орхидея брассия

Skromna in nepooblaščena orhideja Brazilija zavzema dostojno mesto v bivalnih prostorih in pisarnah. Cvetovody so namenjeni originalni formuli butonov. Tako stopijo, da napovedujejo grozljivo pavko, pripravljeno napad na žrtev. Vendar pa je to le nezasluženost. Naprotiv, njene nežne lepestke niso nevarne in porabijo glas skoraj v celoti leto. Ugotovite, s tem velikolepnim rastlinjem, in prepoznajte sekrete njegove izražanja na podkončnikih.

Kako izgleda orhideja Brazilija in njena raznolikost

orhideja Brassia v estetskih pogojih

V naravni sredini srečanje raste na ozemlju Meksika. Tako imenovano v četrto biologijo Uiljama Brassa, opisano njegovega cvetja v XIX stoletju. Orhideja je epifitoma, ki se nahaja na lesenih tropskih lesenih mestih, na vrhu.

V naravi orhideja Brasija cvetet krog leta.

priljubljene сорта орхидеи Бразилия

Obstaja približno 50 različnih kultur. Самые популярные считаются:

 • Borodavčata (socvetija okrašen v zeleno-zeleni barvi, ima sijoče listnate listnate plastike);
 • Pâtnična (na žoltnem ozadju, ki se ogledujejo pupurno vkrapljenje);
 • Hvostataja (butony udlinennega značaja);
 • Korolevska (socvetija napominaût zvezdočki);
 • Sammer (velikost butona doseže 15 cm).

Ne glede na tako raznolikost, vse sorte združujejo splošno strojenie kulture. V osnovi orhideje Brazilija ima na voljo “bulby” gruševidne oblike. Iz njih so izražene 2-3 lancetne plošče iz plastike z zaženimi kraji. So zbrani v kompaktni rozeti in okrašeni v nasyŝeno-zeleni barvi.

оригинальное цветение орхидеи

Običajno stebelne rastline običajno stele po zemlji. Zato lukovi, ki se občasno pojavljajo na nem, so na voljo v majhnih razmerah drug od druge. Socvetija se oblikuje v pazuhah listih plastike. Začastujo na enem cvetličnem obroču, v višini od 15 do 50 cm, in jih dvignejo na 15 kosov. V odvisnosti od sorte, cvetovi okrašeni v beli, limonini, želtni in celo črni barvi. Vse so istočasne sladke arome, izrazito na podočnjakih zacveli narcisssy.

Секреты выращивания орхидеи Бразилия

выращивание орхидеи Бразия

Če hočete ohraniti gostinstvo, ki bo prišlo med rastline, v domačih razmerah ima najraje najbolj svetle prostore. Orhideja brez problema zagotavlja letno poletno solnce, tudi na južnem oknu. Zimski cvet potrebuje v dodatni osvežitvi. Za to uporabo fitolampu. Kako pravilo, njihovo vključevanje vključuje približno 4-5 ur.

Udobni mikroklimati

udoben mikroklimat

Orhideja Brass se aktivno razvija in sveti pri temperaturi od 20 do 26 ° C. Rastenie ljubit svežij zrakh, no boits skvoznjakov. Za ustvarjanje optimalne moči, listnate plastične rastline na 2 dni na dan, še posebej v času aktivnega oblikovanja novih zmag.

Pomeščanje, kjer rastet orhideja, želeno redno spremljanje.

Dejavnosti po nakupih

uhod za orhidej po nakupih

Nakup orhidejev vedno prinaša veliko radosti. Ee jarkoe cvetenje se učinkovito vpisuje v domači in pisarniški interier. Vendar pa v tem obdobju rastlinsko kategorično preprečuje prerazporeditev. Dostatno preprosto oprimite livost in držite cvetje naprej od drugih rastlin. «Karantin» ga varuje pred zdravniki in okužbami. Prenos se izvaja po zaključku svetovanja, če je substrat obrestno enakovredna struktura.

Svež grunt je pripravljen iz komponent:

 • torf;
 • izmenljiva sončna kora;
 • древесный уголь;
 • мох сфагнум;
 • «Kokosove čipsi».

Vsak sestavni del berut v velikih količinah. Tŝatelno premešajo in napolnijo prozorni goršok. Prav tako mora imeti več odprtin za vnos tekočih tekočin.

postopek preusmeritve

Pri presadkih orhidejev Brazija natančno osmatrira kornevno sistem. Odstranite mehke in temne zemlje, po tem, ko rastline ostanejo 2 uri, da se korenito ohranijo. Pripravljeno rastlinje, ki ga nalagajo v zgornjem delu, razpršijo substratom in izpuščajo v emkost z vodo približno 3-4 minute. Uvležen cvetni cvetovi so zaščiteni pred prvimi sončnimi lučeji.

2 leti rastlin potrebuje obnovitev substrata.

Trepetna pozaba o kulturi

уhod za орхидеей

Planomerni vhod za orhidejo Brazilije v domačih pogojih je sestavljen iz več preprostih postopkov. Polivajte svojo eno različico v nedeljo. Za to v prostorski embalaži se nanese tekoča voda (približno 45 ° C). Izpustite tudo goršok, čez 30 minut pa snemajo in stojijo na podkončniku. V zimskem postopku postopka izpolnjujejo pogoje, nameščene temperature prostora.

udobje za orhidejo

Če želite spodbuditi razvoj orhideje Brazilije, vesne in letom vnesite posebno podkorko. Kupite jih v cvetličnih trgovinah. Ko raste, upava, da bo vaš pistni napajalnik udoben in ne potrebuje. V ustreznem primeru se odstranijo in v zimskem obdobju.

ne цветет орхидея

Ne glede na to, da bi se izognili težavam, orhideja včasih ne bo izbrala butonov. Zapustite postopek cvetenja, ki bo pomagal vrsti ukrepov:

 • kulturo pomeščajo na zelo osveščenem podkončniku;
 • odstranijo temperaturo, ki ne presega 5-7 ° C;
 • v času izobraževanja novih «bulb» cvetovi prenašajo v prostor, kjer podpirajo temperaturo 17 ° C;
 • vnosite fosforno-kalijeve udobnosti.

Ko se pojavi dolgotrajen cvetlični cvet, odpade podkor in rastlina ne poliva na 7 dni. V tem primeru znova upajo, da ne bodo vplivali na srce in porazili srce svojega poklonnika.

V sožitju, orhideja Brazilija je podvržena boleznim in nanjo ne bi smela vplivati.

rastenju nužna pomoč

Vendar pa red profilaktičnih mer pomaga preprečiti bedu:

 • podpora vlažnega mikroklimata v prostorih prek opryskivanja;
 • odstranjevanje liščne tekočine po polivi;
 • redno osmotr listopadnih plošč;
 • karantin po nakupih.

Ko v kulturi vse obiskujejo možne voščiče ali ložnoščikovce, njihova akkuratura obratuje posebne snovi. Po 7 dneh postopek ponovimo. Pautinnega klešča izvodita skozi promivanja listov plastične toplotne vode.

Kot vidno, izrazite orhidejo Brasijo v domačih razmerah povsem prosto. Pomembno je, da ga postavite na svetlejše mesto v notranjosti, ustvarite ustrezen mikroklimatski sistem in redno polivajte. Za spodbujanje razvoja, stane na voljo podkorku. Periodično preusmerite v nov goršok. V znak blagodatnosti orhideja Brasija razpusti svoje čudne cvetove in napolnit mešanje prijetnega vonja.

Orhideja Brassiya potrebuje v presedke – video