bolezni kaktusov in njihovo zdravljenje Pričakujte, kaj naj bi predstavniki pustili, z lahkoto lahko v vseh pogojih. V sožitju, različne bolezni in njihovo zdravljenje vplivajo na neopytnih cvetličnih izločitev. Mislim, da v rastlinah ne gre vreditelej. Vedno tisto srečanje svojih vragov ostrymi šipami. Zaradi takšnih zabloditev mnogi ne obračajo pozornosti na prve simptome zaražanja. Ko pa, sukkulent «edino življenje», začne z njim ves čas reševati. Kaj pomaga pri zamenjavi problema? Ali morda tudi takšna kultura trpi zaradi nedugov? Rasmotrim simptomi nevarnih bolezni in njihovo zdravljenje v pogojih.

Nežnoe и ранимое растение

kakšne tudi bolezni Ostrye šipy in pročna na videz «brona» niso priznane syl in zdravja kaktusov. Navsezadnje so zelo škodljivi in ​​podrejeni različnim nedam. Da bi jih zaščitili pred okužbami, je pomembno, da jih ustvarite v ustreznem mikroklimatu.

cvetet kaktus pri ugodnih razmerahKaktuse se bodo nahajale v običajih sveta okrog leta, vendar v tem času, kot so neposredne sončne luče. Predlagajo lahko vodovodno pošiljko. Optimalna temperatura okolice okoli 20 ° C. Pustynye videi v času zimne študije vpadajo v spanje. Oni ne potrebujejo v običajnem polivu. Dostatno le v povprečju rastlina raste, da bi se uspešno vrnila v življenjsko dobo.

Bolezen lahko povzroči nepravilne rastline ali odpre forto v mokrem dnevu.

Profilaktika proti nedugov

bolezni kaktusov in njihovo zdravljenjeV tem primeru se zgodi, da kakšne posledice porazijo neizbežne bolezni. Spasti jih od smrti pomagati gramatičnemu vhodu in običajni gigieni. Konečno, mislim, da ne mislim na roke v pogojih pandemije. Obstaja več preprostih pravil.

Pri nakupu kakršne koli cvetlične opreme pozorno spremljate sistem za shranjevanje (če je mogoče), igolke ali barvo. V kulturi ne sme biti:

 • вмятин;
 • точек;
 • пятен;
 • elementov pleseni.

zdravy kaktusNe omenja in ne raziskuje prisotnosti vreditelej. Na primer, miniaturna točka bele barve prikazuje na srečo obitanijo mučnisto črvo. Koriščeno pnevmatsko —zamaskirana mikroskopska zaščita. Tako rastje ne stane v vašem domu.na voljo vreditelej na kaktuse

Če izbirate na popolno zdravem sukkulentu, se lahko težava pokaže. Zaradi tega z novimi »pitomcami« odpravljajo mesečni karantin na strani drugih rastlin. Ob prehodu kaktusov je treba obvezno dezinficirati poštno sporočilo in izvirati gorke vročo vodo.

Natančno po pošti se prenaša večina grižljev, ki povzročajo nevarne okužbe.

Priljubljeni bolezni in načini njihovega zdravljenja

bolezni kaktusov in njihovo zdravljenjeZaščitite okužbo v rastlinah zaradi neprijetnosti. Zato se razvija brez vidnih simptomov. Vendar pa so časi, na kakšen način začnejo čakati. Na zelenem “tele” se oblikujejo beli ali črni madeži, prav tako pa se priznavajo črni gnili. Še več, bolezni, ki povzročajo bolezni, viruse in bakterije. Uznaem v bližini potencialnih vragov koljučih sukkulentov.

Фитофтороз

фитофтороз на кактусеInfekcija neredko porazi celoto skupine. Razširjeno grmičevje med različnimi vrstami semena, sadja ali sadja. Inogda spori fitoftoroza popadajo na zdravo cvetje od zaražennyh «sosedej».

Opredelitev bolezni po vidnih priznanjih:

 • izobrazba želtyh pâten v kornevoj šéki;
 • izguba nasyŝennosti barve:
 • zaspanost tkanina telesa barva;
 • elementi gnienija.

