klematisy druge skupine obrezki Krupni butoni, preprosti ali mahrovski, nežnih svetlih cvetov ali nasyŝennoj okraski-kdo iz nas ne ljubi krasovcev-klematisov? Srednje raznolikosti te polzučevske klasterne lijane bodo označile klematike druge skupine razsežnosti, fotografije in opisi sort, ki bodo predstavljene spodaj: v večjih delih so to gibridi, ki urejajo svoje formate in razsvetljavo. Če želite, da je njihova priljubljenost najpomembnejša in da se to zgodi, o tem danes in pogovarjajte se.

Harakterne posebnosti skupine

obrezka klematisov druge skupine obrezki Odločilna črna oblika klematikov je zmožnost oblikovanja butonov, kot so bile v preteklosti, tako in na mladosti pletihov, pri tem v večini vidov takšna razdelitev nikjer ni iskana glede na kakovost cvetov, zato je potrebna posebna podhoda pri oblikovanju kustosa. Posebej pomembno je to za sorte, ki imajo dva obdobja svetovanja: za njih lastno značilno pojavljanje butonov na preteklih vetkah, potem pa z majhnim prerezom, na mladi naravi. Nekateri gibridi takšnih razmejitev v času nimajo in cvetovi so nesporno, redno prehajajo s starem vetokom na sorazmerje, drugi pa so bolj dolgi in običajni cvetovi na drugem mestu.

Če želite ohraniti rastline in cvetove, ki jih potrebujete vsako leto in redno izvajajte redne preglede. Делается она дважды за сезон:

 • letom, po prvi volni cvetenja, srezaût odcvetšujočo del preteklih vetokov ali pa jih popolnoma izrežejo, če jih preveč izgubijo;
 • jeseni, po drugi volni cvetenija, ukoračivajo na ¼ odcvetjše molodye pleti, ostanejo ne več kot 1,5 m.

Razume se samo, obvezno v polnem obsegu, kar pomeni, da so vse bolne, skrivnostne in rastne notranje hiše.

Na današnji dan obstaja ogromno število sort klematikov, ki so na voljo v dveh skupinah, in naredite izbor v korist tega ali drugačnega videza zelo složno: en gibrid porazi svoje velikosti, drugi “brejt” mahrovimi butonimi in tretji – edinstveni okraski. Moje postalo se je zbralo za vas, najlepše lepe klerate, ki so zaslužile priznanje in ljubezen, ne samo pri vas, ampak na “strokovnem poprišču”, in za druge, ki jih poznate. Итак, начнем.

Махровые разновидности

Kaj bi lahko bilo čudovito, če je ogromen nabit buton, ki je sestavljen iz množice lepestkov, zaokroženih ali z ostrimi končiki, prvimi ali volnimi, nežnimi ali nasyŝenimi cvetovi? Obstajajo med mahrovimi klematisovi kot ranecvetuŝie, tak in pozdnie sorta. Interesna posebnost te skupine je, da nekatere vrste ohranjajo mahrovno formulo barv za razširitev celotnega sveta, kot za stare, tako in za nove zmage, v drugih, ki so pomembne za socvetje, ki veljajo le za preteklo naravo, in mlade, ki porazijo največji polmahrov, in to preproste barve. Omogočite fotografijo in označite z opisi mahrovih in polmahrovnih sort klematisov druge skupine razrezov.

Клематис Ред Стар

клематис Ред СтарNekateri iz živahnih mahrovih gibridov z velikimi socvetijami malinovo-rdeče barve, čeprav se lahko srečujejo in polmahrovne različice rastlin. Lepestke slegka volnistye, zaostrennye. Maksimalna višina klasternika je 2 m, rastet ni zelo hiter, dobro se krepi k opore in polzut po njej.

Sorta rannecvetuŝij, pričet cvetet dvoma volnami v preteklosti in tekoče narave poočeredno:

 • s serediny maja do junija;
 • z avgusta v septembru.

