сциндапсус в благоприятnih razmerah V divjini narave s cindapsusom, to je polépifit-liana, podnimuje se po stisnjenem drevesu na višini več kot 10 metrov. V rastlinah dva vida koren: zračne in mehansko podzemne. V Šri-Lanki mestni stanovanji nastopajo v boju z močjo laja, ki se ukvarjajo s preveč veliko območje. V domačih razmerah scindapus izrašča v napolnjenih gorah, zagotavlja varno rast špalerov ali v podvesnih košarah. Vnimanie cvetličarjev privlači pestra ali jarko-zelena lišća, neprimerna v uhodu. V naravnih razmerah s cidapus cvetet majhen socvetiem, v komnatnih razmerah pa si oglejte cvetenje praktično brez šansov.

Pravila uhoda

vlažnost zraka in poliv za scindapsusa V sobah, kjer je rastoča leva temperatura, ne sme biti +20 stopinj, v hladnem času pa ne manj kot +12 stopinj. Sorta z zeleno živaljo se dobro počuti v globokih sobah, če jim ni nujen jasen sončen cvet. Pestrolistne rastline potrebujejo večjo osvetlitev, da ne bi izgubile svoje dekorativnosti.

Pri pomanjkljivo osveščanju scindapusa reagira na običajen seznam nevarnosti.

Pri uvajanju rastlin, ki niso potrebne za vzdrževanje režima poliva. Umerenno uvedba grunta po njegovem izsihanju več kot 1 cm v globino, zagotavlja koreninski sistem, ki zagotavlja ugodne pogoje za razvoj. Običajne in čiste polive privedujejo k zamašitvi korneja in gibelov barve. Ustvarite posebne pogoje, ki vsebujejo rastline, povečano vlažnost v prostorih, ki niso na voljo. Dostatno periodično nasprotujejo lastni vlažni salfeti ali opriskajo iz pulerverzatora. Letos lahko delate teplji duš, kar je dobro oblikovano v stanju barve.

Zimoj s cindapusom, ki se nahaja v bližini ogrevalnih naprav.

Rastline rastlin zelo hitro. Točno v enem letu vetrna barva stoji dolga skoraj 40 cm. Oblika krone je naslednja:

 1. Obrezka steblej in nadaljnja njihova uporaba za razmnoževanje.
 2. Priščipanje toček rosta steblej za spodbujanje izobraževanja bokovnih zmag in povečanja vetvistov.
 3. Namestitev arkov za krepitev dolgih stebel ali posebnih trub s sfagnumom znotraj. Možno je, da omogočite zračno napajanje, da dobite dodatno vlago.

Uhaživa za scindapsusom, ne pozabite delati podkormov rastlin kompleksnih udobenjih. V obdobju aktivnega rojstva dvakrat v mesecu se bo izvajalo z dodajanjem blagovne znamke udobnosti v obliki življenja. V zadostni meri podkormitirajte eno rastlino v mesecu.

Pravila preusmeritve in izbira pošt

молодой сциндапсусNekoč v letu v konce februarja preusmerimo mladiče scindapsusy. Vzrosli cvetovi se starajo pomenše trevožit. Dostatno menjati goršok pri 2-3 letih. Če ne vzamete preveč gluposti, na širokem ognju, lahko ustvarite lepo kompozicijo iz različnih vrst sort ali oblikujete peščeno hišo iz starih rastlin in urejenih čerenkov.

Za samostojno pripravo grunt uporabite v ravnih ponudbah:

 • речной песок;
 • pregnoj;
 • torf ali odpiranje zemlje;
 • керамзит или перлит.

Сциндапсус потрібен v dobrem drenažnem sloju.

Če želite ustvariti lepo hišo, morate predhodno narediti obrezku zmago in urejanje v vodi čerenk. V starem rastlinju morate obvezno izvajati osmotrne korenite sisteme in odstraniti poškodovane korenine.

Razmnoževanje сциндапсуса

сциндапсус dobro чистит воздухČe imate zelo veliko rastlin in imate željo, si oglejte še nekaj drugih zemljevidov. Lahko kupite, lahko pa tudi razmnožite že pri rasti. Obrezka vzročnega scindapsusa ne daje možnosti samo, da mu dodate lepo formulo, ampak dobite tudi čerenke. Za rezanje uporabljajo čiste nožnice ali nož. Srez delati pod vzlom. Za uspešno uresničevanje na srečan zmagi mora biti tri liste. Pridobite banočko z vodo in dobro osvetlite mesto.

čerenki сциндапсуса с корнямиMožno čerenček takoj posadite v grunt, predhodno obdelano mesto sreza ukorenitelem. Za dosego želenega rezultata goršok s čerenkom nakrivajo prozorno kulturo ali plastično maso. Uže maksimum skozi 3 nedeli se lahko pregledajo na stalnem mestu stanovanja.

стеблевое размножениеČe prižgete odvodnik k gruntu, bo kmalu dobil korni. Čez čas se pojavijo prvi listki. Molodoe rastje akkuratno odložite od matočnika in ga presajte.

Otrezav dolgo zmago, akkuratno ga razdelite na več čaščanj. V vsaki obveznosti mora biti lista. Ta način omogoča, da takoj dobite nekaj čerenkov.

Bolezni in vreditelji

виды сциндапсусаNepravilni način za zdravljenje bolezni lahko povzroči njegovo bolezen:

 1. Желтеют листья. Pričina – rastenju potrebno udobje.
 2. Sohnut končiki listopadne plastike. Pričina – rastlina je nameščena v neposredni bližini ogrevalnega pribora, pomanjkanje uporabe.
 3. Опадает листва. Pričina – če ne uporabljate hrane in svetlobe, morda obstajajo skvoznjaki.
 4. Гниют стебли. Priprava – nizka temperatura vsebuje in prekmerna pošiljka.
 5. Sprememba okrasa listov in pojav belih peten. Pričina – izpad osvetlitve ali njegova pomanjkljivost.

Iz vreditelej scindapsusu čačite celotno dosaždanje pautinnih klešč, tlya, tripsy. Dostatno izvedite obdelavo aktellika, da jih premagate.

O pravilu uhoda za scindapsusom – video