Obnašanje simptomov fitoftoroze, objava, zakaj se je to zgodilo in izgubilo svojo privlačnost. V primeru nevarnosti, okužba se sproži, če je v lahki obliki.

Zametiv težave na ranejših stadionih, cvetlični akkuratno izrezajo porazen del. Obrazujejo vašo rastlino, ki vsebuje raztopino kilogramov. Sukkulent preiskuje v novi pošti in goršku. Pri sproščeni obliki fitoftoroze raste “predajejo zabveniju” skupaj s zemljo.

Goršok, v katerem je rosko zaraščeno rastlinstvo, željno tŝavno izmyty in obdati krutym kipatkom.

Gelmintosporioz (pirenoforos)

Gelmintosporioz (pirenoforos)Infekcija, ki prizadene mlade, obišče sukkulentov, kar povzroči njihove deformacije. Koristne koledarje na kakšen način vplivajo na stresno razvoj bolezni. V rezultat se bodo hitro premagali in pogibali. Spasujejo rast samo pri prvih simptomih okužbe. Odstranite zaraženno “plot” iz telesa, ki je sukkulenta, ali pa se nenehno prenaša na novo pošto.

Rizoktioniz (mokraja gnil)

Rizoktonioz (mokraja gnil)Če je takšen poželec v prikorennem področju, to pomeni, da ga je porazila mokra gnilja. Priznaki bolezni na mladosti rasti so že bili na prvih stadionih. Od korenitega sistema bo prišlo do poenostavitve, ki bo postopoma začela delovati kot rastline. Običajno nalezljiva okužba močno napreduje, izčrpano polno odmiranje tkanine kulture. Zato cvetlični izdelki delujejo hitro. Pervym delom vyrezaût izobraževalno želtoe v petek. Zatem obdelajte srez antiseptikom.

Черная гниль

черная гниль

Simptomi bolezni se pojavljajo v izobraževanju z različnimi značilnostmi. Oni бывают:

 • глянцевые;
 • черные;
 • бурые.

Poraženo rastje izgleda kot edino in potrebuje v lečenju. Na ranejših stadijih zaračunavanja, odkritih petek, ki obremenjujejo ostrim nožem. Pri tem zahtevajo in nerazvito tkanino. Rane zasipajo aktiviran vpogled ali podsušivajo seroj. Reabilitirani sukkulent in substrat opryskivajo «Oksihomom».

Фомоз

фомозDrugo ime infekcije – suhaja gnilʹ. Opozoriti je treba, da na ranejših stadijih ni mogoče nadomestiti simptomov. Običajno jih odkrijejo, ko jih že umira. V tem obdobju on trpi jarkost barve. Stanovira blednym, kar prikazuje »predsumrtne sudoroge«. Suha gnilj v celoti uniči notranjo notranjo tkanino. Bolje hitro in lečenje ni podložno.

Бурая гниль

бурая гнильInfekcija porazi osnovno stebelno rastlino, ki je poškodovana ali poškodovana. Če je kakšen potemnel, pomeni, bolezen napreduje. Postopoma se notranje tkivo preoblikuje v žival, napolni s kislino. Спасти суккулент skoraj nevozno.

V vaših profilaktičnih ukrepih, ki jih je treba redno osmatrirati. Če se pojavijo poškodbe na tele, takoj zaleživajo.

Антракноз

АнтракнозV procesu razvoja bolezni zunanji vid sukulente se popolnoma spremeni. Pri njem se ne oblikujejo tako imenovane “polja” različnih barv črne barve. Zelo hitro se razprostirajo po vseh rastlinah. Kako izbrati kaktus od gribke, ki je v petek?

Neodvisna okužba odpravlja tradicionalni način. Snačala izrezajo črne petek. Zatem testabilno obdelajte preostala mesta z raztopino serij. V zaključku celotnega cvetja pripravljajo pripravke iz serije «Fungicidy».

Ржавчина

ржавчинаSamo zelo veliko razočaranje za cvetovodo, pojavilo se bo na kakšen način. Kaj to pomeni in kako se z njimi boriti? To je prvo, kaj prihaja na um. Okazivajo se, ribijo ali svetlobno-ravne razvoje, ki povzročajo resno okužbo.