Klematis Red Star prikazuje novico sredi zadovoljstva, vendar z vsakim prihodom kupi vse več poklonnikov zahvaljujoč svojemu šikarskemu svetu in dobri morozostojnosti.

Klematis Innosent Блаш

клематис Инносент БлашČe imate dovolj skromnih dimenzij (višina ne presega 2 m v višino), je to nekaj, kar je znanih po svojih barvah. Ti zelo veliki, do 18 cm v diametru, imajo redko srečanje med klematiki okraska: svetlo-rozove lepestke na robu in obiskovane okrašene v bolj temni, žemčužno-rozovi, barvi. Za klematiko značilnost prisotnosti takoj dveh oblik socvetij:

 • v preteklosti naravne narave izpuščajo največje velike mahrovske barve, pri katerih so lepestke glede na približevanje središča prebivalstva vse manjše in manjše, čemur spominjajo pijon;
 • na mladeh vetočkah cvetov že bolj melik in preprosta socvetija iz šesti slegka volnistih lepestkov.

Klematis razcvetaet zgodaj, v maju, in ponovja cvetenje še naprej ob jeseni, vendar že ni tako običajno.

Kost podleže slabe obrezke z ukoračivanjem velike zmage do 75 cm. Neploho zimuet, no v posebno morozne zime brez skrivnosti podmerzaet.

Klematis Innosent Гланс

klematis Innosent ГлансŠe ena velika velikost svetlobne sorte z majhnimi velikostmi lani in dobro zimostojnostjo. Tako je, kot in v vrsti Innosent Blaš, višina kutine je približno 2 m, v mojih stahkih vetkah na njeni izpustitvi pa so večje mahrovske socvetje, v juliju pa na mladosti narave – že preprosto ali polmahrovne butone. Požaluj, na tem izhodu sortov okančiva se:

 • v odličnem od svetlega okraska Blasha, Glans bolj nasyŝenega barva, čeprav in ostaja v mejah rozovnih tonov z bolj temno kajmo na robu lepestkov;
 • sami lepestki imajo formulo lllipsa z ostrym končikom, potem pa v Blashi so zaokroženi.

Klematis Блю Експлоужен

клематис Блю ЕксплоуженEden iz novih poljskih sort (on je Sini vzryv), ki je bil pridobljen v letu 2011, se razlikuje od velikih socvetij nasičenno-modre barve, pri tem pa so konci lepestkov okrašeni v rožnati barvi. Rano, v mesecu, na starih vetkah, ki izpuščajo gustomahrovne barve, letom na mladoletnih zmagah – že preproste butone.

Kustarnik potrebuje v oporo in se lahko zniža do 3 m v višino. Zimuet neploho, podleže slaboj obrezke.

Клематис Блю Лайт

Клематис Блю ЛайтNe manj učinkovalne sorte golih klematisov, vendar pa izrazita manj manj Eksplozija (do 2 m v višino), medtem ko je že mahrovost njegovih lepestkov v izjemnem imenu imenovane sorte ohranjena na celotnem obdobju cvetov. A cvetet liana zgodaj, dvomesečno (od maja po juniju in od avgusta po oktobru), kot na mladost, tak in na starih vetkah, zato obrezku sledi lehko. Sami butoni veliki, do 15 cm v diametru, z zaostrennimi vzkimi lepestkami.

Клематис Пиилу

Клематис ПиилуEstonski gibrid iz skupin Viticella pritegne pozornost na sebe z velikimi velikostmi in majhno okrasno cvetje: oni rozovo-lilovo barvo, s temno, skoraj malinovo, polosoy navdih lepestka, in iz središča, ki prikazuje železne pušistike-tičinke.

Cvetet klematis dvomesečni periodi, skoraj brez prerazporeditve:

 • v maju mesece se prvi razkrijejo nabitne butone na preteklih vetkah;
 • v koncem julija na mladosti narave zacvetajo preproste, hkrati pa zelo lepe in velike barve.

