izhajati iz te barve. Vana mokryj – neprimerno rast, za njegovo rosto in cvetje neobhodni pogoji, ki v celoti niso na voljo za ustvarjanje doma:

 1. Temperatura: optimalna za bazalno temperaturo se izračuna pri temperaturi okoli 18 stopinj. Če želite znižati 13 stopinj, morate nadaljevati. Temperatura zraka ne sme biti nižja od 22 stopinj. Poleg tega lahko takšni pogoji prispevajo k povečanju in odstopanju listov.zasebnost temperaturnega režima
 2. Osveščanje: dobro, no razsejanno. Od živahnega sončnega sveta rastlina potrebuje pritegniti. Ne morate postaviti gorko ali posodo z balzaminom na podoknik južnega okna. Rastenie lahko prenese nekaj dodatnih zastojev, vendar v tem primeru, če to ne bo sporočeno.ravnomerno osvetlitev
 3. Poliv: letom je potrebno polivanje rastlin ne reži 2-3 raz v nedeljo. Zmanjšajte, pri znižanju temperature, poli nujno skrajšajte. Običajno v hladnem času tega cvetja polijejo en dan v 7-10 dneh. Balzam, ki prenaša preusmeritev, še posebej v kombinaciji z nizkimi temperaturami. To lahko povzroči bolezni rastlin in celo njegove rastline. Pred naslednjim polivom dajte poštno sporočilo dobro podsohnut.avtomatski poliv cvet
 4. Počva: za balzamino je potrebna rihla vprašalna zemlja. Idealno bo združevanje parkovne in zasebne zemlje z dodajanjem majhne količine peska.почвосмесь для бальзамина
 5. Podkormi: letom, v obdobju aktivnega rosta-en razlog v 1-2 nedelih. Podkormiki proizvajajo udobne naprave za rastline, razvite v vodi. Organizirana in mineralna udobja se priporočajo za preprečevanje.podkormka balzam za hranjenje cvetov
 6. Vlažnost zraka: če letna temperatura doseže 22 stopinj, je treba zgornji del z balzaminom postaviti v podon z mokro galiko. Kljub temu opryskivat rastlin ne sledi. To lahko povzroči glivične bolezni in pojavljanje na barvah.
 7. Prenos: po prvem letu rosta prerazporedi balzam, ki je potreben vsakoletno v svežu poštno mešanico. Po tem, ko se rast pospeši hitro, se zelo hitro rotira, da bi bilo bolje, če bi ves čas izrazili iz čerenkov novega balzama.
 8. Vhod za listjaje: očistite piljce z rastlinami v mehkosti. To lahko storite, če ste pod dušem, po tem, ko ste jih stisnili z vodo. V primeru, da ne boste uporabili policijskega sistema, lahko to povzroči sprožitev poškodbe.

Če v domačih razmerah ne zagotovite dolžniškega vhoda, bo vaš cvet mokry odpovedal vašemu lastnemu in nadaljevalnemu cvetovanju.

Za podkormok balzamina uporablja udobno koncentracijo v dveh razah pod tem, kar priporoča proizvajalec.

Razmnoževanje balzamina

укоренение черенков ваньки мокрогоRazmnoža se cvetje Ванька мокрый весной и летом. Za njegovo razmnoževanje sta dva načina: semena in čerenkovanija. Lahko kupite že pripravljeno seme ali pa jih pridobite samostojno s svojimi domačimi rastlinami, vendar za to morate pozabiti na svoje izkušnje. Semena vshod v teku dveh tednov.

Za urejanje čerenkov je potreben približno takšen čas. Kot vidno na fotografiji, sobno cvetje lahko pokrije korenine v vodi. V vodo za ukoreninjenje čerenkov sledi 3-4 3-4 drevesne oglede. V količini čerenkov podvojite bokove zmage rastlin dolžine približno 8 cm.

čerenk pripravljen k posadkePo tem, ko so čerenki pustili korenine, jih je treba prestaviti v majhne gorščke. Po prvem prehodu čerenki sledijo zakritju poliétilenovoj plenkoj, da se zagotovi visoka raven vlažnosti.

To raste ne ljubi resnega temperaturnega prehoda. Kljub temu, da visoka temperatura za balzam znatno zniža do 14-16 stopinj, kar zagotavlja rast v obdobju pokoja.

Бальзамин садовый

mini-klub z balzaminom na odprti veraniNeprihotlivy balzzamin – Vanjo mokrij se prav tako uporablja v dekorativnem in uporabnem cvetličarstvu. Pri tem za ozelenjanje udeležencev in krajinsko oblikovano zasnovo uporabljajo rastline privychnyh sosednjih sob, ki jih uporabljajo v kontejnerjih ali odprtem gruntu.

цветет ванька мокрыйNaprej s komnatnim rastlinjem Vanjka mokrij v landshaftnem oblikovalcu uporablja tudi sorazmerno formulo, ki nosi naslov “balzam za sadje”. To se razširja iz Vostočne Indije, kjer se srečuje v disku. Ono ima pravno stanovanjsko hišo z edinstvenimi mesti zmag in zelenimi zobnimi lističi.

zaključuje se svetenje sadovnega balzamaCvet raste dolgo in običajno. Barvne barve lahko preprosto ali preprosto. Odlikujejo jih široka paleta raznovrstnih odtenkov. Za to toplotno rast je potrebno dobro osvetljeno mesto. Razmnoža se sadni balzamini semenami.

Začnite s komnatnim barvnim premazom mokrij, ki vključujejo primere in suverijo. To pomeni, da bo vplival na ustvarjalne ljudi in omogočil ustvarjanje v okolju harmonije in soglasja. Če je v tem času mir in spoštovanje, bo ta cvet cvetoče in nadaljeval. Nedoponimanija in razmejitve med člani družin, ki lahko vplivajo na negativno rast rastlin.

пышно цветет ванька мокрыйVaš naslov Vanka mokryj je dobil takšne posebnosti: pogosto na njegovih sočnih zelenih steblah nastopajo pri kapelih. Verjetno, v tem primeru je vzrok za začetek suvere, kaj iz-za barvo v članih družin, ki lahko začnejo sklonost do alkohola.

Kakor so te stvari povezane med seboj – neprimerno. In, konečno, to je delo vsakega, preverite v podobnih primerih ali jih ignorirajte. No v ugodnih razmerah in duševni domači atmosferi balzamin bo govoril in dobrodelni dan ogrevanja, porabo domačcev jarkimi ogonkami svojih barv.

Video o čudesno rastlinah