первоцветы в саду Ранней весной любимому саду не хватает красок. Gazon samo na poti do sočne zelene, drevesne in hišne še spat. To je čas, ko v klubih in alpijskih gorkah carstvujejo pervocvety. Predstavljamo vašemu pozornosti najboljše ranije cvetov za sad s samo raznoliko okrasno.

Z značilnostmi izražanja

izraščanje ranih cvetov na dače V vseh začetnikih osebni cikel razvoja. V času, ko se vsaka narava pojavi po zimi in začne aktivno vegetirati, so že preganjali samo aktivno dejavnost svojega življenja. To se dogaja v aprilu v odvisnosti od vrste rastlin in sort.

Pervocvety vedno začenjajo v odprtem gruntu jeseni s septembrom po novembru, da bi jih lahko rane ves čas ljubile. Mesta, ki izbirajo odprte, starejše, osveščene solncem. Vključujejo udeležence med kamnejem, pod drevesi, ki še vedno nimajo seznamov in v celoti odprejo sonca.

первоцветыSažaût lukovice ali deljanki mnogoletnikov s tem pogojem, kaj letom njihove podzemne dele bo bodisi odsotno, bodisi izgubi dekorativnost. To je potrebno, da jih sažete v skupine letnih dekorativnih rastlin in kustarnikov.

V interesu zanimive možnosti je uporaba lukovičnih v gazonu. Skozi nekaj let jih razrastujejo in bodo delali glaz celih cvetličnih polj.

Pervocvety niso samo lepe rastline, ampak in zelo preproste v vašem domu. Ne zahtevajo polive in kakšnih ali pa agrotehničnih dogodkov. Dostatno le podkormirajte jih 1-2 krat na leto in po potrebi razpravljajte.

Ultravijolične lukovič

Še več, ležita sneg, vendar pod njegovim pokrovom začneta prebivati ​​prve vestnike vesny – podsnežniki, in na omenjeni strani jih za druge jarke kraskave porazujejo in druge cvetlične kustike.

Podsnežniki

галантус гибридныйPervy probuždaûtsâ od zimnej spâški podsnežniki. Ih bele barve-kolokoličniki se pojavljajo že v marte, kot le sojdet sneg. Botanični naslov rastline – galantus. Razmnoža se dočernimi lukovicami ali semenami. Predpisani so pogoji izdelave, bližnji in estetski. Osebno učinkovito v času, ko smotrimo mahrovne sorte podsnežnika.

Skupine galantusov izvirajo iz klasternikov, drevescev, v poltenih, da ostanejo na ledu na soncu lukovice v zemlji, ki niso presihali.

Daleje nastopijo naslednji lukovičnih ranecvetuških cvetov:

 • krokusov:
 • giacintov;
 • мускари;
 • пролески;
 • эрантиса.

Krokusy

крокусыTo je ena izmed najbolj priljubljenih skupin svetih cvetov. Byvajo želtymi, sinimi, fioletovimi, rozovimi, posedujejo in dvocvetno okraski. Obstajajo naravne oblike in gibrne, proizvedene v Holandiji in imajo velike črne barve. Vsekakor lahko na vseh uporabniških straneh izrazite nepričakovane kroge Tommazini in ankirski. Hitro razkritje, tako da nastane veliko primernih otrok po cvetenju.

Krokusi, kot so giacinty in tilʹpany, se odlično podajo za rane izgonke v kontejnerjih. Za to v novembru jih iščejo v lahkem substratu z visoko vsebino pesmi. K martu krokusy zacvetut. Za učinkovit zunanji videz v vsebniku, ki ga shranite po 5-10 lukovic.

Гиацинты

гиацинтыKustiki ne vsebujejo samo estetskega zunanjega pogleda, ampak tudi jasen vonj, še posebej to zadeva gorske sorte. Vse za 5-zgodovinsko zgodovino izražanja je povzročilo več kot 300 sort teh rastlin. Sedaj ga kot skupino, tako in edinstveno na alpijskih gorah ali v kombinaciji s krokusami in tulji.

Мускари

мускариPojavljajo se v najbolj nenaravne in neprimerne pervocvete. V odvisnosti od sorte zacvetajejo z aprilo po maju. Cvetut približno 1,5 nedelje, po čem podzemna del vysyhaet. Muskari izberejo skupine, da ustvarijo učinek cvetne kovine. Prednostna okraska socvetij – bela, siva, fioletova.

Пролеска

пролескаNizkorosloe raste z melikimi barvami vpisuje se. Botaničansko ime – сцилла. V proleški sibirski jarki sijoče cvetje, ki je na široko predstavljena v srednjih sredinah. Izključno izjemno neprimerno in idealno v landshaftu, izvedeno v naravnem slogu. Vse, kar je potrebno za rast – to je zelo lahka rast v obdobju cvetenja. Če želite napredovati, morate biti pripravljeni, da vzdržujete njegovo aktivno rast.

