сансевиерия V svoji naravi se lahko srečate z zanimivimi raznovrstnimi sansevierijami, vendar samo nekatere sorte dobro razvijajo v sorazmernih razmerah. To priljubljeno dekorativno rastje, ki je zelo neprijetno v vaši hiši. Cveto se razlikuje po privlačnem zunanjem pogledu, poleg tega pa je v neposredni bližini lečečih sredstev. Kako izgleda sansevjer, si oglejte fotografijo spodaj.

Описание растения

разновидности сансевиерии Danni cvetovi v prostonarodijah imenujejo “ŝuči rep”, ali “teŝinski jezik”, “kukuški rep”, “jezik djavola”, prav tako je mogoče najti številne nazive. Izvedeno je več šestidesati raznolikosti teh rastlin, medtem ko so v domačih gozdovih najbolj razširjene le nekatere od njih.

Cvet ne potrebuje posebnega vhoda, lahko pa bo trajno dolgotrajen, tudi če se nahaja brez polive. Poleg tega se šteje, da je ravno “tezični jezik” ena izmed rastlin, v kateri je kislina kislina upoštevana največ. Prekrasno izgleda kultura v vsakem interierju, popolnoma varna za otroke in domače pitomce.

Če želite, da se rastlina ne ustali v rosti po premestitvah v drugi sobi, se bo postopoma začela vključevati na novo osvetlitev in temperaturo zraka.

Sansevierija se nanaša na družino agavovih. Rastenje značilnih debelih dolgih listov različnih okrasov.

Cvetok beret je bil vaš začetnik iz savana in subtropikov. Idealni klic za njega v Azijah, Madagaskare, Indije in tudi v državah Srednje Afrike. Zaradi tega je nasilno rastje izrazito samo v gorah. V odprtem krogu kulture preprosto ne izživite, čeprav ne glede na svojo neprimernost.

Če so v sansevierijah debele, imajo dovolj plosko strukturo, ki izgledajo kot sijaj. Kar se tiče razmnoževanja, obstaja ogromno število, odvisno od vrste rastlin. Prednostno so to zelene in uporabne odtenke z različno količino prostora, prav tako pa so lahko z vkrapljanji.

Dlina listovcev doseže enega metra. Začastuju na koncah so malo zaostreny. Razporeditev plastičnega materiala se prav tako bistveno razlikuje. Lahko bi bilo tako v navpični, vodoravni napravi, tako in gledali po strani.

цветет сансевиерияЦветочки сансевиерии зелено-белого окраса. Ih lepestki so precej vzvišeni in imajo dolge tičinke. Cvetonos izraža zelo visoko, na njem pa so na voljo šikarne socvetje. Aromat pri cveteniji je preprosto božanski, malo napominaet zapah vanili. V glavnem razkrivajo butone v drugi polovici dneva in ponoči lahko uživate v prevladujočih aromah. V sožitju, pri izražanju v sorodnih razmerah, plodonoševanje podatkov o rastlinah se praktično nikoli ne sreča.

Raznovidne sansevjerije

Predlagaem bližnje znanost z nekaterimi vrstami sansevierij.

Дунери грандис

сансевиерия ДунериOdno iz raznovrstnosti «teščinega jezika» je sansevjera Duneri. Roditelji so zemlje zahodne Afrike.

Za podatke o značilnostih je na primer dvakrat ploskev v obliki listov, ki so na voljo ročno. Višina lahko doseže eno metra, širina – tri santimetre. Barva jarko-zelena. Na površini plastike se imenujejo poprečne polovice, medtem ko so te razmere in skoraj neodvisne. Cvetočki prijetnega belega okrasa, z manjšim aromatičnim sirenom.

Dano rastje sposobno povečati imunost in obnoviti pravilne obmen stvari.

Сансевиерия Грандис

сансевиерия ГрандисTa vrsta tudi imenuje sansevierie velik. Za to vrsto narave so zelo velike, debele in široke listine, ki niso preveč boleče. Visoka plast doseže največ pol metra. Rascvetka listje jarko-zelena. Prav tako se imenujejo polovične oblikovane oblike, ki so na voljo v poprečni napravi. Na krajih, ki vsebujejo akkuratno okantovko krasnega odtenka. Socvetija belo-zelena. Oni oblikujejo kistevidno formulo.

Сансевиерия трехполосная

трехполосная сансевиерияTa vrsta rastline je ena od najbolj razširjenih, ki se pojavljajo v sosednjih gorah.

V eni rozeti sansevieria trifasciata ne vsebuje več šestih listov, okrašenih v temno-zeleni barvi. Na njihovi površini so na voljo v poprečni napravi zelo svetlo svetle polovice. Visoka vrednost doseže pol metra, širina – do desetih santimetrov. Oblika – ploska, gladičasta, ima svojevrstno suženje z zgornjimi deli in v konceptualni širini.