Opis klematize Piil je bil skoraj nepoln, če se ne uporablja za velikost samih lanic: njegova največja višina je 1,5 m, zahvaljujoč čemu rastlina pogosto izrašča na balkonih v gorah.

Клематис Вероника Чойс

Клематис Вероника ЧойсKastarnikova lena do 3 m v višini, v začetku leta na starih vetrah razkriva velike mahrovne barve v vidnih pomponih nežne, fioletovo-bele, okraske. A v avgustu na mladosti narave zacvetajo že preproste barve, ohranjene na tem izvirnem barvu. Sorta vzdržljiva pred nizkimi temperaturami, ima popolne kompaktne dimenzije – višina kote ne presega 2,5 m, dobro pa se razteza po opore.

Клематис Кири Те Канава

Клематис Кири Те КанаваNekateri iz teh sort, ki ohranjajo mahrovost butonov na podaljšanju vsega sveta. Socvetija dovolj velike, sorazmerne iz množice temno-modrih lepestkov z malo zaostalim in volnim krajem, v središču dobro vidno kontrastnih želatinastih tičink.

Bespreryvnoe cvetenje klematisa traja v mesecu in se približuje dvema volnama:

 • maj (pretelogodnie vetki);
 • avgust (молодые побеги).

Primerjajte cene za možnost uporabe lepih butonov na srezu in za visoko stopnjo zimostojnosti.

Klematis Andromeda

klematiс АндромедаDostatno visoka leana se lahko dvigne do 3 m, dobro plete po opore, tempe rosta srednja. Odlikuje se dvema svetlobnima okrasoma in dvema volnama cvetov:

 • v maju na starih vetkah se izpuščajo polmahrovine, velike (do 16 cm v diametru) bele socvetije s široko jarko-malinovo položno navdih lepestkov in želtymi tičinkami;
 • v septembru na mladosti narave zacvetajo preproste barve s tisto že okrasno.

Sažati klematiz bolje v polteni – na solnce nežne butone hitro uvajajo, a časovne svete skrajšajo.

Klematiz Кайзер

клематис КайзерEden od najbolj majhnih klematikov, ki povečuje največ 1,5 m v višino. “Beret” ni velikosti, in cvetenjem: dovolj velike socvetje (14 cm v diametru) skoraj v celoti pokrivajo leno, neposredno pod vasjo osebnosti. Mahrovne barve okrašene v svetlo rozovo-fioletovi barvi, ki imajo zanimive stroje:

 • skrajni niz sestavljajo veliki legi, ki se zapirajo na končikih;
 • notranji lepestki uzkie, pri tem, če so blizu srebrne, tem že, vplot do igoljčatyh.

Kajzer cvetet zgodaj, že v maju, no nedolgo, vsega dva meseca, in holodno vesno srebrno barvo zeleno.

Klematis Асао

клематис АсаоLiana visoko do 3 m je preprosto ustvarjena za navpično ozelenjenje, še posebej poltestična mesta v stenah doma, pozabljena, pa tudi za besedo, edinstvena, kar rastet ona umerenno. Vpročem, to ni tako pomembno, če pomislite na klematis, kot na mladost, tako in na stare vetrke.

Cvetenje Asao se približuje dvema volnama:

 • začela v maji zacvetata velika (do 20 cm) polmahrovne barve prejšnjega dne narave;
 • do konca julija – v začetku avgusta se prikažejo bolj melik in že preprosta socvetija na tekočem naravi.

Okraskasto cvetje je zelo majhno: v središču rozovih širokih lepestkov beli polosi z rozatoto setočno, a želtne tičnice dopolnjujejo učinek palice.

Klematis Mazuri

клематис МазуриNenavaden, največ 3 m v višini, edinstveno zelo veliki mahrovimi socvetiami, okrašenimi v modri barvi, z edinstvenimi zelenimi zelenimi petami po zunanjih okrožjih lepestkov. Sorta je relativno nova in poznecvetuŝa: diametrom butonov do 20 cm se izpušča samo v juniju, ukrajinsko rast pa raste do septembra. Zanimivo, kaj se je začelo z lepestkami na ploskem srečanju, zahvaljujoč temu, da cvetje spominja na izkušeno podobo origacij, ali da se trenutek odcvetanija in obvladanja socvetij lepestkov razkrije in sam cvetnik prebiva kot budto rihly.

