цветы каллы Cvety kally – priljubljeno dekorativno rastje v sadah, oranžereah in goršečni kulturi. Kally se nanaša na rod Zantedeschia, mnogoletnih trav družinskih aromatičnih. Народное назва цветка – белокрыльник. To je zelo natančno besedilo, ki določa zunanjo kulturo-velik obseg lepestok-pokritosti ima celo belo barvo in podobne ptice. Rodom cvetja se pojavlja iz ekvatorialne in južne Afrike. Tam on rastet v bolotistih mestih.

Splošno opis kally

mnogoletnee rastnie kalla Kalla, ali zantedeški, je veliko bolj trajno rastjo visoka rastlina do 2,5 metra. Listna široka, prikorneva, temno-zelena. V nekaterih sortah so pokritosti belih petkov. Socvetje – začetek železne barve na dolgih cvetličnih odtenkih. Pokryvalo cvetka krupno, voronkoobrazno, belo, rozovo ali želtoe.

Kale se izražajo v oranžerejah, razširjene v sobno cvetlično okolje. Številne sorte so primerne za sesije, tako da lahko stojijo v buketi do meseca.

Kalije se nanašajo na jadotične rastline iz visoko vsebnosti oksalata kalcija.

Ядовито все растение. Pri popadanju soka kali na razrezane ovojnice povzročajo bolečino in razdraženost, možne otekline in posledično močno alergijsko reakcijo. V primeru, da je barva soka barvna, se lahko pojavi kontaktno dermatolo. Uhaživati ​​za njim sledi krajnje akkuratno, ne dopustno odstopanje soka na kožu.

Razmnožiti kaly lahko semena, vendar celo to je zelo vegetativno – delenje kornja.

Za redno svetovanje je potrebno obdobje do konca. On traja od dveh do šestih mesecev.

V tem obdobju se barve obarvajo in popolnoma izboljšajo rast, beli kosi pa ne vplivajo na dekorativnost, ampak se ustavijo v razvoju. V obdobju pokoja cvetne sorte hranijo v prohladnem mestu v vidnem spalnem klubu, a bele omejujejo v policiji.

V stanovanjskem cvetličnem svetu so na voljo naslednje različice:

 • калла Эллиота;калла Элиота
 • калла Ремани;калла Ремани
 • калла Пикассо;калла Пикассо
 • калла Эфиопская.калла Эфиопская

Foto cvetovi kali poražajo raznolike oblike in okrasak. Sredi njih se srečujejo snežno-beli zemeljski kosi, želti, rdeči, fioletovi in ​​skoraj črni. Posebne lepote dveh vrst svetlečih različic, kadar je cvet na podlagi in kraj ima različne odtenke.

Калла Эллиота «Zantedeschia elliottiana»

Kalla Élliota se razlikuje od velikih listov z belimi petjami in barvami dveh odtenkov. Rastenje klubsko, razmnožiti ga bolje vegetarijansko. Všeč mi je, da je dober vhod – veliko sveta, toplo, čajne polive.

Najbolj znane sorte kall:

 1. «Vermeer» – razlikuje se po visoki dekorativnosti. Listne rezine, po krajih volnoobrazne, prekrite bele krapine. V steblu cvetov v kali bordovega tona, bližje k krajamu, ki se plavajo v beli barvi.калла Вермеер
 2. «Želtyj ugolok» – zelen stebel postopoma spreminja okrask na želtovato. Pokryvalo barvo nežno-želtoe, solnečnega odtenka. Nekaj ​​izjemno smotrti z jarkimi listi v krapinki.калла Желтый уголок
 3. «Črnoglava krasavica»-široki svetlo-želatinasti lepestok ima gusto-fioletovo srebrnino in kukuruzno-želtno tičinko. Nekaj ​​temnih, pogostih velikih belih nepravilnih oblik.калла Черноглазая красавица

Калла Ремани (Calla rehmannii)

Kalla Remani se nanaša na nizkoroslomski pogled. Rastenija doseže višino ne več kot pol metra. Imeno je zeleno zeleno listje, ki zbira na zimu. Razmnoža se klub, priljubljeno v komnatnem cvetličarju.

