огненное дерево Делоникс королевский Ognjenosno drevo Deloniks korolevski v obdobju cvetenja spominja ogromno kostra z jarkami, nasyŝenimi jeziki plameni. Vedno razcveta eksotično rast ogromnih krasnih socvetij, ki pokrivajo vso krono drevesa. Kako izraziti eksoto v domačih razmerah in ukrasiti nenavadno leseno zimski vrt, stanovanje ali oranžerejo, v podrobnostih razberemsa daleč.

Kje in kako raste ognjeno drevo Deloniks korolevski

Deloniks королевский в естественной среде V naravni sreči Plamenni Deloniki raje izdelujejo v suhom, žarkom klime. V divjini narave se srečuje redko. Nekateri izbrani izvajalci uspešno kultivirajo rast, zahvaljujoč temu, da ognjeni kroni ukrašujejo parke, skvere in sande na straneh s tropskim klimom.

Zavezen ognjenni predstavnik flore z otoka Madagaskar v sredo 19. stoletja, kjer je razkril ekspedicijo avstrijskih in čeških botanikov. Korolevsko poimenovanje, rastlinstvo je nastalo v četrtek Velike Britanije, ki se bo v tem času uresničilo s korolejem Madžaška.

Ognjevarno drevo zelo toplo. Zato na vprašanje, kjer je v Rusiji Deloniks korolevski, odgovor enaznačen. To izjemno nenavadno predstavniško floro je mogoče izraziti izključno v domačih razmerah, s posledičnim razvrščanjem v zimskih sadah in oranžereah.

Na svojem rodu, otoku Madagaskar Deloniks korolevski se šteje za izmirajoče rastlinje in v divji naravi se skoraj ne sreča.

Описание растения

delo v комфортных условияхV pogojih tropskega klime Ognjenosno drevo izrašča do 20 metrov, kar je značilno za hitro naravo. Za leto rosta in razvoj se je stiskal do 3 metrov. Zato v 4-5 letih življenja to drevo končno izrazi, v tem obdobju prvega obdobja. Deloniki se nanašajo na družino bobovih rastlin, zato se do 10. leta rast in razvije način plodonotiranja velikih struktur, v katerih so velika semena.rastlinstvo iz družin bobovih

Ствол

ствол делоникса королевскогоVozrast Plamennega Delonika se odloča o objektu. Čim več je njegova debelina, tem starejše. Dvorišče, ki pokriva svetlobno-uporabne odtenke. Vzročno omenjeni zemeljski kosi so zaščiteni z debelim slojem temno-črne barve s serovatimi vkrapljenji.

Крона

пышная крона делониксаDeloniki označujejo rasidisto krono, po velikosti so sestavljeni s samim drevesom. Na straneh z žarečim klimem pod takimi drevesi odpravljajo območja oddiha, vzpostavljajo beseke in skaje.

Forma listopadnih plastičnih oblog, rahlo napominjajoča se listnata paporotnika, jarko-zelena okrasa. Prodolžitelna zasuha ali rezanje znižanja temperature so vzrok za brisanje listov Deloniksa. V udobnih rastlinskih razmerah rastlina ostane večno ozelenjena v krogu. V tem času, ko se začnejo listne plastike obračunavati in ostati nezametene.

Drevesina Plamennega lesa je zelo pročna in trdna, cenejša kot zanesljiv gradbeni material.

Цветение

цветет королевский делоникс

Glavno dostojanstvo rastlin je njegovo cvetje:

 1. V naravni sreči obitanija ognjenega drevesa Deloniks korolevski cvet s začetkom maja do serediny julija.
 2. V obdobju polnega razkritja socvetov lahko cvetovi dosežejo velikanske dimenzije do 10-15 santimetrov.
 3. Pik cvetenija prihoduje junija. Točno v tem času krona pokriva jarko-vse barve v velikih dimenzijah.пик цветения
 4. Opylenie perekrestnoe, tako kot sočasno cvetje in žensko in moško cvetje.
 5. S 8-10 let roste in razvoja Deloniks načinaet plodonositi. Na mestu socvetij se zavijajo stručki, ki se začnejo oseti.плоды делоникса
 6. Plošče v edinstveni obliki dosegajo velikost do 60 centimetrov. V vsakem stružnem obratu se dvigne do 25-30 gorošinov, ki so semenimi materiali za razmnoževanje rastlin.

Cvetovi Plamennega drevesa so nacionalni simbol države iz karibskega bazena Puérto-Riko.

Sposoby razprave korolevskega Deloniksa

korolevski deloniks iz черенкаČe želite izraziti Deloniks korolevski v domačih pogojih, obstaja več načinov razmnoževanja rastlin.

