razni vidi fittonije za doma Fitonija-priljubljeno dekorativno-rastlinsko rastlinje iz Južne Amerike. Cene so cvetličarji za nenavadno in svetlo okrasno listo. V kakovosti sobne kulture se uporabljata dve vrsti: fitonija Veršafeljta in Serebristožilčata. Osnovne značilnosti so v okrasni listi in zahteve po postopku.

Botanično opis

цветение фиттонии Fitonije – veliko več travnatih rastlin s površinsko krmilno sistemo in polzumi na vseh straneh zmagovalcev, ki imajo sposobnost, da se zlahka ukoreninijo na njihovem mestu po pošti. Visoka njihova stebla ne presega 10 cm.

Poleti fitonije vsebujejo gusto opuščanje, v mladosti staro srebrno, v bolj starom zeleni barvi in ​​listnato eliptično obliko, velikosti približno 6-8 cm. Ih značilno izjemno priznano priznanje je prisotnost na površini setov iz žilnice, ki v odvisnosti od vida povzroča nasičen rozovoj ali beli.

Cvety fttonije malodekorativne, melkie, nevzračne, zbrane v majhnih kolosovidnih socvetijah. Vsak spodnji del zaklene precej velik pricvetnikom.

Ugovor o iskanju

dvignjena lastna privela k gibelom fittonijePri izbiri mestnih postavitev in osvežitev za fittonije se to uresničuje, kar raste v zelo pomembnem svetu. Lučše vse za nego podhajajo južne in jugovzhodne okna. V zadnjem letnem obdobju s cvetnim razmikom v nekaj odmikih od okna ali naslednjega pritegnejo, pri čemer je stanje neposredno na podoknu.

Pri razmejitvi fitonije pod prvimi lučkami solnce raste rastline, ki so povzročile resne ožoge listov.

Temperatura in vlažnost zraka za fittonije morajo ustrezati pogojem teh in vlažnih tropikov. Zemljišče v vazoni z rastjo vedno bo v naslednjem vladnem stanju. V zimskem obdobju, zlasti pri ohlajenem vsebini, intenzivnost polivov zmanjša. Zadovoljne vlage, ki se združujejo z znižanimi temperaturami, so dodane v rastlinske rastline.

Za fittonije so zelo koristne periodične izbire toplotne energije na stalni vodi. Osebno, pri izraščanju rastlin v pogojih mestnih stanovanj s suhim zrakom. Prav tako za povečanje ravni vlažnosti v bližini z vazonom na lestvici majhnih vplivov z vodo. V zadnjem obdobju finalizacije se bodo postavile na daljavo od baterija. To pomeni, da bo ukrepanje izgubilo vpliv na njene negativne liste. Fittonija je toplotna kultura. Optimalna temperatura za zimski čas-to je 20-25 °.

Pri daljšanem znižanju temperature nižje +18 ° rastlin lahko poganja.

Idealni pogoji za izražanje fittonije-ta stabilna temperatura 22-24 ° ni odvisna od časa leta in popolne odsotnosti skvoznjakov in resnih temperaturnih prehodov.

Уход

Uvod za finacijo v domačih pogojih ne predstavlja osebnih složnosti. Ona ima sposobnost izjemno primerno uporabiti v različnih pogojih. Rastlina lahko raste v pogojih običajnih stanovanj s centralno ogrevanim prostorom, tako v zasebni domeni. Glavno zagotavljanje njegovega ustreznega načina.

Пересадка

пересадка фиттонииIzbor pošiljk in preusmeritev fitonov obvezno izvajajo z vsemi njihovimi biološkimi zahtevami. Danes bo čas za izvedbo preiskovalnih del ves čas. Počasta je sestavljena iz dveh čajev dernovoj zemlji, 1 dela čisto rečnega pešča in dveh čajev torfa.

Če ni možnosti za samostojno sestavo zemljiške zmesi, uporablja univerzalni substrat za izražanje sobnih rastlin.

Goršok za prenašanje najboljšega vsega širokega in ploskega. V njem raste čustvo, da je najbolj udobno. Prav tako v vazonah obvezno obustrira sloj drevesa iz keramike.

Obrezka

rast po obrezovanjuObrezka fitonije – oziroma iz najbolj potrebnih dogodkov po postopku. Izrazit se brez nje in lepo rastlinje ne pride. V obrezke so posebej potrebne mlade, ki hitro razvijajo zemeljske snovi. Na njih ona izvaja način izpadanja makušek zmagov.

V primerih, ko je rast že močno izzvala in je zmagala, sta bila preveč dolga in nekrasivna potrebna bolj kardiološka obnova hiše. V tem času ne bodo rastline obremenjene skoraj do same osnove.

Podkornka

Vneseno udobno pod fittonijo se izvaja v obdobju aktivnega rosta z intervalom v 2-3 nedelih. Za podkorme rastlin se uporablja vse kompleksno mineralno udobje za dekorativno-jezikovne kulture. Razglasite ga sledi v skladu s priloženimi navodili.

Борьба с вредителями

Kakor koli drugo rastlinstvo rastlin povečuje napadka vreditelej. Najbolj pogosto na njenem srečanju so naslednji videi:

  1. Тля.
  2. Triпсы.
  3. Щитовка.
  4. Белокрылка.

Borijo se z njimi pri pomoči insekticidnih pripravkov. Na primer, lahko uporabite “Aktaru”, “Komandor”, “Tanrek”. Razvijanje in uporaba teh zahtev sledi strogo skladno s predloženo annotacijo.

Sami razširjeni problemi pri izraščanju

kompozicije v akvariumeFitonija – precej nežno rastje, ki zahteva strogo zavezanost agrotehnikov. Sami častni problemi pri njihovem izražanju so naslednji:

  1. Засыхание кончиков листьев. Celoten osnovni razlog je v preveč zračnem zraku. Poražene rastline, ki odstranijo, in samo rastejo, redno odvajajo toploto od stalne vode.
  2. Stebli in rastline trpijo turgor in izgledajo podvlečeni. Tako stanje je posledica pomanjkanja dovolj vlag. Polivanje sledi redno in pravočasno, zemljišče v gozdu, ki stalno raste, mora biti naslednja vlada.
  3. S tem dolgim ​​mežduzlijem in mehkim listom – rastlina preskuša pomanjkljivosti osvetlitve. Goršk sledi prestavitvi na bolj svetlo mesto.
  4. Vedeti, zagnivavajo okoli osnove stebli. Tudi takšno stanje je sledenje zalivu. Poliv sledi čudovito, kmetijsko kom prosušiti.

Vsi napori, zahtevani za izražanje zahtevne finančne opreme, s skupno porabo njenega učinka zunanjim pogledom. Poleg tega je to očarajoče dekorativno-rastlinsko rast, ki je sposobno za delo, s tem ukrasnim miniatjurskim butiločnim sadikom ali terariuma.

Video o malem čudežu fittonije