росянка Mnogoletni travi družin Rosynkovih izražajo v kakovosti dekorativnih rastlin. Cenite jih za vodnike zaradi nenavadnega zunanjega vida in sposobnosti vprašajte prebivalce. Vhod za rosjanko v domačih razmerah je dovolj, če obstaja možnost, da se predstavite na estetski sreči obitanija.

Nujno učitivat, kaj oreol obitanija rosanok velik, od tropičnih lesov do bolota umerenne klimečne zone. Vsak vid je primeren za določene režime temperature in moči. Rosaniki, ki so nastali na ozemlju s holodnim klimetom, potrebujejo v obdobjih pokoje z znižanimi temperaturami, tropične sorte pa se lahko obhodijo brez krožnega leta.

Vnesnje priznanja in posebnosti rastlin

строение росянки V odvisnosti od oreole rastline se razlikujejo po višini in dimenzijah kustota, formo in okrasom listov. Izhodi iz Južne Amerike, Nove Zelandije, Afrike, imajo cvetočo višino do 60 cm, obiteli pa so srednji polosi ne višji 8-15 cm.

Vidovye priznaki

один из видов росянкиKljub temu, da so številni videi v strogem stanju, so splošne priznanje.

 1. Obseg obrobja ali nadaljevanje obrazcev, ki so bili zbrani v prirejeni rožici, imajo dolžino od 50 mm do 0,5 metra, odvisno od sorte. Na površini listov so na voljo voski, na tistih straneh, ki skalirajo kapljice južnega sekreta, zunanje opominjuče rosu.
 2. Kornevna sistem hrupna, majhne dolžine, tako kot v naravni sredini raste na belih pokvarih, nemogočih snabdit njegovo polno naborom vprašalnih stvari.
 3. Rastenie je izbralo visoko cvetočo barvo, da bi jih lahko poizkusili brez nevarnosti. Cvety se zavezujejo na steble nad listi-lovuškami v začetnih vesnih. Rascvetka lahko sprejme rožnate, fioletovne ali kremovne odtenke.
 4. Plodovi se oblikujejo po končanem obdobju cvetenja in odpada lepestkov. Semena rosanki se nahajajo pod tankim sloem kožice, manj pa jih ni.

V procesu evolucije rastline naučijo izboljšati dodatno vprašanje iz nasekomyh, ki odpravljajo nenavaden način.

Na koga in kot se lovi rosanka

proces lovPlodovi rastlin izražajo različne načine podmaniranja in ubijanja svojih žrtev s pomočjo listov. Če želite največjo listo, tem več po velikosti naselje, ki ga lahko plenite. To so lahko meliki moški, moli, komarji, muhi in v nekaterih primerih streki ali babočki. Točno za to, da bi se obdržali za tem, kot rosanka lovi, stane za navesti nenavaden cvet.

жертва росянкиRastenie izrabatyvajo gustega sekreta, ki privlači prebivalce. Kapitalne paralelne snovi razpršijo na končikih železnih vlaken, običajno pokrivajo konec in zgornjo površino listov. Žrtva, ki se je izkazala v plenu, obljubila v ničelni podstavek in ni imela možnosti za reševanje.

обработка добычиList сворачивается. S pomočjo piščančjih fermentov rastlina razgrajuje hitino površinsko telo žrtev, razpršuje do prostejih stvari. Tako rosanka dodaja življenjsko potreben azot, fosfor, magnezij, kalij, natrij.

Rosynka dobro rastet na kislih gruntah. Za njihovo izražanje ne želite uporabiti keramičnih grenčic, ki so v času primerne za večjo pošiljanje.

Ugovor o iskanju

Rosanka – nenavadno rastje, izrazito primerno pomnoževalno sredstvo za preživetje v dovolj težkih pogojih. To je obvezna pošta, pogosto visoka vlažnost, omejena osvetlitev. Neobvezno učite potrebne potrebe rastlin in ustvarite ustrezno srečo prebivalcev.

Počva

obednjenny substrat для росянкиNe priporoča se uporaba za tradicionalne cvetlične rastline. Bolj primerno je obravnavati obednen substrat s kislo reakcijo. Grunt za rosanke mora biti zelo lahek, dobro upravljati. Te zahteve ustrezajo verhovnemu torfu “Fasko”, TP Pelgorsko (Morris Green, pH 2,8-4,0), “Agrobalt-V”.