Vsekakor pa vse, kar se zgodi, povzroči napake pri uporabi rastlin:

 • солнечные ожоги;
 • poškodbe od poliva holodne vode;
 • vmesni temperaturni režim.

Natančno, zaradi poškodb, bok zapade v notranjost sukkulenta. V času, ko se priznajo okužbe, se pojavijo in na drugih mestih stebla.

Obstajajo 2 načina, kako pomagati pri izbiri od rjavčin. Lahko pa tudi posebej pripravijo poseben preparat “Topaz”, ki se prodaja v cvetličnih trgovinah. Če ne želite uporabiti kemikalij, rastlina, ki raste v suhem mestu. Glavno, da je tam bilo obilo sončnega sveta. Mikroorganizmi se ne razmnožujejo v takih “ekstremnih” pogojih. Inogda kultura izcelira samostojno in obreta prežnjo lepoto.

Фузариоз

фузариозAktivno razmnoževanje grbkov vodi do popolnega spreminjanja zunanjih vrst rastlin. Osnovna stebel postopoma spreminja okrasno. Сначала жить желтоватым, а nato, krasnovato-burym. Na zadnji stadiji smorŝivaetsya in pogibaet. In vse zato, kaj v kakšni obliki grenji koren – osnova življenja rastlin.

Preprečevanje bolezni je možno, če rastlina raste le po polnem vročanju po pošti.

Lekcija fuzarioza vključuje preproste ukrepe:

 • odstranitev poškodovanih udeležencev;
 • obdelana zelena ali koloidna seroja.

V tem primeru se zgodi, da bo bolezen prizadela le delno barvo. Če ostane cela verhuška, je popolnoma srečna in prenošena v novem goršku. Iz spodnjega dela delajo “inkubator” za mladostnike.

Серая гниль

серая гнильJaki simptomi, ki kažejo, da jih objavijo, zakaj se zgodi, ne glede na pravilen vhod. Nalezljiva okužba prodira v notranjost rastlin med mehiškimi treščinami ali poškodbami. V rezultatu se uniči struktura tkiva. Ona se postopoma razmešča, zato se ne vrača v živalsko kašico. Naružna delček barve pokriva nalepljeno temno-serogo barvo.

Začetek sukulente je učinkovit le v začetnem procesu. Porabljeni udeleženci popolnoma izstopajo in uporabljajo medsebojno aktiviran vpogled, seroge ali protibakterijske pripravke «Nistatin». Če kaktus počernel, pomeni, s njim se porazi.

Hloroz in etiologija (pomanjkljiva osvetlitev)

Hloroz in etiolacija (pomanjkljiva osvetlitev)Neinfekcijsko obolenje kloroza se pojavi kot posledica kršitve pravil uhoda za rast.

Osnovni simptomi kloroze:

 • обесцвечивание стеблей;
 • желтизна;
 • ponedeljek belo.

Lečenje vodi s pomočjo žičnega pripravka «Фитоверм». Kakovost obratuje večkrat na 4 dni. Po možnosti podkarmlivajo grunt. V kakovosti profilaktike, ki uporabljajo “Antihlorozin”. Tudi cvetlični zapisi zabivajo v poštno številko. Njegovo pospešeno «razstavljanje» napita substrat železom.

Pričinska etiolacija je pomanjkljiva osvetlitev. V rezultatu tega, kakšna je barva nasyŝennosti barve. Ustranjujejo težave zelo preprosto. Zabolevni cvetovi so predstavljeni na podoknu, kjer je ves dan sveti solnce. V zimskem času uporablja umetniško osvetlitev. Sčasoma simptomi izčrpajo in rastlina pridobi privlačen videz.

kaktusy na podkonnikeNe glede na različne bolezni in njihovo zdravljenje, večina bolnikov “pitomcev” ima čudežno zdravje. Začasna zaračunavanja prihajajo iz-za napačnega vhoda za kulturo. Ko se simptomi pojavijo, se zgodi preveč pozno. Pridobite znanje, da boste lahko nadomestili okužbo in ohranili ljubljeno rast.

Bolezni kaktusov in njihovo zdravljenje – video