kalužnica bolotna vozle vodoema S prihodom vesny na poljkah se pojavljajo jarko-želtne rože-pervocvety. Lepi prizemistie kustiki, okrogla šapka nardnih cvetov. Ta kalužnica, ki se pogosto uporablja samo kot dekorativno rastje, takšno in lečebno sredstvo v medicini.

Kalužnica bolotna: foto in opis

яркие цветы калужницы болотной Kalužnica predstavlja veliko bolj trajnostno rast, ki vsebuje dodatke za družino Ljutikovih. Raznovidnosti v rastlinah so zelo majhne – do 40, iz katerih je 6 proizvedenih na ozemlju bivše Jugoslavije. Največja priljubljenost ima bolotno kalužnico.

Korneva predstavljena s šurovidnimi kornjami, zbranimi v edinstvenem pučku.

Rastenje nosi neposredno stanje, gladko, zelo mehko in podobno steblo. Kakšno pravilo, on se vzpostavlja ali podpira. Inogda se srečujejo z zemeljskimi površinami. V vzročnem stanju višina kuhinje doseže približno 40 cm.

Listi blestlajoča, celovita, gola, ima naslednjo razporeditev, srčnovidno ali počkovidno formulo in temno zeleno okrasno. Край городчато-зубчатый або городчатый. Pricvetna živila so nameščena, prikorneva pa je na voljo na dolgih češnjah in ima dimenzije do 20 cm v širini. Toda ta steklena plošča ima mehko strukturo.

Cvetenje kalužnic (fotografija predstavljena v članku) nastopa v aprilu-maju z razpustitvijo butonov na dolgih cvetličnih svetilkah v količini 7 kosov. на кусте. Cvetočki sostojat iz 5 lestkov in prosto okolicvetnika, 2-12 kom. pestikov in množice tičinok in okrašeny v zlatistyj oranževyj ali ârko-želtyj, barva.

Po cvetovanju sozreva plod-mnogolistovko. Pričetek njihovega števila je tako zelo hiter, da je bil peščica nenavadno. V vsakem listu listov se imenuje boks, znotraj pa – približno 10 semen črne okraske. Polnostno plod sozreva v maju-juniju, po tem, ko se razkrije in semena pojavi na zemlji.

Če želite rasti, morate biti zelo pozorni, glede na posebno del jadovice. V nadaljevanju je treba uporabiti katere koli dele ali jih strogo zapreti. No po varkah, ki se nahajajo znotraj jadotnih snovi, se uničujejo, rast prebivalstva pa je neopazna za zdravje.

Махровый сорт

mahrovy sorte kalužnic bolotneŠe ena priljubljena sorta za lepoto barve je mahrova kalužnica. Najbolj znane sorte: Plena, Multipleks, Flore Pleno, imenovane boljše, do 5 cm v diametrih mahrovih buton jarko-želtoj okraski. Pričem mahrovost namizno silno, kar na zunanji strani cvetja lahko upam z majhnim georginom.

Kalužnica bolotna: posadka in uhod

Krasota rastlin bo delala samo na pravilnem delovnem mestu in pri izraščanju. Razširite osnovne zahteve za kalužnike:

 1. Osveščanje in počva. Vse skupaj razporedite cvetje skupaj z dobro osvetlitvijo ali slabi poltenj. Pričem željno vozle vodoemov, zaradi kalužnice, ki zahteva bogato in čudovito ulažnega substrata.
 2. Temperaturni režim. Posebni zahtevani temperaturni pogoji ne rastejo. Edinstveno kaj – tisto morozostojno, zato tudi mladostnik z lahkoto prenaša zimo brez ukritija.
 3. Полив. Z naslednjim žari rastlinje sledi polivati ​​precej pogosto. Prav tako se izvaja v trenutku vegetacije.
 4. Влажность. Ta parameter je zelo primeren za rastline. On mora biti dovolj visok. Če vlažnost zmanjša tudi nenadoma, to močno vpliva na dekorativno rastlino. Nabirajte mesto za delo, obračajte pozornost na suglinok. Pri tem je treba slediti, da ne bi izsihala in tem bolj ne presihala.
 5. Podkormki. V primeru, da ves kalužnik podkarmlirajo, v udobju organskega izvora. Pred zimoj kustiki mulčiruju. Pred cvetenjem vodijo podkorku mineralnih udobnih naprav, ki ne sprožijo samo običajnega cvetenja, ampak in pistenega cvetenja.
 6. Пересадка. Kalužnica bo prenesla novo mesto stanovanja, zato lahko brez bojazni prerazporedite njeno. Delat je to potrebno v vsakem času vegetacijskega obdobja, vendar verjetno skoraj v marcu ali septembru.