Размножение черенками:

 • v vzroslovem rastlinah obrezujejo vetko s lističi ali počkami;
 • niz črenka obrabijo raztopino margarice in stimulator rosta;
 • pripravljen na posadko čerenček, ki uporablja pri pripravi emkost s rihlim, uvladžennym gruntom;
 • posedki nakrivajo bankoj ali plastikovoj butylkoj;
 • po izobrazbi korneja, in pojavljanju mladega lista, čerenki prestopijo na stalno mesto rosta.

semena deloniksa

Deloniki iz domačih pogojev:

 • semena akkuratno prokalirajo ostro igro in zalivajo toplotno vodo;
 • skozi sutki semennega materiala, ki izvirajo iz vode in ga pripravijo v pripravljalno emkost s rihlojem, vlažno pošto;
 • posadke nakrvajo plenkoj in pošiljajo v toplotnem prostoru;
 • po pojavljanju rasti plenku snemajo.

vhody semečka deloniksaZa večjo rast je potreben sodoben poliv in toplota, dobro osvetljena.

Izraščanje ognjenega lesa Deloniksa korolevskega v domačih razmerah

выражение королевского дела в домашних условияхOgnjevarno drevo Deloniks korolevski ne potrebuje v skladu s pogoji izdelave, vendar ne prenaša dolgih zasuhov, zaporkov, resnega prehoda temperature in skvoznjakov. Če želite izraziti zdravo, bo cvetoče rastlinje pravilno primerno izbrano mesto za proizvodnjo in pravočasno nameščeno za eksotični les.

Posebnosti posadke in izbira mest

izbira mest za delonikePosredujoči dogodki vodijo v ponedeljek ali v ponedeljek. Tudi mladostni rast mora biti vsakoletna. Derevja 4-5 letne starosti preiskuje 1 razred v 2-3 letih. V kadkah in vazonah z naraščajočimi rastlinami vsako leto obnovimo zgornji sloj pošt.

Za aktivno rosto in razvoj eksotičnega Deloniksu je potrebno sončno ohišje z visoko močjo. Če želite zagotoviti pravilen mikroklimatski sistem, zrak v prostorih in vsakodnevno napolnite. Prav tako je mogoče uporabiti posebne ulažnitelje in podsvetke za izraščanje rastlin.

Temperaturni režim

udobni pogoji za deloOd temperaturnih režimov v nameščanju neposredno odvisna aktivnost rastlin in cvetočih rastlin. Komfortni prikazovalniki za eksoto so temperature od +25 do +28 stopinj. Če želite v zimskem obdobju odpadeti, je treba delovno mesto prenašati v prostoru s temperaturo od +12 do 14 stopinj.

Pri znižanju temperature do 0 stopinj in nižje Deloniks korolevski pogibaet.

Pravila za zmago

uhod za rastkom delaniksaPo delovnih mestih in pojavih rasti, Deloniki ne zahtevajo dodatnega dodatnega vhoda. Edini pogoj za roso in razvoj eksote je dobro uporabljen. Nobena vložena prav tako ne more odpraviti bolezni in korenitih korenin. Zato pred posadko v gorah in vazonih nalagajo drevesni sloj iz mehkoga kamna ali ščetine.

Podrobnejše oznake s priporočili, kako izraziti hišo Deloniks korolevski, ki se aktivno razvija in običajno cveti. Vzroslomu za rast je potreben ustrezen poliv, vsakoletno podkormo in pravilno oblikovanje krone.

Poliv in podkornka

poliv in vmesno udobnoČastota polivov je neposredno odvisna od mikroklime prostora, kjer je proizvedeno drevo. V obdobju silne žare in dolgotrajne oskrbe orotehnične prireditve vodijo čas. Grunt pod drevesom mora biti vedno vlažen. V hladnem času leta polivi skrajšajo.

Podkormiki vodijo 2 razi na leto. V skladu s tem je treba obdržati ves čas, ko se rastlina po zimskem oddihu prilagodi. Za to uporablja poseben mineralni kompleks za eksotične rastline. Taku že podkorku vodite jeseni, pred tem, kakor rastejo odpravijo na oddih.

Формирование кроны

oblikovanje кроныPlamenno drevo je označeno s hitrim rostom, zato v domačih pogojih zahteva ustrezno sodobno oblikovanje kronov.

Prva obrezka vodi v 1 letu rosta. Da bi krona lesa prišla v prah in jo razrasla.

Deloniki lahko enostavno prenesejo obremenitve in kornevišč. Priporočila po oblikovanju lesa vodijo ranne vesne ali po koncu obdobja cvetenja.

Borba z vredivalci in možnimi boleznimi

бережный уходV domačih razmerah raste redko podvrgavanje napadu vredonosnih nasekomih. No pri pojavitvi pautinnega klešča ali ščitkov, ki uporabljajo posebna sredstva za boj z nasekomimi ali pribegajejo k narodnim metodam.

Da bi zmanjšali tveganje za razvoj bolezni, je za rast potreben pravilen in ustrezen način.

Plamenni ali ognjeni korolevski Deloniks neprihotlivoe eksotično rastje. Pri pravilnem uhodu drevo aktivno raste, se razvija in razvija okoliških burnih, čudovitih cvetov.

Ognjenosno drevo Deloniks korolevski v obdobju zimovk – video