Эрантис

эрантисTo raste tudi na seznamu ultravijoličnih lukovičnih. Cvetet v aprele jarkimi želeti v barvah diametrom vsega 2-2,5 cm, prihem ne terja dekorativnost celo pri snegopadah. V višini raste doseže 10 cm. Izberete lahko obvezno skupino, ki je v edinstvenih položajih videti ne učinkovita.

Seznam ranih cvetov za sad lahko dopolnite s takšnimi predstavniki, kot so irisy (setchaty), narcissy, râbčiki. Zadnji najbolj primerljivi primeri in predstavljeni kot karlikovni videi, podobni s podsnežniki, takšni in veliki, dosegljivi v višini 80-90 cm.

Нарциссы

нарциссыPredstavniki družin niso posebej primerni za raznoliko raznolikost. Na trgu je mogoče najti vrhunske lukovice in razgradnje, ki se sproščajo v maji. Vsi menijo, da so izbrani sredi narscisov upoštevani:

 • Ajs King (mahrovne slikovno-bele barve diametrom 12-13 cm);нарцисс Айс Кинг
 • Пинк Шампань (бело-розовые корончатые цветки);ирис Пинк Шампань
 • Spelbinder (limonne trupčaste rože, ki menijo okrasno v središču na beluju).нарцисс Спелбингер

Нежные ирисы

ирис сетчатыйИрис сетчатый – карликовый представитель ирисов. Botaničansko ime – иридодиктиум. V višini doseže 10 cm, zato izberejo njegovo skupino na alpijskih gorah ali sredi gaze.

куртина ириса сетчатогоBolšinstvo lukovičnih ni potrebno izvesti. Na enem mestu lahko rastejo najmanj 5 let. Izključitev sestavljajo rastline, ki hitro razstavljajo in zahtevajo več mest. To se nanaša in tiljipanov, ki s vsakim gostom vstopijo v zemljo, od česa se barve meljejo ali se ne pojavijo.

Тюльпаны

тюльпаны Шеффилд раннийSamski jarki in dolgotrajni simbol vesny – tuljan. Rastenie sreča se kot v disku na poljih in lugah, tako in v okulturennom. Izvedenih sortov in gibridov sotni. Odlikujejo se velika in okrajšana lukovica, visoko rastlina, diametrom in okraska barva, roki in cvetje.

Cvetki tjulpana lahko imajo bokalovidno formulo, ovalno, čaševidno. Lepestki so lahko preprosti, mahrovimi, bahromčatimi. Obstajajo sorte, ki tvorijo nekaj butonov na enem rastlinju.

Samye rannie sorta tulʹpanov, ki so zabeležile v koncertu:

 • Дюк Ван Толь (višina 20 cm, cvetovi rdeče-oranževi, želti ali rozovi prostoj bokalovidni obliki);тюльпан Дюк Ван Толь
 • Monte Karlo (zelen, mahrov, visok 20 cm);тюльпан Монте Карло
 • Abba (karlikov, siv, v višini vsega 10 cm).тюльпан Абба

Sortiranj tulʹpanov, ki cvetovi s serediny aprelja do končne maja gorazdo več. Odlikujejo jih visoki steblem do 40-50 cm, veliko spreminjajo oblike in okraski socvetij. Za običajno cvetje im nužna zastava in vprašalna poča. Če bo več v njej, bodo organski sestavni deli, tem večji in svetlejši bodo cvetovi, lukovica pa večji del.

Tjuljanje izražajo v odprtem gruntu in v posodi. Lukovice v gruntu izvirajo od oktobra do novembra v odvisnosti od regije in pogojev. Temperatura ne sme biti višja od +10 ° C. Lukovica mora uspeti ukoreniti se do naslednjih stojnih morozov, vendar ne razdeliti zelene podzemne dele.

Če se rastlina uporablja za kontejnerske naloge, lukovice izvirajo v novembru in ostanejo v pogrebju ali drugem prohladnem in temnem prostoru do januarja.

V mesecu, ko so naloge poslane 1-2 krat, ne dovolite polnega prenosa pošte. Vesnoj tuljanji podkarmlivajo 2 razi azotnimi in mineralnimi udobjami do trenutkov cvetenja.

Ko rastejo odcvetet in stebel želijo, lukovice izvajajo, preskusijo in hranijo v provetrivanem prostoru do osnove. Tûlpany se razlikujejo od drugih rancecvetuŝih lukovičnih tem, kar je idealno za razreze in oblikovanje buketov.

Травянистые раннецветущие многолетники

Mnogoletniki so zelo udobni za izražanje, tako da ne odlikujejo veliko časa in običajno manj primerni, kot sorazmerni. Ne glede na to, da leta podredijo, se ukvarjajo s stalnim mestom v sadu, razraščajo in zmanjšujejo dekorativnost. Znojne točne roke cvetenja rastejo, lahko se oblikujejo tako imenovane sade neprekinjeno cvetje, visokodekorativne vse teplji sezone.

Примула веснянка

примула весенняяPrimula – najbolj priljubljen med sorto priznanji za starejše mnogoletnike. Prve zelene listne rastline se pojavljajo v marte, a cvetet z aprelja po maju. Kustiki, ki so kompaktni, visoki od 8 do 20 cm. Socvetija preproste ali mahrovne bele, želtne, borde. Razmnoža se delenjem kusta in semenami. Lahko ga odprete v odprtih gruntah in vsebnikih.