Za podatke o rastlinah je pomembna osvežitev, v kateri je rast, od tega faktorja odvisna okraska. Na voljo je svetla barva, ki jo je kupil svetel. V nasprotnem primeru, okras prebiva temno-zeleno, in polni izrazini so zelo slabo, brez vsake četrtine.

Foto osnovnih vidov trehpolosom sansevierije:

  1. Лауренти. Danni vrt ima navpično rastočo listo. V sansevieriji Laurenti plastike na krajih s četrtino železne okantovke, kaj in razlikujejo njene od drugih vidov.лауренти
  2. Сансевиерия Футура Суперба. To je nova sorta, ki je v zelo kratkem času pokorila srce mnogim cvetjem. Rastenje ima široko zeleno listo, ne zelo veliko. Každaja plastina sansevierije Futura z akkuratno železo polosoj po robu.Футура Суперба
  3. Kompakta. Manj malo manj kot v Laurenti. Okantovka je zelo tanka v barvi. Center plastik zelo temen. Nekontrolistični listi se periodično zaokrožajo na strani, zaradi česar je ena vrsta rastlin videti učinkovita in lepa.Сансевиерия компакта
  4. Сансевиерия Муншайн. Slavi se na voljo v tonkih gladih listih. Barva svetlobe, imena sero-zelenih odtenkov. Izredka pristnega srebrnega odličja. Форма пластин волнообразная.Сансевиерия Муншайн

Сансевиерия Цилиндрика

Сансевиерия цилиндрикаSorta sansevieria cylindrica je bila ustvarjena iz drugih vidov. Značilnosti so najdaljši dolgi listi, iz katerih je mogoče celo plesti različne zanimive kompozicije. Za to, da dovolj povežete plastike med seboj v kakršnem koli vrstnem redu, na primer, če želite, in zgoraj pogledate rezinko, verevko ali celo bantom.

Danne vrste rastlin ne ljubijo svojih neposrednih sončnih lučev, ki bi jih lahko povzročili. Cvetok dobro pripravljen s skvoznjakami, vendar zelo zelo vzvratno v običajnem polivu. Dano rastje bolje ne deluje samo v celoti, če dovolite preusmeritev poštnih pošiljk, zaradi računa, ki je povzročil zaganjanje koreninskega sistema.

formiranje rastlinSansevierija cilindrik potrebuje v stalnih podkormah. V skladu z ustreznimi postopki je treba začeti izvajati sčasoma in končati v začetnem obdobju, v preostalem času pa ničesar ni potrebno. Če želite udobno uporabo, se nahajajo vse kompleksne mineralne in organske snovi, lahko pa uporabite tudi pripravljene mešanice za podkolerije. Strogo sledi združevanje proporcij, navedenih na embalaži.udobrenja

Prehajanje rastlin v drugi goršini ne sme čakati, če bi bil eden v treh letih. Pri tem ne pozabite odstraniti zasoljenih cvetličnih okraskov. Za to kulturo je značilno, da bo na enem samem mestu samo ena edinstvenost, zato tudi ne poskusite pričakovati ponovnega butonoobrazovanja.

Po prerazporeditvi je treba ohraniti predhodno mestonastanitev barve v stanovanju, tako kot prilagoditev novim pogojem, in novo osvežitev se ne dogaja vedno tako, kot bi bilo.

Легкое размножение

razmnoževanje listov listovSansevierija cilindrika, ki je prikazana na fotografiji, z lahkoto se razmnožuje s pomočjo liste. Zato, če iz kakšnih razlogov v vašem ljubljenem rastlinju odpade plastina, se ne volite, uporabite jo za razmnoževanje.

Seznam se mora razvrstiti na več razredov, primernih za pet centimetrov. Vsi elementi ostanejo v pokoju 48 ur, da jih lahko spremljate. Pripravite majhen cvetlični vrh, nato pa ga namestite v poseben substrat za prikaz rastlin. Pripravljen delovni material je potreben za uporabo na majhni količini.visaka lista v grunt Sladite tako, da pokličete natančno preskusno ploščo, za katero nagnite gorko običajno navadno piškotno ploščo in jo pustite na toplotnem mestu z dobro osvetljeno.

Poka lista, ki se ureja, sledi vsakodnevnemu posvetitvi mini-parnika in občasno poliviranju, po merilih prosihanija grunta. Ne napredujte in v mesecu, kot v srednjih časih oblikuje polnocenovno krmilno sistem. молодые корешки Prav v tem času je treba prerazporediti majhne cvetlične okraske v ločenih majhnih gorah.

