Юкка в интерьере V južnih regijah, ki živijo v osrednji Ameriki, se lahko odprejo na odprtem zemljišču, v srednjem delu pa jim primanjkuje, zato jih lahko izpolnite samo v uradnih informacijah. Vhod za jukko v domačih pogojih mora temeljiti na privikih in predpostavkah rastlin, založenih še na starše.

V naravi jukka – to je popolnoma ali delno oblikovane, velike kustarnice. Če rastline živijo z nižjimi jarusi, jih zadržujejo in odpadajo, juka zelo spominja na dlani z golem odvesevnim stvorom in s hitrim zahtevnim listom na verhuški. Vendar pa to velja za družino, ki je nepravilno povezana z družino.

V južnih ploščah, nagibnih na različnih straneh ali v naslednjih ponikavalnih listih, v zaostali lancetni obliki. Kovinski listi iz plastičnih plošč, ki pokrivajo dolge in trde volne. V naravi dolga taka lista lahko pride do metra, v sorodnih raznolikostih pa je skromnejša in tudi ne izraža več kot 50 cm. V sobi, v kateri so fotografije, kot na fotografiji, bi lahko bile samo zelene, no pestri, ukrašene jarki ali želatine.

Юкка в ландшафтном дизайне Pri ustavljenih surovih zunanjih lastnostih, značilnih za rastlinski pustinj in polpustyn, jukka, ki je posebej čudovito cvetoča, izbrana močna navpična cvetlična svetilka, vsesplošni masovni butoni. Cvetki, ki spominjajo na bele, želtovate ali rozovane kolokoličje.

Цветет юккаPojavlja se v hiši z majhnim rastlinjem, ki se več let vrača v velik dom ali drevo, zahteva posebne osebne odnose in prehrano.

Kako bi ohranili svojo jukko, da bi ohranili svojo kompaktno formulo, majhne, ​​sprejemljive za namestitev prostora? Kaj je treba narediti, da bi se sami čutili, kot so njihovi starši?

Preberite tudi članek: streptokarpusi – uvid in izražanje nasvetov sekretarjev!

Posebnosti vhoda za jukkoj v domačih razmerah

V količini sorodnih rastlin je celotno izrazito raznoliko, v naravi pa so zaskrbljujoče klimo in običajno solnce. Taki izvlečki stojala prenašajo temperaturo kolesa, ne bojo suhega stanovanja v zraku, neprimerni so sestavljeni po pošti.

Юкка в питомникахIn vse, kar je v takem vinosilnem rastlinju, je slastno. Za jukke osnovne nevarnosti je prekinjen poliv, zlasti v kombinaciji s holodnim zračnim vmesnikom.

V tem primeru je potrebno polivirati jukku, najbolje je, da odložite postopek na sutki ali v dvorani. Rastenje brez posebnih težav prenaša kraticovno žažnjo, vendar takoj, da veste o izhodkih vlagi.

Častota poliva in obseg polivne vlade zavisi:

  • od sezone;
  • od temperature in vlažnosti zraka v sobah ali v sobi, ko rastlina raste v poletnih mesecih;
  • od dimenzij barve stanovanja, kot na fotografiji;
  • od obsega gorke in od sposobnosti grunta razpršiti vodo.

Sčasoma do posebne pošte pošljejo pogosto in običajno po merilih prosihanija substrata na glubinu 2–5 cm. Zatem polivy stanujejo reže in skupee. Če holodnete v sobah, manj vode porabi rast. Zato nenehno popravljajte v domačih pogojih. Polivna plast ne sme biti nameščena v notranjosti listov. Lučše ne zalijte vode med bližnjimi rastlinami v enem zgornjem delu stlačenja. V obojih primerih obstaja nevarnost ogrožanja, kar lahko povzroči izgubo barve.

Polivy sovmeščajo s podkormkami, ki vodijo s vesny in do same osebe. Posebno pomembno, da gojenje raste v obdobju cvetenja.

Ukrašenje interiera jukkojZa jukke, ki niso strašno suhe v zraku, ali za vzdrževanje čistih listov in izboljšanje njihovega dihanja v žaru v času, ko je možno nasprotovati vlažni, dobro odloženi salfeti. Če se želite izogniti, po naslednjih postopkih jukku ni vredno plačati. Pravilniki o odstranitvi “umyvanja” obarvajo večer, na primer za noč krono dobro prosohnet.

Jukka ljubi svet, toploto, vendar ne iznese holodnega vetra in skvoznjaka. Če želite opozoriti na barvni vnos v domačih razmerah, morate najti mesto na južnem oknu.

