кобея лазающая Še več, iz priljubljenih rastlin, ki rastejo, je kosa lazurna, izražena iz semena, v katerem je več delovno aktivnih. No vloženo časovno obdobje in napori za izravnavo šifriranega pogleda in običajnega svetovanja. Oglejte si fotografije video posnetkov!

Kratka botanična popravka

украшение участка Liana kobeja (v prevozu s lat. Cobaea) predstavlja sebe, ki se ujema s polkutarnikom. Rastenie ima pripomočke za družino Sinjuhov. Ne glede na to, kar je velikoletnik, ki ga izražajo kot soletnik. Naslov liana v četrtek Barnabasa Kobo, špansko iezuitskega monaha-estestvoispitatelja, dolgo časa živega v Peruju in Meksiku-starši kobei.

Če govorimo o estetskih pogojih, ki jih proizvaja, to rastlinje raje vlažne subtropike in tropike Amerike. С 1787 г. lianu stali uporabite kot dekorativno rastje za okrasje izgorodeja ali ozelenjenja besedok.

Trebovanja k gruntu

ryhly grunt za kobeiIzraščanje kobei zahteva izpolnjevanje pravil pravil. Samo pri njihovem skrupuleznem izvajanju lahko dobite vshod in dobite ugodno razpravo. Najprej se pogovorim o grunte. Za dobro razvijanje je nujno zagotoviti rast megkujo, spremenjeno-vlažno in poštno pošto. V sorazmerju z vsemi naravnimi pogoji, ki se razlikujejo po vsej Rusiji, pride do izhoda iz situacij, redno vzpostavljenih, obremenilnih in vprašalnih.

Подготовка семян

підготовка семянPreprosto tako obiščite semena ne udari – oni poskusijo ne vzojdut. Delo v tem, kaj semena pokriva trdno ovojnico. Neobvezno izvedite predhodno pripravo: odstranite njen mehanski način ali pa preprosto raztopite do podobnega stanja.

Pervym delom vodijo skarificikacijo. Za to škodo obdajajo ovojnico, zanimajo jo, na primer, na papirni papir. Po tem, ko semena razdelijo po vlažni trjapoški, da ne bi vplivali na drugo osebo, zavoračivali in namestili v poliétilenkov paket, na tem mestu ustvarili «parnik».

Če imate vi emkost, spominsko čaško Petri, to lahko uporabite in njeno. Bolj preprosta varianta – navadni plastični vsebnik s kriško.

Stanje se vsakodnevno preverja. Če se na površini prikaže slika, jo odstranite s triopoško, predhodno smočiv v slabom raztopini margarcev. Postopek odstranjevanja vodi v več fazah. Pojavljanje plesenih pregledovalnikov bo potekalo prek nizko nizke temperature v kontejnerjih, zato ga je treba prestaviti v bolj toplo mesto. Kot pravilo, podaljšanje traja 2 tedna, v nekaterih primerih pa se to obdobje podaljša do treh tednov.

Vnimatelno sledite za semenami. Kakor le oni izključujejo – semena takoj že izseivajo. Če začnete, to semenska koroba preprosto ostane na rastlinah in potem pride do snemanja vročine, kar povzroči poškodbo samega rastlinja.

Prav tako lahko predhodno najamete semena v posebnih snoveh – pospešite postopke:

  1. Эпин Экстра. Pripravite raztopino iz 4 kapljic snovi v 0,1 l vode v 4 urah.
  2. Smesja medalja in soka aloé v odinakovih častah. Dlitetnost zamačivanja 1 ura.
  3. Циркон. Čas zamakanja je tudi 4 ure. Rastvor pripravljen iz 5 kapljic, raztopljenih v 0,1 l vode.

Dalee semena prosušivajo in pošiljajo na tkano salfeto.

Посадка семян

саженцы кобеи из семянČe želite v prihodnje ohraniti zunanje stanje, je treba začeti v začetku februarja. Za to podgatajo substrat, ga nasipajo v jašikih. V zemlji delajo ložbinke v 1,5 cm glubino, razporejajo v njih semena ploske strani navzdol, podpirajo zemljo in sledijo.

Posadko je mogoče posaditi v torfaste tablete ali v individualne stakančike iz papirjev, v katerih bo to mogoče takoj takoj izsaživati ​​mlekak v grunt.

Počvujte s semenami, ki polivajo, nakrivajo steklom ali plenko in pošiljajo v toplo mesto, po želji pod prvimi solnečnimi luči.

Ne pozabite vsakodnevno izvajati prevetrivanja toplotnih in uporabnih sredstev.

Zimnij posev

zimni obisk kobeiČe želite doseči, da boste na začetku sveta izbrali semena, ki bodo takoj na gruntu v juliju, morate obvezno preveriti vso nujno pripravo. Konec avgusta se je pojavil mlajši mesec, ki ga je izkoristil, uporabil v individualnem “domu” in odposlal, da bi ga lahko podaljšal v hladnem prostoru, kjer temperatura ne pade pod nulo. Idealna temperatura za zimovke 8-10 stopinj. Če je nižje, to rastline dodatno ukrivajo.