Prav tako samostojno pripravljeni pripravljeni sestavki:

 • velik pesek v smesi s torfomom, vzet v ravnih dolih;
 • torf, povezan z granulami seramisom;
 • najboljša varianta se šteje za mojo sfagnum.

Če se želite izogniti pospešenemu zaživljanju poštnih listov, ki izberejo goršoček iz stekla ali plastike, izključuje keramiko.

Влажность

Vlažnost, ki je potrebna, mora biti najmanj 60%. Za to goršico, ki raste v nasičenem stanju v globokem podonu, v kateri je raven vode, ne sme biti manj kot 1 cm vode. Za uporabo v poštni opremi uporabljate distilirano ali odloženo tekočo vodo.

Če so na voljo možnosti, se sobna soba izrazi v akvarijume terrariumnega tipa, v kateri je izstopilo mhom.

Nujno učitevat, kaj dolgotrajno preusmeritev poštne številke, ki povzroči k uničenju korneja. Če se želite izogniti temu, v količini drevesnega materiala, ki uporablja keramiko, velik kvadraten pesek.

Pri pomanjkanju osvetlitve v rosjanki se izvrstno rodi in zamenja rast.

Освещение

osveščanjeČe želite podaljšati svetovno dnevno obdobje, morate trajanje nadaljevati najmanj 12 ur, zimoj – 8 ur. Ploho prenaša rastjo jarkovega sonca, ki obiskuje listo, izsušiva privlačno naseljujočih nektar. A pri odsotnosti sveta raste dovolj hitro, da jih hitro pogubi.

Zato, v optimalnem primeru, kot bo sedel rosanec, bo razmeščena gora, ki raste na oknu, nameščena na vostočnem ali na zadnjem mestu, kuža solnečni svet popada utrom ali zvečer. V pasmurni pogodbi ali v zimskem obdobju uporablja dodatno dopolnilno osvetlitev.

Temperatura

Diapazon udobne temperature za rastline je od 5-6 stopinj zmerno, do 30 stopinj letom. Odklonitev od teh možnosti v tu ali zunanji strani vodi do zaviranja rosta in bystro gibeli rastlin.

Za tropske napitke med vegetacijo dovoljena temperatura +30, v zimskem obdobju 14-16 stopinj. Za rastline iz zon v zmerni klimi ugodna temperatura v tem obdobju 22-25 stopinj, zimoj-7-12 stopinj.

Ravni vlažnosti in temperature – glavne pogoje, pri katerih se ohranja toplotna energija v rastlinah.

Питание

Morda se odločite, da v domačih razmerah ne bo mogoče doseči popolnega odsotnosti prebivalstva. No to ni popolnoma tak. Rastenie ne pogibnet, samo nadomestni rast. Toda tudi pri tem ne bi smeli opustiti tradicionalno podprtih načinov podkormoka.

Najbolje, da prikažete rosanko na odprtem zraku, kjer se lahko poohoti. Poleg tega lahko dodatni vir energije v domačih razmerah služijo kot običajni, v običajnih barvah s kombiniranimi barvami. Če je zamenjava rosta posebej zametno, je to mogoče podkarmlivati ​​komnatnega hišnika sušenih muhamov iz zoomagazine.

Našestvite tli ne morejo dati odpor celo hiško rastje. Pri odkrivanju kolonij, ki povzročajo škodo, je potrebno neodvisno obdelati insekticid poraženih udeležencev.