Низкорослая сансевиерия

Низкорослая сансевиерияDanni vid rastlin je bil vzet na podlagi sorte Laurenti selektorskega Hanom, zato sem dobil naslov sansevierija Hanni. To nizkorosloje raste, višina katerega ne presega trikratnih santimetrov.

Na podlagi tega videa so bile izbrane take nizkorazredne vrste, kot:

  1. Сансевиерия Голден Ханни. Cvetok je zelo podoben prejšnjemu videzu, samo dopolnjuje še razpoložljivost položaj v barvi. Risunka na površini plastike se lahko nahaja v haotičnem vrstnem redu. Iz svoje okraske danjske sorte se imenujejo sansevyeroy z želtymi kraji. Rastenie zelo priljubljeno med cvetličnimi cvetovi zahvaljujoč svoji hitri rasti in privlačnemu zunanjemu pogledu.Сансевиерия голден ханни
  2. Сансевиерия Сильвер Ханни. Naslov govori samo za sebe. Listočki imajo sero-zelen odtenek. Položaj v proizvodnem orodju ni primeren in vsebuje temnejše kraje.Сансевиерия Сильвер Ханни
  3. Сансевиерия Ханни Кристата. Posebnost njene v tem, kar se redno občasno zaokroži na različnih straneh.Сансевиерия Ханни Кристата

Nizkoroslava sansevierija – zelo lep zeleni cvet, ki se ne uporablja manj, kot vse ostale sorte. «Teščin jezik» zelo vinosilno rastje in ne prihotivo v uhode. Ne boj se skvoznjakov, suhega zraka in različnih vreditelej.

Тонкости ухода

Vendar pa osnovne osnove v tem, kar vse-tako sledi, učijo. Cvet mi je všeč, kar je močno osvetljeno, od katerega in je odvisno od okrasa listov. Če bo svetlo, tem bolj zaskrbljeno bo odtenek. Vendar pa v zelo žarečih dneh ne želijo slediti neposrednim sončnim lučejem.

V zimskem času, ko pridete na južno okno, ali uporabite posebne priloge za ustvarjanje dodatne osvetlitve.

Počva za izsadke sansevierijev majhnih sort mora biti posebej primerna. Horošo podjet kupljen v substratu v trgovinah, ki je namenjen za kakšne vrste in sukkulentov.

Embalaža za delo je boljša od majhnega, želenega keramičnega materiala. Pri posadki je pomembno, da ne pozabite na razpoložljivost starih odprtin, čeprav bo to povzročilo vse manjše tekočine. To omogoča izogibanje zaganjanju kornevojnih sistemov.

Če za sansevieriej uhaživate nadležujoč način, to ne bo bolelo in na njej se ne bo pojavil časovnik. Vendar pa lahko srečate gniljo ali gribok. V takih situacijah sledi srečanje s sprednjimi listi in obdelavo srez posebnimi pripravki – fungicidi.

Poleg tega so bolj primerjani, ime je še zelo veliko drugih vrst sansevierijev domačih. Na primer, vidna naprava ima vgrajene dimenzije listov. Oni sposobni doseči šestidesati santimetrov višino. Plastike imajo lancetovidno formulo. Listine se nekoliko razširjajo na zgornji rob. Na njihovih površinah bi morala biti vidna okantovka želtoga odtenka.

Сансевьера Футура Суперба

Сансевьера Футура СупербаFunda superba se razlikuje od drugih sort majhne višine, vendar precej masivno stroenijo. Listina zelo široka, na primer deset santimetrov, pri višini do petidesjati santimetrov.

Сансевиерия Кирки Френдс

Сансевиерия кирки френдыRastenie ima precej majhno kornevno sistem. Ena rozetka v osnovi ima do desetletja. Okras-bledno-zelen. Na listih prisotne bele točke v videu. Okantovka je bila izvedena v vidnih poljih rdeče ali črne barve.

Сансевиерия Айо

сансевиерия айоTa vrsta je raznolikost “analogičnega” jezikovnega jezika. Visoka vrednost lahko doseže pol metra in širino do pol santimetrov. Vse imajo temno zeleno okrasno barvo s srebrno srebrno barvo. Kaemka je bila izvedena v vidnih poljih belega ali krasnega tona. Za vpogled v vrsto značilnosti, ki so bile razkrite z rastlinami, od dveh do štirih kosov v eni rožici. V času cvetenja se pojavi zelo močan cvetlični cvet z majhnimi belimi butami, ki vplivajo na njegov neprimerni vanilijev vonj.

Če vidite, obstaja veliko video posnetkov, ki se razlikujejo med seboj zunanjim pogledom. To je zelo razširjen stanovanjski cvet med ljubitelji in profesionalci. S svojimi dekorativnimi funkcijami, “jeziki” tudi odlično izražajo kislino in zmorejo boriti s številnimi boleznimi.

Domača zbirka sansevierij – video