цветет ландыш V celoti bo v celoti deloval v vaših pravicah, sadih in lesah, ki pokrivajo zelenjavo, zračno pa se napolni s svežim volnušim blagoslovom. To je svet, ljubeč in zadovoljen in čitljiv naravi.

Travanjstoe mnogoletnejše rastje, prvič opisano Karlom Linneem, danes se lahko srečate v lesu, ki je uporabljeno za pripravo shodnih udeležencev in ranevesennej goj, ki se izrazi kot vrhunska kultura. Zahvaljujoč selekcioneramu v razporeditvi cvetličnih območij se je pojavilo več kot deset originalnih sort, na fotografiji in po opisu, ki se razlikujejo glede na dikorastujočo predlogo.

Klasifikacija landyša

майское цветение ландыша Prvotno opisuje, kako roda pripada Linneju. V XVIII veku je bilo rastlinje odloženo k lilijam in dobilo naslov Lilium convalium, kar je bilo v prevozu z latinično omejeno «Lilija doliny». Če se učenci ne bi spremenili v zvezi s pripadajočo kulturo do sedaj ali v tem razdelku splošne klasifikacije.

V tem trenutku se lahko pojavijo, kot in drugi, dobro znani rastline, na primer, kupena, pticelec in poliantes, ki vstopajo v obširno družino Špargev (Asparagaceae). Sodobno ime barve je tudi spremenjeno.

Lilija doliny je danes postala imenovana Convallaria ali konvallariay. V narodnih krajih so znani in pod drugimi imeni, na primer, lesni kolokoljčiki, majski ali lesni liliji, gladiš, mladi, češnjeva luga, pasji jezik ali prijavljeni uši.

Uradno botaniki priznavajo samo evropsko raznolikost Lanzijski majci, vsekakor tudi samostojni priznavajo populacijo, ustvarjajo na severu in vojski Azije, pa tudi na ozemlju Severnoameriškega kontinenta.

belosnežni kolokosPri tej različnosti v zunanjem okolju opazimo, da je rast minimalna, vendar bistvena oddaljenost mestnih obitanij in pomanjkanje povezav med njimi – velika situacija za pogovore o razpoložljivosti treh, in včasih celo štiri različne raznolikosti:

  • landyš majjski (C. majalis), ki običajno skoraj vedno velja za evropsko celino;
  • landyš Kayzke (C. keiskei), rast na Daljem Vostoke, v Kitajski in Mongoliji, pa tudi na srečanju na zapade Inostana.
  • landyš gornyj (C. montana), ukvarjajoč se z lesnimi območji na vostoke ZDA;
  • landyš zakavkazski (C. transcaucasica), izdelan na Kavkaze, v Zakavkazje, vključno s prostori Turki.

Kje je rastet landyš

ландыш в дикой природеLandiš je neprivlačen in ima odlično izjemno zmogljivost, zato se hkrati ujemajo v različnih klimatskih območjih in naravnih pogojih. Pri tem vezde rastenie:

  • izkazuje visoko telesno težonoslost;
  • raje pošilja, bogate hranilne snovi;
  • ploho prenese prenos zasuhu.

V naravi lahko pridete v stik z drugimi in se odločite v sosnovnih lesah. Burn razvoj podzemnih delov in cvetenja prihaja v času, ko se začnejo še bolj napolniti talimi vodami, živila na drevesih in klasterjih še popolnoma ne razkrijejo, travi pa se ne podnjajo. V takšnih razmerah, ko zbirajo kornevišča, zagotavljajo veliko potrebščino vsem potrebnim za rosto. In za nekaj let na kraju samem nekaj rozkok gladkih nadaljevanj-eliptičnih listov se pojavi ploskovito polje.

Učitelna sposobnost za pridobitev novega ozemlja, v sadah, kjer rastejo države, če ne potrebujete strogih omejitev. V nasprotnem primeru bo rastlina lahko za več sezon uporabila drugo koristno kulturo.

landyši na dačnem udeležencuNe glede na vinosilnost in primogočljivost vseh dikorastužnih raznolikosti se pojavljajo pod ogroženo močjo. Priprava ni samo v lepoti cvetov in edinstvenih aromah, ampak v koristnih lastnostih rastlin. Zato v Rusiji, evropski stranki in v ameriškem štabu Kentukki vidajo pod uradno ohrano.

