bromelija uhod v domačih razmerah Praktično vse eksotične kulture zahtevajo, da si osebno pozorne, vendar le ne bromelije, vstopijo v domače pogoje, ki so sestavljene iz več preprostih postopkov. Zato se vse bolj pojavlja na podobeh naših sootečenikov. Poleg tega, cvetje pokorilo srce poklonnikov cvetov svoje nepovezane dekorativnosti. Če želite privlačiti sebe bromelijo? Kakšne raznolikosti najbolj priljubljene? Kako izraziti in razmnožiti kulturo? V čem je sekretar uspešnega prehoda v domačih razmerah? Uznaem, kaj govorijo strokovnjaki.

Изысканная гостья из тропиков

gost iz tropikov bromelija Kultura se nanaša na epifatame iz več podobnih družin v Brameliji. V naravni sreči se srečuje na ozemlju Brazilije, Argentine, Meksika in Bolivija. Proizrastaet na stvolah ali koreninah visokoroslih drevesin, čeprav to ni parazitom. Naslov ona je dobila v čast švedskega botanika O. Bromeliusa v letu 1821.

Naslov nas je 2000 različnih vrst. Za domače izražanje uporablja samo zemeljsko kulturo. Izrazit sobno cvetje bromelija – to je velikoletna travnaja kultura. Zahvaljujoč razvitemu koreninskemu sistemu ona zelo občuti sebe v cvetličnem gorju. Osnovna zmaga ima ukoročen značaj, vendar to popolnoma ne uvršča njegovega zunanjega vida.

яркое красивое растениеSimpatične bleščeče listnate plastične okrašene v nasyŝeno-zeleni barvi. So kompaktno zbrani v prikornevni listi za razstavo. V obliki, ki spominja na edinstvene ovale z zobčatim obramom. Iz osrednjih delov izraža dolgo zmago. On venča se iz izskanjenim socvetiem glavočatoj, kisevidno ali metelčato obliko.

Lepestki okrašeny v takih barvah:

 • алый;
 • želtyj;
 • розовый;
 • оранжевый;
 • лиловый;
 • коралловый;
 • лимонный.

соцветие бромелииKo raste, odcvetaet, se pojavljajo miniatûrnye jagodki ali korobočki. Oni so zelo lepi na ozadju zelenih listov. V estetski sreči plodovi uporabljajo za pripravo tonizirajočih napitkov. Nekatere sorte kulture se uporabljajo v količini za proizvodnjo naravne volne.

Zahvaljujoč naporom selekcionerov so se pojavile dve različici zemeljske snovi.

Raznovidne številke na kateri koli okus

raznolikosti bromelijeVreden vhod za bromelij v domačih pogojih omogoča udeležencem ustvarjanje številnih vrst. Poznajte najbolj priljubljene priljubljene različice.

Krupnohoholkova bromelija ali ananasa

velika količina, vhod v domačih razmerahKulturno staklo tako pokliči iz-za pyšnega hoholka. On je na vrhu vsega sveta. Zatem, opusti se na soplodie. V estetski sreči se največja številka sreča do 100 cm višine. Imenovanje dolgih listov s kolulimi kraji. Cvetet ona jarkimi butonimi, ki se vračajo v zlatoplastično soplodijo. V sorodnih razmerah pride do bistveno manjših dimenzij. Vendar pa zaradi lepote ne izvaja svojega tropskega sorodica.

Гузмания

očarovatelna guzmanijaV naravi je vidno, da se ohrani drevesje, vendar ga bo dobil iz okolice. Poleg tega je sposobnost bromelij privlačna za klonirane rastline. V domačih razmerah guzmanija izraža do 50 cm. Eye jakim ukrašenjem so izbrani pricvetniki. Ponašajo se z oranževim, fioletovim ali rdečim barvam. Vendar pa ostanejo na kulturi približno 60 dni, potem ko se spremenijo v koročke.

Posebej semena lahko uporabite za razmnoževanje bromelij iz skupine Gumanija.

Криптантус

kriptantusRodinova sorta se šteje kot pomembna del Brazilije. Tam se sreča različni odtenkov. Domača številka Kriptantus nima jasnega izrazitega stebla. Listovi iz plastike tvorijo živahno prikornevno rozeto. Tako so napominjali morsko zvezdo. Kulturni center za dekorativni okras listvy. Po cveteniji ona pogibaet.

Za poznejše razmnoževanje uporabljajo boljše zmage.

Вьезия

вриезияV narodni raznolikosti se imenuje “bleščeči meč” za nenavadno dekorativnost. Na današnji dan je bilo izvedenih več kot 100 sort velikega mnogoletnika. So strani cvetov napominet pyšny kust brez steblej.

V odvisnosti od sorte listovnih plastik bodo takšni odtenki:

 • temno-zelene;
 • полосатые;
 • bagroвые;
 • ярко-фиолетовые.

V obdobju, ko je številka cveteta, je izgledala preprosto šikarno. Kolosovidni butoni se pojavijo 4-j let po posadki vesnoj ali letom. Nekotorye raznolike vidljivosti izpuščajo v konec decembra, ki ponujajo hojaevam veselje.

Эхмея

цветок эхмеяOdlično priznano sortiranje je srebrno razvito na listih plastičnih plošč. Oni napominjajo ribju češu. Običajno petkovci izvirajo iz pomanjkljivosti osvežitve ali privezovanja rok. Cveteti Ehmeja miniaturnimi butoni nežno-rožnate barve, ki se pojavljajo na ozadju sorazmerne ali polosajoče liste. Vzroslaja kultura izraža do 50 cm.