Polivi kobei izvajajo zmerno in samo pri polnem izsihaniji zemlje. Če rastline močno razveselijo letom, jih podrežejo. Konec maja naslednjega leta bo mogoče izplačati lanice v odprtem gruntu.

Pri pravilnem izražanju in dolžni dolžini dolžine lahko doseže 11 metrov, cvetenje dolžine do osene.

Uhod za рассадой

uhod za рассадойV času, ko bo postalo polivirano, mora biti umeren. Možno polirati stimulator rosta. Ko se pojavijo vhodi, se zataknejo od prvih sončnih lučej. Sčasoma, ko rostke obzavedujejo paro listopadov, jih je mogoče preusmeriti. potrebna pikirovkaZa to kobeto skupaj z zemeljskim komom in prevalijo v goršo več prejšnjega v 2-3 razah. To bo omogočilo, da se izognete naslednjim preusmeritvam in da se bo razvila in krepila brez dodatnega stresa.

Obvezno sledite za objektom emkosti. V tesnem gorške liana желтеете.

Preverite, ali je treba zaključiti vzpostavitev opozorila za vsako rostko. Kaj se nanaša na podkorke, za njihovo izvedbo ne sledi, glede na to, da leana ne bo rasla in se razvijala, in zagnala, da bo pogojila njeno nadaljnjo preusmeritev. Kakor le leana doseže nekaj več kot 20-cm v višini, bo treba priti do nje, da bi lahko začeli kupovati.

Posoda v odprtem gruntu

mlada kobeja v odprtem gruntuČe želite temperaturo znižati pod 4 ° C, lahko to storite samo čez noč. Kot pravilo, to ustreza drugi polovici maja – začetek junija. Učtite, mladostnik skrajno občutljiv na hladnost, zato podrosite lianu pred izsadko, ki sledi. Za to njeno v zadnjih dveh nedelih pred presedko vinosed na ložiju, verandu ali v teplici. Če se temperatura nadaljuje v nočnem času, pade nižje, rastline potrebujejo odkritje pladnja.

Высадка. Variant 1

светлое солнечное местоNa sončnem mestu, v vetrnem vetru, izvršijo lunko najmanj 40 cm v globini. Smeshav v odinakovih častah torf, peregnoj in dernovu zemljo, zapolnjaût jamku.

Razdalja med zemeljskimi prostori ne sme biti manjša od metra.

Daleje skupaj s kmetijskim komom, ki izstopa iz emkosti in prenaša v lunki, vzpostavljen v najboljšem centru na podzemlju Gorku.

Poliv razsadu, prisypaût zemlej, slegka utrambovyvajo in nameščajo oporu.

Če so vhodi vmes ne hkrati in se imenujejo sladke rastline, jih tudi uporabljajo v vrtu, ne pa pri tem udobju organizma.

Pri znižanju nočne temperature, roste odkrijejo plastične butilke ali plenko. Po 2 novejših delih so prilagodljive za rastline.

Высадка. Variant 2

высадка больших кустовPrav tako lahko razglasite v začetku maja. Kot pravilo, to je izjemna naloga, ki se bo izvajala z močno različnimi lastnostmi. Algoritm identičen prejšnji različici. No, potem ko se vse petice akkuratno razdelijo po zemlji in se v celoti ukrivajo s plodno ploščo. Vse možnosti zanesljivo popravite, če želite, da se “ne prepriča”.

Pri takih načinih je pomembno vsakodnevno provetriranje. Cvetenje liany je začelo delovati 2 tedna prej.

V naslednjem primeru “parnik” uporablja, pleti podnimuje in krepi z vzpostavljenim oporom.

Дальнейший уход

нежное цветение кобеиZa izsažennym v grunt mladnákom je treba tŝatelno uhaživat:

  1. Poli vodi pri normalni temperaturi. On mora biti umeren, a v žaru – običajen, da bi se izognili ustavitvi v družbi.
  2. Prevodnik propolku mora biti zelo ostorožen, da ne bi uspel rastlin. V tem planetu kobeja zelo kaprizna.
  3. Kaj se nanaša na podkormok, ki jih vodi dvakrat v mesecu poosebno: začela je vnos mineralnih snovi, in čez 2 nedeli organske udobnosti. Posebej pomembno je, da uporabite azotozdravilne pripravke. Podkorka se zaključi v koncernu, sicer pa se “zabrišejo” butoni.
  4. Kobeja zahteva vhod in za pletjame. Ih je treba redno razporejati v nužni opremi, podvajati in odpravljati poželenje listov.uhod za pletjami
  5. Počva mora biti rihloj in vlažni. Če ne želite vsakodnevno izvajati teh manipulacij, izvajati olajšave za uporabo, opis in preglede.

кобея в ландшафтном дизайнеMi smo podrobno razmislili, kako izraziti kobejo, opredelili pravila delovnih mest, naučili vas nekaj različnih načinov uporabe in razprave. Ostanite samo pri izbiri orodja in, dvignite po njem, izrazite svojo stran. украшение садаNa videoposnetkih s tem lahko dodatno označite, kako izvajajo izražanje kosa lazajne iz semen. kobeja v steny domaPri izvajanju vseh nasvetov boste pridobili lepo rastlino z običajnim in nadaljevalnim cvetenjem.

Izraščanje kobei iz семян – video