Kako izgleda landiš: opis rastlin

цветут ландыши в горшкеCvetuŝi landyš dobro poznam mnoge. Kljub temu je velikoletna travnata kultura-to niso le izrazite barvne-kolokolične in kožilne gladke listje.

строение ландышаVečja del rastlin, ki je posebej razvita z močnim kornernim sistemom, skrije negluboko pod zemljo. Zahvaljujoč vodoravnemu svetlobno-uporabnemu korneviščam in od drugih, ki imajo podobno mehko koreninsko verigo:

  • odlično zimuet in celo pri razmerjanju grunta hitro obnovljena;
  • od naslednjih prosipa se s sledenjem vesennega tepla,
  • uspešno razmnožuje vegetarijanski način.

Podzemna del rastlin je sestavljen iz ukoročenih zmag in rožic listov. Pričekajte najnižje, nerazvite plastične plošče, ki so na voljo pod slojem pošte. Po merilih se pojavljajo dejanske listine. Znovali so jih na vrhu v plotni cevi, ki se postopoma zmanjšuje nad gruntom in razkriva. Širokolancetne gladke listopadne plastike okrašene v nasičenni zeleni barvi, imajo prodolično žilnost in zaostale končiče.

пышное цветениеKo sta dva ali tri lista v celoti oblikovana, začneta se razvijati, se vračata v strog cvetlični zmag, ne bosta takoj od 6 do 20 okroglih butonov. Visoka rastlina je odvisna od vrste in sorte. Dikorosi, kot pravilo, skromnejši sadni ekzemplar, evropski landi, ne previsoki 15–20 cm, nižje svojih azijskih in zakavskih skupščin, izraziti do 30–50 cm v višino.

Po tem, ko se svetenje dogaja na poštnih mestih, založenih še v prejšnji sezoni, je njegova odvisnost odvisna od kakovosti vhoda in ustvarjenih za pogoje v državi..

V dikorastnih in mnogih kulturnih raznolikostih okoli sveta imajo prostujo, ki spominjajo na miniatjursko kolokolsko formulo. V notranjosti okrogle čaše v višini 4 do 9 mm se nahaja šesti tip in kratki pestic.

Prve verige se razkrijejo na spodnjih delih stebla, nato pa nadaljujejo z naslednjimi srednjimi in zgornjimi butoni.

V odvisnosti od klimatskih in ugodnih pogojev se to lahko zgodi z drugo dekado maja in do junija. V srednjem cvetenju traja od dveh do treh tednov.

Kako razmnoža se lanndyš

ягоды ландышаČe pogoj ne bo preveč žalosten, beli duševni kolokoljčiki bodo ves čas vstali in dolgo ne bodo upadali, bodo imeli možnost izobraževati veliko zavez. Ko pride cvet, se zraven napolni neverjetno sijalno blaginja. Poleg tega privlači veliko število pisanih in drugih izkušenj.

Uspešna zaposlitev, ki bo povzročila okroglih jagod, bo po merilih sozrevanja povečala njihovo velikost in spremenila okrožje s zeleno na buru, nato pa, k seredine leta na jarko-oranževo ali krajno. Vnutar plod razdeljen na tri kamere, ki vsebujejo 1–2 velika semena.

куртина ландышейVendar pa ne smejo izpadati in pogosto nastanejo piščanca za ptice in grizance. Zahvaljujoč temu se uspešno pojavljajo tam, kjer je to rastlina ne sreča. Vendar pa ta možnost razmnoževanja ni primerna za tiste, ki želijo videti cvetje, ki ni na fotografiji, in v lastnem sadu.

Če se veriga izrazi iz semena, rastlina zacveti samo čez 6-7 let. Zato cvetlični izdelki raje uporabljajo vegetarijansko razmnoževanje kulture s pomočjo kornevnih čerenkov.

Po prehodu na novo mesto krepka delenka z začakanimi listnimi rožicami se hitro ukorenji in pri gramotnem uhodu, ki je že v 1-2 letih porasel dušistične barve-kolokoljičike.

