бархатцы разных сортов Za takšno rastlino, kot so barhatsi, delovna mesta in odhod v odprto skupino, ne predstavlja truda. Ti cvetovi se lahko uporabijo za okrasitev klubov, tako v kakovostnih zdravilnih rastlinah. Obstajata dva načina zaposlovanja barhatov – razprava ali semena, preprosto in ne zahtevata posebnih zahtev.

Opis in posebnosti rastlin

бархатцы на мини-клубах Tagetes (barhatcy, črnobrivcy, ogonki) – to so kusti, ki lahko dosežejo 130 cm v višino. Lastnost peri-razdeljenih ali peristo-izsečenih, različnih odtenkov zelene barve. Rastenie cvetet s začetkom leta in do prvih zamorovkov. Cvety v nego krupne, želtye, oranževe bodisi s кориčnevim odtenkom.

Poleg tega, da okraski, barhatki imajo veliko uporabnih lastnosti:

  • jih zapah odpugiva nasekomyh-vreditelej;
  • lûtein, ki je shranjen v barvah, zmanjša verjetnost razvoja kataraktov in poveča otoški vid;
  • nastoji iz cvetov barhatcev snema vospanje notranjih organov, snema stres;
  • высушенные сырье – to je priprava k piŝe.

Posredujte barhatcev v odprtem gruntu in vnesite za njih – to je preprosta naloga. Dostatno kupite semena 1 raz, nato pa jih lahko zberete skupaj z rastlimi rastlinami. Če ne boste sodelovali pri razmnoževanju tagetov, bodo nove rože samostojno prikazane iz semena.

Pravila zaposlitve v odprtem gruntu

obisk barhatcevSemena barhatcev lahko kupite v trgovinah, bodisi zberejo s ponravivih rastlin, ki so že odkrite. Nadalje jih izvlečejo v koroboke, ki se oblikujejo na mestu barve.семенная коробочка бархатцев Daleč jih je potrebno iztisniti in hraniti pri sobni temperaturi do vesne.

рассада бархатцевPosredujte barhatceve v odprtem gruntu in jih ne potrebujete za predhodno pripravo. Semena, ki jih je mogoče izbrati iz enega načina:

  1. Suhe semena omešajo v predhodno pripravljenih in poliranih borovih glubijih ne več kot 3 cm na razmikih 5—10 cm drug od drugega.
  2. Semena je mogoče podaljšati za 2—3 dni do posedanja. Če jih zamudite 10 minut, potem ostanejo v kateri koli embalaži in nakrite salfetno vodo. Ko se pojavijo prve roste, jih prenašajo na kartico po tej shemi, kaj in suha semena.

Barhatci ohranijo sosednje rastline iz nasekomenih-vreditelej

posadka barhatcev v odprtem gruntuKo boste v odprtem gruntu izbrali barhatcy – odvisno od regije in vrste pošte. V vsakem primeru, če bi jih radi izčrpali, po izgubi, kaj semena ne zapirajo in ne skrivajo za zimo. Če bodo ranše, bodo delali – tem ranše bodo vzeli in začeli cvesti. Period cvetenija se nadaljuje do prvih zarozov.

Posredujte barhatcev v odprtem gruntu, ne da bi vedno vozli. Oni prenašajo samo v južnih regijah, kjer ne gredo surovih zarozov. Poleg tega te rastline hitro vpijejo vlago in jih lahko zabeležijo, če to povzroči veliko količino snega.

Uhod za rastnem

полив бархатцев

Posredujte barhatcev semena v odprtem gruntu in vhod za njih ne kaže skromnega celo za začetnike. Glavno – spomnite se, da raste zelo toplotno, in pred izpadom se prepričajte, da se bo uspelo napredovati. Posadka barhatcev in vhod v odprto grunto pri zamorokah ni vedno vozmožen. V holodnih regijah jih razmnožujejo razsadoj. Semena so prorashivala doma ali v teplice, in prestopila na ulico samo takrat, ko se je začela progresirati.

barhatsy navdihujejo sadežne cesteRastenija zahteva pogosto in običajno polivo. V tem primeru je treba slediti tempom, ki bodo ostajale v hladnem in pronicami za zrak. V nasprotnem primeru, če gre za ločeno socvetijo in lestvico, ki bi jo lahko začeli zaganjati. Ih nujno akkuratno odstranite nožnice, ali poštno različico.

Tagetes dobro raste pri vsakem osveščanju. Razlika v tem, kar bo na odprtih svetlečih mestih doseglo največjo višino, barve pa bodo večje. V teni barhatcy izražajo nevysokimi, vendar ne izgubljajo svojih koristnih lastnosti.

Barhatcy rastut na vsakem tipu grunta. Lahko jih vzajemno tudi na istočasno ali osebno sodelujoče, vendar pod pogoji dodatne podkorme. Za te izdelke je primerno organsko udobje – sestavljeno ali pregreto.

Bolezni barhatcev

uporaba barhatov v narodni mediciniČrnobrivcy zelo vzdržljivi do vozdestviju vreditelej. Fitoncidi, ki izhajajo, odpuščajo nasekome, ščitijo ne samo te rastline, ampak in sosedje. K infekcijskim in gripkovim boleznim tudi ohranjajo imunost.

Mnogo oblik računalnikov omogoča ustvarjanje celih kompozicij iz črnobrivcev.

Obstaja še nekaj nevarnosti, pri katerih so cvetovi podvrženi:

  1. V obdobju dolgotrajne zasuhi – pautinnyj kleŝ. Kaj se od njega izloči, rastline preizkušajo raztopino koloidne serije, ki jo uporabljajo za okusiranje.
  2. Pri običajnem polivenem cvetju privlačijo sliznej. Za boj z njimi ni dovolj, da se razgradijo med rešetkami z visoko vsebnostjo klora.

barhatscy za zaščito kapustyBoleznej barhatcev v odprtem gruntu lahko enostavno izogniti. Če nadzorujete vlažnost grunta in se obračate pozornost na naše vrednote – črnobrivnosti izražajo visoke in zdrave. Ih cvetovi bodo okrasili gredice in pustili vladelca od množice različnih obolenj, rastline na sosednjih gredkah pa ožahtile pod nadežno zaščiteno od naseljenih.

Video posnetki razsady barhatcev v odprtem gruntu