Vhod za rosjanko v domačih razmerah

uhod za rosjanko v domačih razmerahV odsotnosti izkušenj je bolje podreti, ne zahtevajo preveč delikatnega podhoda. Samostojno brezskrbna šteje Kapska rosanka, ki dobro prenaša suh zrak v stanovanjih s centralnim ogrevanjem. Večje število sort za boljše stroške, ki jih je treba izvesti. Rezultat je odvisen le od tega, kot bi lahko vplivali na domače pogoje:

 1. Iz slabega koreninskega sistema, ki raste dovolj emkosti glubijona v 10 cm. Najboljša možnost je akvarij/terarium. Na površino grunta, ki bi želela izstaviti podsticko iz mha, za uporabo v vlagi.
 2. Ta rastlina raste v neposredni bližini sončnih luči in v zimskem času je padla iz baterija centralnega ogrevanja. Neobvezno sledite za zasebno temperaturno delovanje, zadostno količino zraka.
 3. Polivi izvajajo redno, stalno podpirajo poštno številko v vladnem stanju. Uporablja se samo za odstranjevanje ali destilirano vodo. Polivajo domačo rosanko pod korenom, ne dopuščajo padajočih tokov vode na listju.redni poliv
 4. Pri pomanjkanju osvežitve rastline dosvečujejo. Leto, naprotiv, pritegnejo preveč svetlih sončnih lučej.
 5. Ne dovolite polivati ​​rosanko vodo iz-pod krano ali vnesti v grunt židke podkorme. Nezadostni napajalniki podpirajo sušenih nasekov.
 6. Edinstveno nasekomoe, s katerim se ne more ukvarjati roskanka – to je tlya. Porabljeni udeleženci, ki sledijo obdelavi pripravkov “Fitoverm”, ki so v vsebini 5 ml raztopine v 1 litru vode. Rastenje oprijeskajo in 24 ur izolirajo s pomočjo poliétilenskega paketa.
 7. Rosanka v srednjem življenju v pogojih 3 leta. Zato sledi zaranee pozabotirati se pri ločevanju mladosti zmage za oblikovanje novih kustov.
 8. Za izkušnje rastlin brez vključevanja naseljencev se zanimajo med seboj cvetlične rastline ali s pomočjo kisti prenašajo piloto. Nekotorye vidy rosynki izkušnje proizvodnjo samostojno.

Opredeliti problem prisotnosti je možno s spreminjanjem okrasa časovnih rastlin in izločanjem prozornih kape s površino listov.

Pri samem preusmeritvi, ki deluje, ni na voljo za preusmeritev, da se prepreči nevarnost korenitosti. Vse poražene zadnjice.

Пересадка и разведение

Če se rastlina priporoča, se vsako leto zgodi 2 leti, ko se rosanka pojavi v fazi aktivnega rosta. Po prerazporeditvi je bolje odstraniti cvetne liste, da rastlina ne bo tratilo dodatnih sil za njihovo razvoj.

Razmnožiti rosanko je mogoče brez težav:

 1. Rosanka iz domačega okolja se izrazi iz lastnega semennega materiala ali pridobljenega v oranžeree. Ta sposobnost je najbolj zaposlena in dolgotrajna. Semena neposredno izstopajo v zaprtih prostorih, zapirajo pladenj ali steklom in vzdržujejo pri temperaturi ne manj kot 25 stopinj okoli meseca. Po pojavu nekaj listov se izvede preusmeritev na stalno mesto. V teh štirih mesecih rastlina začne oblikovati stebel. Razvijte rosjanku semena pod močjo le izkušenim zadovoljstvom.росянка из семян
 2. Zdorovy kust je možno razmnožiti delenjem. Bokovne rostke se ostrorožno ločujejo od osnovnega stebla skupaj s koreninami in se raztezajo v ločenih majhnih emkostih z vodo ali mhom. Po ukorenitvi jih je mogoče preusmeriti v vrh ali terarij za polno razvoj. Zmanjšanje se priporoča pri planovni presaditvi, da se ne poškoduje.
 3. Pri čerenkovaniji od stvora se odstranijo več santimetrov in prostor se dobijo v vodi ali pa do izobraževanja koren. Nepotrebno natančno sledite, če želite, da se v vodi ne začne zaganjati. Zatem saženec prehaja v grunt.

Naslednje vrhunsko priporočilo pozovem tako, da izrazim rosanko iz semena, tako in razmnožim že obstoječi kust s pomočjo čerenkov ali zmagov. Če upoštevate osnovna pravila in podpirate parametre temperature, osvetlitev in vlažnost na dolžni ravni, da rastlina ne dostavi osebnih klopov.

Video o videih rosank in pravilnik o vhodu