stromanta v interiere Danes so številni ljubitelji sobnega cvetličarstva pozorni na eksotične rastline. Za okrasitev stanovanj, ki so v odlični varianti, so strogi stroji, ki so primerni za izražanje v prostorih. Vmesni podbor raste, pravilna pravila pri uvajanju za druge pomagajo oživiti interier z uporabo izrazitih kosov in zelenic.

Splošne informacije

Stromanta – velikoletnejše dekorativno rastje iz rode Marantovih. Prišel z Južnoameriškega kontinenta razlikuje učinek in nestandardni zunanji vid. Čudovite, nenavadno okrašene listine, podobne stilskim okrasjem ali živahnim pticam. Znano je približno 15 različnih vrst strogov, ki so v veliki meri proizvedene v naravi. Za dekorativno izražanje uporabljajo le nekatere od njih.

stromanta v komnatnih razmerah Visoko proizvedeno v rastlinjakih ne presega 100 cm. Zahvaljujoč nizkemu razpolaganju z različnimi zmagami je ustvarjeno impresivno dejstvo, da je kustik samo iz listov. To so samo glavna dekorativna del rastlin. Seznam ima skromno formulo in doseže dolžino do 35 cm. Zeleni okrasi iz plastike so lahko različne zasičenosti. Po vsej površini listov so razvrščene asimetrične petne roza, bele ali krem ​​barve v odvisnosti od sorte. Nenavadna in tekstura listov, napominjajoči atlas ali barhat.

Za vse vrste strogosti značilne lastnosti spremenijo položaj svojih oseb v ploskosti. Zahvaljujoč posebnostim češnje se lahko razvijajo na strani sonca. Pri tem se kust preoblikuje, nastani se namesto pestro-zelenega izumrudno-bordovega in kupi nenavadno navadni vid. Če želite sami gibati rastline, ki so nezahtevni, se izboljša v času, ko je bil viden zelo podoben poročilo, kaj je dodalo barvo prehoda z živim organizmom.

удивительная строманта

Obveščanje je nenavadno povedeno barvo prostora. V osnovi lista vsebuje pigment, ki lahko nadzoruje položaj listnate plastike glede na stopnjo intenzivnosti sončnih lučej.

V večernih in urejenih urah, da dobite dovolj svetovne količine za proces fotosinteze, stroga povoračiva okrajšano zasebnost do sonca. V zadnjem času, ko se solnce bolj razveselijo, jih razkrijejo, da bi se izognili ožegu in skrajšali poterjo vlage.

Za takšno zanimivo posebnost predstavitelje Marantovih imenujejo še “molvenvennye rastline”. Listina, pripodnimaâs vertikalno, opozarja na zaloge med časom molitve roke.

V sorodnih razmerah lahko vidite redke primere. Dlinni cvetovi pokrivajo številne melike bele barve z jarek-krasnimi pricvetniki. Namestitev napolnáet nenavadno prijazen vonj.

Podobna lepota ima enega pomanjkljivosti – po koncu cvetenja listja terajo svojo privlačnost. Za rast je potrebno daljše časovno obdobje za obnovitev zaradi lepote.

Виды и сорта строманты

Iz obstoječih naravnih vrst rastlin v skupni razvitosti je prišlo do razširjanja le stroga prijetna in stroga krova, vključno z več različnimi sortami.

Строманта приятная

строманта приятнаяDekorativno večnozeleno rastje, višina od 15 do 30 cm. Na dolgih češnjah so na voljo samo te oblike. Njihova velikost je približno 20 cm. Svojo oblikovano razsvetljavo ima napačno površino. Svetlo-zeleni fond razčiščenih izumrudnih poloskami, ki se srečujejo z bolj svetlimi. Oni se nagibajo k srednjim žilicam v videzu eločnega uzora, kar naredi lastnost edinstveno čudovitih. Zahvaljujoč takšnemu ornamentu raste, zlahka razpoznajte med drugimi stroji strojev. Tična stran listopadnih ploščic ni lepa-serovato-zeleno barvo z rožnatim odlivom.

Želeno izraziti v svojem stanovanju, posebej strogo prijetno (stromanthe amabilis), je treba upoštevati pri nakupu. Tudi pod tem naslovom se razširja rast ktenata prijetnega (ctenanthe amabilis), ki ni imenovan odnos do stromantamov. Običajno ne presega 25 cm, ima široke, ovalne oblike s svetlo okrnjeno površino in srebrno notranjo stranjo.

Строманта кровавая

stromanta кроваво-краснаяČasto srečanje raste pod imenom stromanta krovavo-krasna (Stromanthe sanguinea). Mesto izvora – brazilske tropične lese. Rastenje pomeni bistveno večje število drugih vrst strogov, izraženih v sorodnih razmerah. Listina v obliki ellisa z majhnim zaostrovanjem v zgornjih delih. Pri nadležečem mestu, kjer so izražene dolžine do 40 cm. Okras na površini lista spominja na bukv. S tega vidika lista listov ni lepa-od svetlega do višjega borda.

Danni vid vključuje več vrst, zelo podobnih formovih listov in ki se razlikujejo samo od razsvetljave in izzora:

  1. Строманта Триостар. Še eno njeno ime – trikolor. Temno-izumrudnega okrasa listja ukrašeny rozovymi, belymi, salatovimi razvodami. Obratna stran zatonirana cvetnim bordom.строманта триостар
  2. Строманта Мультиколор. Risunka na zgornji strani vsebuje seznam, ki vsebuje veliko svetlih kotičkov, temno zelenih ozadij.строманта мультиколор
  3. Строманта Марун. Na jasni zeleni poročilo se objavi srednja žita, ki ima bolj svetlo barvo. Rastenie ne more uresničiti visoke dekorativnosti, zato v količini goršočne kulture izražajo ostanke drugih sort.строманта марун
  4. Строманта Хортиколор. Listina tega vida stromanty okrašeny različni po cvetju poloskami in petnajsti – olivkovymi, želtymi, mnogoobraznimi ottenkami zelenega.строманта хортиколор
  5. Строманта Страйп Стар. Večji fon listopadnih ploščic je zeleno-zelene barve. V povprečju srednjih žil dobro opazuje svetla pološka. Spodnja lista skrivnosti ima nasyŝeno bordovno okrasko.stromanta strajp star

To je najbolj primerno za različne vrste in sorte za skupne izraze, ki ne glede na kaprizne lastnosti rastlin ne živijo v mestnih stanovanjih. Pri nadležečem domu, pravilno izbranem mestu razvrščanja rastlin stromant sposobnih člankov ukrašenjem vsakega doma.

Zanimivo o stromante – video