сорта астры многолетней Sorta astry velikoletnej privlači pozornost na cvetličarje v prvi vrsti svojega cvetja. V tem času, ko večina rastlin raste v klubih, že uživa v zadnjih dneh, ta lepota samo prosipa. Razpustite svoje očaravajoče butone v konce leta, ona do najbolj morozov okrasi udeležbo. Poleg tega v odličnih odnosih s svojimi sorodnimi soroditelji, velikoletna astra ne potrebuje samo pozornosti. Posredujte njeno enožitje, lahko se ljubite občasno in dolgotrajno cvetje dolgov let.

Požaluj, edinstven «pomanjkljivost» pri takih rastlinah – to je njihova povezava. Raznovidnosti mnogoletnih astry tako veliko, kaj izbira zavodite ljubitelje v tupik. Kakor se tukaj ne razprši, če samo skupina obstaja več, ali kaj govorite o sortah …

Danes smo se odločili poiskati pomoč, da bi vam pomagali razviti, katere že obstajajo, da so številni različni. Prav tako vas dobro poznam z nekaterimi sortami mnogoletnih astr s fotografijo. Nadaljujemo, naša članek je odgovoril na vprašanja in pomagal izbrati cvetje na vaš okus. Itak, pristopim.

Moŝnye astry novoanglijski

астры новоанглийские Eden iz najlepših pozdnevcvetuških vidov astr. Rastenija, podobna na novobelgijsko raznolikost, o kateri naj bi govoril nižje. Razlikujte jih po stebelkam: v tej skupini so bolj krepke in visoke. V rezultatih so izražene strojne, dobro ohranjene formule in ne potrebujejo podvzke. Nekotorye sorta «rostom» približno 80 cm. Bolšinstvo že kustov – dokaj gabaritni zemeljski kosi do polovice do dveh metrov v višini.

Novoanglijski astri (kot na fotografiji nižje) še imenujejo ameriške.

Pomimo dimenzije, novoanglijska astra zelo pishna. Tonkie, vendar dovolj pročne, neposredne zmage pokrivajo gustymi listikami-igoločkami. Verhnjan del steblej se aktivno vetriče. In ko kust rascvetaet, pod sovjetizirane liste praktično ne vidi.

Zacvetatujejo novoanglijske astry pozno, v septembru, no stoje v butonah do samih morozov. Cvetki dovolj veliki, diametrom v srednjem do 4 cm, in to in več. Imejte svoje lastništvo zakrito v holodno vreme in na noč.

Za sorte novoanglijske kmetije značilna visoka stopnja odpornosti pred mučni rosoj in hitra rast.

Астра Люсида

астра люсидаV nekaterih skupinah v tej skupini: največ 1,1 m, vendar zelo močno v zgornjih delih zmage. Taka rast popolnoma kompresira lepoto cvetov. Krupni butoni okrašeny v blagorodnem rubinovym cvetu. Serdcevina je tudi v tem tonu, vendar z bolj izrazitim krasnim odtenkom. Cvetet astra novoanglijska Lusida v septembru v mesecu.

Vzdržljivi astri novobelgijski

астры новобельгийскиеŠe ena skupina osnenih mnogoletnih astr. Vse sorte imajo vzdržljivost pri nizki temperaturi in zasuhe. V odličnem stanju na novoanglijski kmetiji, višina sort te raznolikosti ne presega 1,5 m. Poleg tega, kusty ne tako dobro držijo formulo in se pogosto razlikujejo pod velikimi butoni. V odvisnosti od konkretnega vida, cvetenje nastopi v avgustu ali v septembru. To se zgodi do začetka novembra, to je, do prihoda prvih zarozov. V večini primerov sovjetska mahrova, premer nekaterih lahko doseže 8 cm.

Novobelgijski astri, fotografije nekaterih sort lahko pogledate nižje, še imenovani virginski.

Če želite ohraniti piškotnost in oboževati svet, pa tudi dimenzije butonov, lahko shranite najboljše na sončnem mestu, zaščiteno od skvoznjakov.

Posebne priljubljenosti med cvetličarji, kot so novabelbelgijskih astr:

 • Октоберфест;
 • Роял Руби;
 • Генри Блю;
 • Герпиктон Пинк;
 • Дружелюбная.

Астра Октоберфест

астра октоберфестSrednje velik kust rostom 1 m razcvetaet v avgustu. Cvetki majhni, polmahrovni, z nežno-golobimi vzkimi lepestkami. Serdcevina je bila okrašena v rumeni barvi, kar dodaja podobnost z romaško, samo modro. Cvetenje v astry novobelgijskij Oktoberfest podaljno, do pozdnej oseni.

Астра Роял Руби

астра роял рубиAstra novobelgijska Royal Rubi razkriva svoje prve butone že avgusta in cveta do novembra. Polumahrova socvetija vsebuje nasyŝeno korolevsko okrasko: seredka želtaja, lepestke-malinovo-krasne. Diameter cvetka od 2 do 3 m. Kust srednja kot za to skupino, njegova višina ne presega 90 cm, zato zelo hudo.