Тилландсия

многолетняя талландсияMnogoletna kultura se razlikuje od tiste, ki ustvarja kompaktno rozeto. V osnovi je okrašena v zeleni barvi. Poleg tega se prikaže rdeče-črni odtenek, ki dodaja barvo posebne dekorativnosti. Cvetet Tillandsija, kot in vse bromelije, eden od njih v življenju. Levo iz središča rozetov izstopa iz vidne socvetije ploske oblike. Njegova višina je približno 16 cm, širina pa približno 7 cm. Kolosi okrasijo številne sivo-modre butone, cvetje traja le 24 ur. No opustitve so pooceredno v 60 dneh. Poluča se nezabyvaemoe zrelišče.

Izrazita bromelija, vhod v domačih razmerah

bromelija uhod v domačih razmerahPrivlekatelno tropsko gostovanje lahko kupite v količini cvetličnega zemeljskega plina, bodisi mladega okusa. Pri izbiri izčrpno natančno preverite, ali ni nobenih poškodb. Če kultura brez socvetij, jo takoj prenašajo v novo emkost. Zahvaljujoč temu razvoju hitro prilagaja popolno novo srebro. Cvetuški ekzemplarji ostanejo na vrhu, ne pošiljajo pa na “karantin”. Tako hozjaeva ščiti preostale sobne cvetove pred možnimi okužbami, ki lahko povzročijo bromelijo. Vhod v domačih pogojih je sestavljen iz tradicionalnega postopka. Spoznajte vsakega od njih, da bi zagotovili tropsko gostovanje, ki je vredno velikega bitja.

Podhodujoči grunt

bromelija uhod v domačih razmerahPredhodno lahko prerazporedite ekzot v novi emkost, podgotavlite substrat. Rastenie ljubit lahek, slaboskyly in drenirovan grunt. Njegova priprava iz sestavin:

 • torf;
 • pesnik;
 • древесная зола;
 • мох сфагнум;
 • kokosovo volokno;
 • керамзит.

Pripravljeno poštno pošto za bromelievyh izsipajte na nasprotju in pošljite v vroči duhovni omari. Postopek pomaga odpraviti iz substrata vreditelej in patogenih mikroorganizmov.

Najboljša možnost je, da se v celoti razširi, ne zelo obsežno, a ne preprosto.

Mesto obitanije, osveščanje, temperatura

pogoji, ki vsebujejo bromelijeTropska kultura čudežno proizvaja v pogojih, ki spominjajo na naravno srečo. Zato se njegove dimenzije gibljejo v prostorih z visoko stopnjo moči. No, če ni imenovan akvarium ali klimatska naprava.

Poleg tega rast raste v običajnem osveščanju. Točno mora biti razsejannym, da sončne luči ne ostanejo na plastičnih ozogih. Nahaja se na ozemlju, ki se nahaja pod okriljem doma.

V zimskem času je treba bromeliji zagotoviti dodatno osvežitev. Njegovo delo s pomočjo fitolamov, izdelava sveta na potoku.

Cvetok ne ljubi skvoznjakov. Vendar pa je stalno potreben v vsakem zraku. Zato omejevanje redno prevetrivajo. Pri tem podpirajo optimalno temperaturo pri 15 do 25 ° C.

Posebnosti uvležbe

načini poliva bromelijePoleg tega, da je bromelija prišla iz tropskih lesov, ji je zelo všeč voda. V zadnjem obdobju je to vsak dan. Pravica je, da so to majhni porciji. Če ne želite zapolniti skupne kulture, majhno količino vode pustite na podtonu. Da bi se ona ne isparila, naspavajo malo peska ali meliko galjke. Zimoj rastejo, ki vlagajo eno različico v nedeljo.

Kot je znano, “tropikanka” ne obravnava samo vsebin s pomočjo kornevojnih sistemov, ampak tudi iz listov. Zato njegova temperatura v enem mesecu izpade, če je temperatura v prostoru višja od 25 ° C.

Izkusno nadaljevanje roda

razmnoževanje bromelije otrokKo eksot podari ljudem svoj prošalen paket, cvetličarji razumejo, kaj poražajo mnenja o novih izhodiščih.

Postopek razmnoževanja številk je sestavljen iz preprostih operacij:

 • v 3 mesecih opazovanja za nove zmage;
 • potem jih je nabralo;
 • končiki prisypaût drevesnim pogledom;
 • подсушивают;
 • izsaživajo v ločenih goršočkih.

Emkost napolnkaût legkogo poštno, stanje iz torfa in peska. Polivajo in puščajo sažence, da bi se ukorenili. Postopek traja približno 2 meseca. Zato rostke redno polivajo.

Posredujte mladi dopustnik zemeljskega plina z začetkom februarja po srednji april.

Цветение

цветет бромелияV tem primeru gre za dolgotrajno obdobje, ki ne izbere butonov. Če želite videti njihovo eksotično lepoto. Opytna cvetličarstva vedo, kako zastaviti sporočilo o številu, ki je umetno ustvarjena. Za dela ponadobjatse preprevljene banane ali jabloki. Skladišča se nahajajo v polietilenskem paketu in se nahajajo v bližini tropskega eksotoma. No pred tem, tŝatelno izvirajo nasuho vse pazuhi listopadne plastike. Pod vplivom fruktovih parov rastlina hitro izbere socvetijo.

Podrobno znanost s tropsko lepoto predstavlja mesto. Jarkastva, nenavadni butoni, eksotični ananas. Vreden vhod za bromelij v domačih razmerah spodbudi zavesti rast na svojem podokonniku. Glavno, obiščite cvetje na oknah z vostočno stranjo. Obvestite njegovo razsejannym osveščanjem. Regulirno polivati ​​in gramotno razmnoževati.

Prekrasna bromelija, vhod v domačih pogojih brez klopota – video