Sredstva za množično obrazovanje so predstavniki s cvetlicami, podobnimi na muskarjih, takšni in imenovani – muskariodi. Obstajajo tako imenovane kalendarske tablete, cvetlične, ki so zelo visoke, in možnosti, ki so na voljo po krogu.

Visoka dekorativnost se razlikujejo glede na vrsto:

 • primula visoka (Alba, Kolossa, Rozea);primula visoka
 • primula zobčata (s socvetiami v obliki šara sinega ali fioletovog barve);primula zobčata
 • primula največja (z želtimi barvami, nenadnorodno okraski, ima zdravilne lastnosti).примула крупночашечная

Primuly delyats na rannecvetuŝie, srednecvetuŝie in pozdnecvetuŝie, nekatere rastline cvetenja 2 raza za sezono – ranney vesnoj in v konce leta.

Морозник кавказский

морозник кавказкийMoroznik – razlikuje se od drugih rancecvetuŝih tem, kar na grdku njegovega izkorišča ranne vesne, kot le malo odpotuje. Njegovo zelenje ostaja dekorativno v celotni sezoni za obračun ploskih in zahtevnih zelenih listov. Растение морозостойкое, сильное и высокодекоративное. Cvetet nachina s februarja v tednu v regijah, v holodnih – s aprelja. V tem primeru uporabljajo gibridne sorte, ki razlikujejo veliko spremembo okraskega cvetja in njihov diametrom. Moroznik je lahko beli, pupurnnym, želtym in rozovym.

Vetrenica dolga volosistaya

anemonaAnemona – nežen in neprihodovski cvet, ki se imenuje v narodu Vetrenec. Cvetet v aprele belih, rozovih, nežno-fioletovih barvah na visokih steblah. Obstajajo preproste, takšne in gibrne oblike z mahrovimi barvami. Razrašča se hitro za račun polzučenega kornevišča, celotno njegovo rast je potrebno vzdrževati. Po tem, ko rastlina odcveti, zelenica ostane dekorativna do začetka zime. V zatjažno in teplujojočo se vetrnico cvetet ponavljajo.

Калужница болотная махровая

калужницаKalužnica – stanovanje vlažni in pozabljeni regioni. V tem primeru jo uporabljajo za oblikovanje vodov. Predstavlja vaš kompaktni kust z jarko-želtimi barvami. Гибриды имеют махровые цветы.

K rane in srednjevestujoči pervocvetam se nanašajo margaritki, nezabaki, barvinoki, kopalnice in dicentru, cvetovi, ki so podobni razbitemu srcu. Vse so neprikladne in izjemno prilagojene klimatskim pogojem srednjih položajev.

Редкие экзоты

V pogojih zmernega klime se ne čutijo prilagojeni raznolikosti tropičnih rastlin. Od drugih iz njih je Ortogalum – lukovični rodstvennik giacinta. Drugo ime rastline – Pticemlečnik.

Орнитогалум зонтичный

орнитогалум зонтичныйHorošo zimujejo in neprihotijo ​​v tem, kar je prikazano spodaj:

 • zontični (listja uzkie tonkie, cvetovi beli, oblikuje pyhny zelen kust, cvetet v aprele-maje);Орнитогалум зонтичный
 • ponikšij (višina 40 cm, listja uzkie, cvetlične vesolje, socvetie kolos, usыpanno melikmi belymi kolokoljčikami);Орнитогалум поникший
 • balans (zimostojnega karličnega videza višine 15 cm z velikimi belimi barvami, cvete v maju).Орнитогалум баланса

Сангвинария махровая

сангвинария канадскаяSangvinarija kanadska – miniatûrnyj cvet, razpuščajoč se, kot samo sojdet sneg. Cvetenje nadaljevalno-približno 3-4 nedelje. Cvetki podobni na krohotni kuvšini. To je predstavnik družine makovih, rojena katerega – Severna Amerika.

Растение теневыносливое, морозостойкое, неприхотливое. Ne poraža se bolezni in vredljivci, razmnoža se delniki. V času, ko se dvigne pod drevesa in klasterniki, se hitro razstavi do celih polj.

Кандык сибирский

кандидат сибирскийKandyk – redko lukovično rast iz družin lilejnih, zunanjih podobnih na ciklamen. Cvet v aprele, pričem dekorativnih so in cvetovi, in listje z burimi petnajst. Obrazuet gustye kustiki visok 30-40 cm. Cvetonosne višine, na katerih so na voljo cvetlične rastline z ogrevanimi lepestkami belog, rozovega, purpurnega in drugih odtenkov. Zimostojno in neprimerno rast, rodom iz severnih regij.

V ranih cvetovih za sad je ena velika prednost – njihova cvetja pričakujejo z ogromnim neterpenijom. Natančno simbolizirajo prihod dolgotrajne vesne, čeprav, če še vedno leže sneg, noč krepčaet moros.

Pervocvety v landšaftnom dizajnu – video