Vid in sorta landyjšej s foto cvetov

Izyaŝnye dušestye cvety izdana privlačna pozornost osebe. Zadnja država v Linesi je bila znana, naseljena v sodobnih državah Evrope, Rusije, Azije. V zvezi s tem poročajo o uporabi rastlin v legendah, starih rimljanih in nemcih, slavnih plemenih, pa tudi z uporabo kulture v zdravilnih.

V XVI – XVII veku, ko so se v Franciji in drugih državah dvignile modele v bukete in okrasile barvne obleke in prišesa, so se le -te izkazale kot nerazpoložljive. Malo tega, kar so se izvrstno pokazale v seriji, vendar so služile naravnemu aromatizatorju, svojimi lastnimi duhami, maskirajočimi neprijetnimi zapahi.

крупноцветковый ландышProces na cvetju je bil velik, kar je rastline iz lesa prekočevalo v sade in v klube. Zahvaljujoč pozorno odprtemu pripravljanju se je takrat pojavila velika razsežnost Convallaria grandiflora. Te rastline izstopajo z rastlinskimi cvetličnimi snovmi, ki se dvigajo nad zeleno živalsko maso in ne obremenjujejo do 20 velikih belih butonov.

nežno-розовый ландышŠe eno za dosego selekcionerov-pojavljanje verig, barv, ki okrašene niso v tradicionalno belem, niti v nežno-rozovem ali sirenevatem odtenku. Fotografija daje izjemno predstavo, kot je na primer Convallaria Rosea.

Ne želi se ustaviti na pridobljenem rezultatu, ki spodbuja ustvarjanje te edinstvene vesenne kulture, ki je ustvarila skupino sort Convallaria Prolificans z mahrovimi ventili. Kisti teh rastlin smotrno še posebej pito, pri tem pa popolnoma ohranjajo in vzdržujejo ter divijo aromo.махровое цветение ландыша

Ne manjši sprosom pri ljubiteljih sadnih cvetov, ki se uporabljajo v originalni obliki. To so pestrolistične oblike, listnate plastike, ki so odvisne od sorte ukrašenih štrihamov, polomov ali kontrastnih tonov..ландыши с пестрой листвой

Sadovska landyš sorta Hardwick Hall je obdana s širokimi, nenavadno zeleno barvo.

landyš сорта Hardwick HallRastenija landyša Albostriata v času cvetanije, potem ko ostanejo neverjetno privlačne, zahvaljujoč izrazitim listopadnim plastinam, pokritim prodoralnim položajem, želto odtenek.landyш Albostriata

Še več zlatih odtisov na seznamu sort Aurea. Na nekaterih listopadnih plastičnih zelenih barvah ostane le v videzu tankih polj, preostala del okrašena v mladostno-želtni toni. Svetlo, kot na fotografiji cvetov landyša, je lahko in nesuŝe cvetje zmaga.ландыш сорта Aurea

Uporaba izobraževanja

V tem času se ljudje aktivno uporabljajo za ozelenjavanje udeležencev pod kronami lesa in visoko porastnimi klasterji. Moje cvetenje omogoča oživitev ozemlja, zato velike rastline še niso bile v polni obliki.

Mnogoletna poštna pošta ne potrebuje posebnega vhoda, enostavno se uporablja v evropskih delih Rusije, odlično se ujema s takšnimi priljubljenimi videzi, kot so akvilegije, irisi, cvetovi več ranjencev. Pri tem že k seredine leta dekorativna lastnost pada. Če želite podati sveže liste, rastline polivati ​​in ohraniti cvetne liste z izobraževalnimi jagodami, znaki priporočajo srezovanje, da ne oslabite cvetenja naslednjega leta.

Landiši se lahko izrazijo v sorodnih razmerah, prav tako pa se lahko dobi ranejo pojavljanje cvetov, izsadiv v gorko zapasennye z osenčeno zdravo korenino.

Če se bodo zbrali v buketu, je bolje, da oddajo zvok, ki se ne razkrije v celoti. Srezku vodite v utrennje ali večerne ure, kadar ni neposredno sončnega sveta. Iz-za silnega zapaha cvetje landyša ne stane ostati v živih prostorih, tem bolj v otroških in spalnih sobah.

Interesnoe o landyšah – video