Sorta ima visoko morozostojostjost.

Klematis Maj Дарлинг

klematiс Май ДарлингNovinka poljskih selekcionarjev poraža bolšimi mahrovimi socvetiji do 23 cm v diametru. Največja mahrovost je vidna pri prvem cvetovanju, ki nastopi pozno, v juniju, v volanski volni v konce leta, ki je že bila polmahrova. Tako jaka okraska butonov ohranja na podaljšanju vsega sveta: oni purpurno-krasni, z rozovo polosojo navdihujočo lepetko in nerovno bolj svetlo svetlobo. V obliki butonov spominja na vrsto Innosent Blaš – v središču barve lepestki se postopoma pojavljajo koročno in mehko.

Kust ima dovolj skromnih dimenzij, od 1,5 do 2 m, ki omogočajo povečanje njegove obremenitve v posodah in posodah.

Vidite liany s preprostim stroeniem socvetij

Sorta klematisov v dveh skupinah prikazuje, opis in fotografije, ki so predstavljene spodaj, ne vsebujejo takšnih količin lestvikov, kot so mahrovni klematiki. V večini gibrdov jih je 6 ali 8, vendar zelo velikih in širokih, zahvaljujoč preprostim klematikam, ki niso manj učinkovite, na primer, kot so te raznolikosti.

Клематис Миссис Челмондели

клематис миссис челмонделиSorta se razlikuje glede na dolžino in običajno cvetje. Poleg tega njegova socvetija ni zelo boleča, premer do 25 cm, okrašen v jarek-modri barvi z lahkoto primera. Sama leana izraste do 3 m v višino.

Forma socvetij in čas cvetenja je odvisna od vrste obrezkov. V celotnem razredu se nanaša na druge skupine raziskav in lahko oblikuje butone kot v preteklosti, tako in na tekoči naravi. Če podredite slabo, potem na starih vetočkih že v mesecu rasijo polmahrovne butone, zakon pa se bo spremenil v avgustu. Pri silni že obrezni barvi bodo preprosti, a največji, in svetovanje bo začelo samo v juliju in se podaljšalo do septembra.

Klematis Литтл Мермейд

клематис литтл мермейдJaponski gibrid z edinstveno in dovolj redko okrasno: velika, približno 12 cm v diametru, socvetija sostojata iz 8 širokih lepestov lososeve barve (čisto, brez pena in polosa) s barhatno notranjostjo. Na njih zelo lepo izgledajo železne pušystye pylniki. Po merilih odcvetanija okraska postopoma izgoraet in prehaja v bledno-rozovo. V cvetovih skoraj pravilna oblika kruha, ki se odpove, so že v maju na starih pletih. Avtomatska voljna svečanost v mladosti narave nastopa v konce leta. Na zmagah v preteklem letu lepestkov v butonih je lahko več, zahvaljujoč temu, da ostanejo polmahrovnimi.

Še vedno se lahko srečate pod naslovom «Русалочка».

Ker je precej kompakten, njegova višina ne presega 2 m. Zimuet dobro, vendar pri izražanju v srednji polovici bolje zakleniti lianu.

Klematis Сансет

клематис СансетUmerjeno vetrno polje s svojimi pročimi pletjami, dolgimi do 3 m, se ujema z oporečnimi lističi in preprosto ustvarjeno za navpično ozelenjenje. Socvetija velike, sorazmerne, z zanimivo okrasno: temno-rozovne lepestnice z vgrajenim središčem imajo skrajno široko polje, značilne so kontrastne barve.

Drugi naslov naslova, verneje, njegov prevod – Zakat.

Cvetenje v klematizi nastopi zgodnje, v maju, in se nadaljuje do prihoda oseni. Vendar pa se razpuščajo kot stare, takšne in na mlačnih vetricah, pri tem pa se ne spreminjajo okraski in oblike barve.