Юкка в зоне отдыхаVečji zemljevidi so blizu okna. Takšen poltenj je prav tako naravnan rastlinam. Glavno, da so neposredne sončne luči padle na krono ne manj kot tri ure na dan, in rast ne trpi zaradi čedalje večjih sirov. Leseni goršok se nahaja na balkonu ali verandi. Če je let teply in vladar cvetka ne boítsâ njegovo razrastanija, to jukku je možno vsati v grunt.

Za zunanjo uporabo na svežih zračnih prostorih, kot je na fotografiji, bo temperatura sprejemljiva 18-25 ° C. Ne z znižanjem nočne temperature do 12–16 ° C, kar je najboljše v stanovanju. Minimalno dopustna temperatura za to kulturo je +8 ° C.

Ugotovite tudi: kako žarati kaštane v duhovke?

Kako preusmeriti jukku v domačih razmerah?

Prenos za jukke, kot za vse druge sobne kulture, je to resno. Zato ta postopek velja za dva primera:

  • kadar je krmilna naprava namizno razrasla, kar je zaposlilo ves goršok, ni ostalo na mestu pod gruntom;
  • kadar rastenju nužna hitra pomoč iz-za zaganjanje korneja ali drugih napak, dodanih pri uporabi za jukko v domačih razmerah.

Prenosna rastlina rastlinV prvem primeru, če majhne rastline preidejo v goršico nekoliko več diametra, v katerem je bil predhodno zaspan drevni. Pustujoča mesta zapolnjujejo svež substratom, popolnoma obnavljajo zgornji sloj starega grunta.

Юкка в общественном местеNo, kako izvajati zaposlitev v skupni lasti, na fotografiji in vnesti za njo, če rastlina zanima veliko mest, in vlagatelj ne želi dovoliti nadaljnjega razraščanja?

Če želite omejiti rast, se zgornji del ne spreminja. Pred tem, kot preusmeriti jukku v domačih razmerah, korenito sistemo rastlin čistim ostrim nožem obrezujejo približno na četrtek. Mesta srezov obrabirajo mladim drevesnim pogledom. V goršok zasypaût nov dreves in grunt. A nato izsaživajo rastenje. Obvezno svežij substrat podsypaût in povrh. V primeru, da se bo nova skupina omejila in v situacijah, ko bo rast že preveč velika za preusmeritve.

Po prerazporeditvi jukku dvoe sotok popolnoma ne polivajo, nato pa grunt začne zelo akkuratno in umereno uvladnjat, dožidajas prosuške površine.

Če ga dobro pripravite, kupite substrat, vendar ga lahko naredite lastnoročno, namestite v ravne propocije pesmi in odprite zemljo. Za oskrbo z energijo, ki jih dobavljate, zmanjšajte obseg prenove.

Razmnoževanje jukk v domačih razmerah

Jukka teraet svojo dekorativnost in potrebuje v obrezkePo merilih, ki jih je ustvaril jukki, se je ta oseba obrnila na stanovanje. Čim višje prebivalstvo drevesa, tem hitreje tisto, kar ustvarja dekorativnost. Zadržati in uhaživati ​​za vse problematične. Kakšna je verjetnost rasti prijamnih dimenzij in privlačnosti?

Okazuje se, če v juku srečate verhuško s pučkim listom in fragmentov, ki ne presegajo 10 cm, da bi lahko omejili staro rastlinje in dobili novo. Pri tem vhodu za jukko «palmoj», na fotografiji, v domačih razmerah popolnoma ne zakrita.

Operacija vodi vesno, ko se začne obdobje rosta. Predvarstveno rastejo dobro polivajo. Čez nekaj dni v jukki ostrym nožom srezaût verhušku. Sestavljen pesek je mogoče podrejati, ostati želeteljsko višino. Ko se mokni srez malo podsohnet, ga obrabijo s sadovnim varom.

Na ostavšemся stvole se prosypavajo počkiNajvišja stopnja prenosa je približno dva meseca. Pri tem jukku ni treba polivati. Ne ime krone, rastlina ne more raztopiti vode, ki je le ena od vzrokov bolezni in gnile.

Mladoe rastje iz verhušečnega čerenkaV teple na ustvarjene jukke so že skoraj ustavili zametne rešitve do tega naslova. Ko iz njih izginejo nove rastline, rastlina preide na svet in začne navaden vhod za juk v domačih razmerah.

Verhuška ni izbrana, ker je to zelo lep delovni material za hitro razmnoževanje jukov v domačih pogojih. Nižje listine z verhuški akkuratno obryvajo, nato pa česen prikapirajo v vlažnem pesku, prikrijejo pakete ali plenijo in stojijo v toploti. Za urejanje ne potrebujete več mesecev, potem pa verhušku z lastnimi koreninami preusmerite v vrh, kjer bodo predvidoma naraščale.

Prenos jukk po nakupih – video