Izvestna sorta:

 1. «Večer»-tako ime je dobil sorazmerno s temno-lilovimi, skoraj črnimi barvami.калла Вечерок
 2. «Indijsko leto» – nenavadna in redka sorta krasne kale z granatovim odtenkom.калла Индийское лето
 3. «Hameleon» – popolnoma opravi svoje ime – cvetovi spominjajo na vse odtenke persikovega in zlatostoga tonova. Temno-zelene plošče pokrivajo bele krapnine.калла Хамелеон
 4. «Pikasso»-vrsta kally višine 35-45 cm. Krupne borde barve s svetlo zeleno barvo izpuščajo v juliju in septembru in cvetovi do pol meseca.
 5. Blék Forest-sorta ima velike cvetove v obliki svežega bordo-fioletovega odtenka.калла Блэк Форест
 6. «Аннеке»-красивые воронковидные цветы розово-фиолетового оттенка.калла Аннеке

Калла Эфиопская (Zantedeschia aethiopica)

Kalla Éfiopska – to je sama po sebi velika raznolikost zantedeskii za izražanje v sobnih razmerah. Ta vrsta ima največjo resnico v obliki srca in voronkoobrazno socvetijo. V obdobju pokojnosti ostane jarko-zelena, kar poveča dekorativnost.

V najboljšem znanem sortah éfiopske kally se nanašajo:

 1. «Zelena boginja»-sorta z belo-zelenimi barvami in kratka tipična limonina barva.калла Зеленая богиня
 2. «Čajldsiana» – vrsta običajno cvetet belosnežnih barv z oranževo srebrno.калла Чайлдсиана
 3. “Ametist” – vrsta fioletovih kalv, ki se razlikujejo po pomembni višini in nežnem vonju.калла Аметист
 4. «Žemčug»-sorta visoke barve s svetlo-zelenimi listi, cvetovi velike, bele, aromatične, z narazenimi stranmi zelenega odtenka. Podhaja za buketov.
 5. «Albomakulata» – velik beli cvet ima formulo svežih in lahkih aromatičnih vanilin.калла Амбомукалата
 6. «Kapitan Čelsi» čudovit dvocvetni sort. Pokryvalo bordo barvo z zlatostojno kajmoj. Listna temno-zelena s srebrnimi točkami.
 7. «Литл Джем» – kalla ima bele barve originalne oblike. V nerazpuščanju do konca barve lepestok zakručiva napobede voronki, v srebrnini-jarko-želtaya tychinka. Na koncu lepestka zelenovata vyrost-kogotok.

Kako pravilno posaditi kalu

posadka kaly v goršokKupljeni klubi morajo začeti delovati v razvitem do rožnatem barvnem slogu, nato pa odložiti na nekaj ur v raztopini stimulatorja “Kornevin” ali kateri koli drugi. Za rast je potreben velik obseg zemlje – v enem klubu približno 2,5 litra. Na dno gorška nasypaût drenaž, nato vprašalni grunt. Klub, ki je glasen posnetek in v zgornjih delih ima majhne izpuste. Vložite klub, da potrebujete glavno vlogo navzdol v vlažni zemlji.

Posadka mora biti neglubokoj, klub samo prikrivajo sloem zemlje ne več kot 1-2 cm. V nasprotnem primeru, če obstaja velika nevarnost ogrožanja korneja.

Srazu po posadki kalu ne polivajo, goršk ostanejo na toplotnem mestu brez skvoznjakov. Nadaljnje cvetje bo potrebno v rednih policah. Rastlina potrebuje tudi podkarmlivanje kompleksnega udobja za cvetje.

Video-podborka sortov in vidov kally