Kontrolirajte poliv v stanju grunta. Подсох – поливайте.

Kalužnica bolotna opisa razmnoževanja

молодые кусты калужницы болотнойRazmnožavanje raste neskončnih načinov:

 1. Pri pomoči razdeljevanja kustov v času preusmeritve jeseni ali vesne. Za to rast rastline izvajajo skupaj s korenino, razdeljujejo na enakomerno po korenini kustike in raziskujejo po lastni lunki. Daleče rastline pritegnejo svetle luče, običajno polivajo in ščitijo goveje vetrove.
 2. Черенками. Na podaljšanju leta jih narekujejo, naprej pa ukorenjujejo v zemlji.
 3. Узелковое укоренение. Z naslednjim veznim dejanjem odpravljajo steblevo odvodnjo (preprosto prigibajo stebel k zemlji in prikrivajo njegovo “skobko”) V tem času se tako sočasno pojavljajo korenine, k oseni pa se oblikuje ločen kustik, ki se potem lahko odstrani iz materialnega rastlinja in ga preide na stalno v svoji lunki.
 4. Prav tako obstaja in semenjna sposobnost razmnoževanja.

Применение

Na podlagi tega, da kalužnica nima samo dekorativne, ampak lečebne cene, razprši dve različici njegove uporabe.

Medicinsko

Rastenje se pogosto uporablja v medicini. Po tem, ko raste jadoto, se uporablja v različnih sborah v minimalnem količini, (v tem primeru, stebla, barve v stanju butonov). Lečebne lastnosti kalužnic tako:

 1. Pomoč pri boleznih dihalnih sistemov (astme, kokluše, lihoradke, bronhite).
 2. Imenuje boleče, mogočne, protivospasilne in protisudorožne, silne protibakterijske lastnosti.
 3. Primenjuje se pri vodenju, revmatizme, zlatuhe.
 4. Časovno označujejo pri odstranjevanju ožegov, voznikov, ran.
 5. Uporablja se pri okužbah z zdravstvenimi puti.
 6. Oblegčaet ženskim stanjem pri bolnikih z menstruacijo.
 7. Sok rastline – odlično rastlinsko in sladko sredstvo.

Dizajnerske rešitve

ukrašaem vodoem kalužniciКалужница – раннецветущее растение. Neuditelno, kaj landshaftnye oblikovalci ljubijo svoje in široko uporabljajo za oblikovanje sadov, parkov, bordûrov, klubov. To je izjemno rast za oblikovanje vodnih organov, kot so naravni, takšni in umetni. Horošo razrastajsʹ v listve, raste stanet trenutnega ukraševanja berega.

Izdelane rastline v sosedstvu z drugimi vidnimi florami morajo spremljati takšne zemljepise, ki vsebujejo podobne značilne podatke in analogne ročne informacije. To je nujno, če želite, da barve niso zatenjali drugega prijatelja. Prav tako učijo in odklapljajo kalužnice: pred njo ni treba posaditi zemeljske posode, cvetoče nekaj pozdravov ali pa jih poimenujejo pokojni roki objave listov.

Kalužnica čudovito soseduje s krasodnevom, z megčajno medenicem, s kitajsko astiljobo, z zmeinim gorcem, z hostojem, z debelejšim badanom, z alpijsko nezabudko, s strausnikom.

Z vsemi tonkostmi delovnih mest in izrabljenimi kalužniki, če želite ukrasiti svoj vodni vir ali v zeleni coni. Tolko pri tem ne pozabite, da raste jadovito in po delih, ki vam bodo pomagali.