Klematis Королева Ядвига

клематис королева ЯдвигаNajvečja moč doseže 2,5 m v višino, dobro pa se namesti za oporo češenj na listih. Na ozadju temno-zelene liste so kontrastne, lepo ohranjene velike bele barve do 16 cm v diametru. Iz opisa in na fotografiji klematize Koroleve je vidno, da so ploske, s krogličnimi širokimi lepestmi v eni vrstici, na koncu nekoliko volne in četrto izrazito rebrno. Тычинки сами белые, а верхушки – пурпурные. Konec maja se izpuščajo butoni na starih zmagah, v avgustu – na mlado, zato obrezka nužna slaba.

Če je ves čas holodna, navdihnite seredine lepestkov, ki nadaljujejo solate.

Klematis Predsednik

клематис ПрезидентPopolnoma kompaktna sorta iz skupin Patens, ki povečuje največ 2,5 m, skoraj rosta prilična – do 10 cm za noč. Vzdržljiv do nizkih temperatur in bolezni. Značilnost običajnega cvetenja na starih in mladih pleteh z dvema volnama:

 • s koncem maja po koncu junija;
 • z julija po septembru.

Socvetija velike (17 cm), okrašen v nasyŝennyj, sine-fioletov, barva. Lepeške široke, ki se uporabljajo na končikih, v središču bolj temne ali svetle polože, v odvisnosti od osnovne odtenke barve. Tičniki tudi temni, rdeči, ali niti rožnati.

Vaš naslov je dobil v četrtek predsednika vodstvenega združenja Britanije, ki je bil izvoljen še 19..

Klemas Vesterplatte

клематис Вестер платтеŠikarna sorta, blagorodna okraska socvetij: oni temno-rdeči, s barhatistimi, širokimi in zaokroženimi, lepestkami v eni vrstici in takšnimi že okrašenimi tipkami. V odvisnosti od klikarnega izražanja lahko v središču napreduje bolj svetla poljska površina.

Zacvetaet zgodaj, v juniju, v preteklih vetkah, po majhnem prehodu, ki se nahaja na mladi naravi, in porabil svoj pogled do konca avgusta. Sam kust kompakten, manj kot 2 m v višino.

Клематис Тюдор

клематис тюдорAbsolutno neprimerna sorta, ki je dobro razdelala in cvetela kot solnce, tako in v poltenih. Če izrazite največ 2 m v višino, dobro pletejte po opore. Cvetet z majo in do konca leta dvomesečno, začetno na starem, nato pa na mladih pletih. Socvetija očarava svojo lastno prosto in svetlo okrasno: 6 velikih širokih lestvic s hitrimi zaokroživajočimi kraji in tupi končiki okrašeni v sivi barvi, vendar navdihujoča lepestka je idealna za malenkost. Diameter vsake barve je približno 12 cm, pri tej obliki in dimenzijah pa so shranjene na celotni stopnji cvetenja.

Клематис Солидарность

клематис СолидарностьKonec kompaktnega “malyš-klematisa” od poljskih selekcionerov v višini 1,5 m porazi bolšim jarko-krasnim socvetiami diametrom do 16 cm. Ih lepestki v budto barhatnih, samo z opazovalno mojo zasebno obiskom, vse na nekaj odtenkov svetlejših osnovnih tonov.

Zacvetaet Solidarnost zgodaj, že v maju na prerazimovanih vetkah, no cvetet vplot do september brezpreryvno, prehod na mladostno naravo.

Nekako se lahko odloči kot na solnce, tako in v polteni.

Kakor ste že prepričali, je skupina, ki je sposobna uravnati celo najzahtevnejše zadovoljne osebe. Nu in pust okrog lazjaste lanice se malo podvrže, zato je rezultat tega vreden. Izbirajte si ponravravisesja sorto in prevračajte svoj dvor v barvo. Udači!

Pravila obrezkov klematisov – video