Астра Генри Блю

астра генри блюV nekaterih novih sortah ali novobesegijski genri se razlikujejo po kompaktnih velikostih. Kustik se utripa največ 35 cm. Imejte zelo lepo obliko kroga. Cvetet Genri Blû s koncem leta in do serediny oseni. Na fotografiji vidno mahrovske barve, okrašene v fijoletno-modri barvi. Oni takoj pritegnejo pozornost in si ogledajo na ozadju temne liste.

Астра Герпиктон Пинк

астра герпиктон пинкRazlikuje se s podaljšanim cvetenjem, ki se začne v koncem leta in konča s koncem. Srednje velika velikost, okrašena v bledno-rožnati barvi, z želto srce. Če je dovolj osvežitev, astra novobelgigijska Gerpikton Pink dorasta do pol metra v višino.

Астра Дружелюбная

астра дружелюбнаяOčen nežen sorta z očaranimi rozovimi socvetiami. Njihov premer je 7 cm, mahrova oblika pa z železo srebrne barve utripa. Sam kust izraža do 1 m v višino.

Kompaktne kustovne naprave

кустовые астрыSorta velikoletnih kustov (kustarnikov) predstavlja tudi drugo ločeno skupino. V njej ne bodo prihajali vidi, ki bi bili idealni za borde in rokariev. Njihova višina ne presega 1 m, čeprav obstaja in bolj majhna zemeljska površina doseže 20-40 cm. Taki kompaktni kustiki zelo lepo izgledajo, čeprav ne rože, in upoštevajo karlikove.

Mnogoletni karlični astri vključujejo samo sebe ne samo kuhinjske vide. K njim se nanašajo tudi nizkorazlične (do 45 cm v višino) sorta alpijske, novoanglijske in italijanske astry.

Gusta krona astr je sestavljena iz množice vetrnih vetočkov. Pobegi v celoti pokrivajo meliko, vendar šikarno okrašeno živalstvo. Temno-zeleni lističi v takšnem obsegu delajo tudi podobno na kustu samšita. Ko pa se spomnijo, da so zacvetali, to majhno socvetijo pokrivajo kustike svetle šopke. Še en plus – takšni astri ne zahtevajo prenosov do 5 let. Bolje vzvišene kusti preprosto stanujejo preveč gustimi in takrat jih delijo za razmnoževanje.

Od najbolj priljubljenih in kompaktnih video posnetkov, ki so na voljo v nizki velikosti, je mogoče upoštevati takšno vrsto:

 • Блу Берд;
 • Дворф Нэнси;
 • Розенвихтель;
 • Блю Отумн;
 • Golubaja laguna.

Астра Блу Берд

астра блу бердAstra kustarnikova Blu Berd – eden iz živahnih predstaviteljev bordovih barv. Kust ima lepo obliko: on je trden in ploskast, podoben zelenemu šaru, pokritim barvam. Visoka rastlina je v povprečju približno 30 cm. Zacvetaet astra v začetku osen, cvetenje traja 2 meseca. Socvetija majhne, ​​do 2,5 cm v diametru, polmahrovye, no zato jih je zelo veliko. V golubah astr na fotografiji četrto vidno veliko srebrno, okrašeno v železni barvi.

Астра Дворф Ненси

астра блу бердAstra kustarnikova Dvorf Nénsy izrazi največ 25 cm v višino. Poiščite namizno ploščico, ki je podobna področju. Cvetet sirenevimi polumahrovimi socvetijami od začetka do serediny oseni.

Astra Розенвихтель

астра РозенвихтельKastarnikova astra Rozenvihtel se razlikuje po pravih oblikah in nadaljevalnem cvetovanju. Visoka koša ne poveča 30 cm, pri tem pa je zelo ploska. Primomoči se, da so aktivne vetrnice in v celoti pokrivajo temno-zeleno meliko živalstvo. Rascvetaet astra v avgustu in cvetet vplot do oktobra. Rozovni astri po merilih odcvetanija temneût, pridobili krasno rdeči odtenok. Butoni dovolj veliki, do 5 cm v diametru. Lepestke so na voljo v več vrsticah okrog železne srca.

Sorta morozostojkij, no zasušenvym letom potrebuje v polive. Horošo rastet kot na solnce, tak in v polteni.

Астра Блю Отумн

Астра Блю ОтумнAstra Blú Otumn – gibrni sorta, roditelji, ki je navadna kustoska astra in novobelgijska. Od prvega je vzel kompaktne dimenzije, od drugega pa – izrazito okrasno. Višina posode je vsega 40 cm, pri tem pa ga vidite v šari. V septembru se izpuščajo sine-fioletove butonke z želto srebrno. Cvetet astra do najbolj holodov.

Astra Golubaya Laguna

астра голубая лагунаOčen lep kraj z okroglimi kustikami višine do 50 cm in temno zelene barve. Cvetenje nastopa v konce leta in traja do zarozkov. Socvetija je dovolj velika za takšne rastline, lahko doseže 5 cm v diametru. V središču barve je bolna želatina srca. V okrožju ni več nenavadnih vrst, ki so na voljo v jarkah fioletovih lepestk.

Альпийские многолетние астры – весенние растения

alpipijski mnogoletnie astryNe glede na to, kaj je to kultura, ki se obravnava kot osrednja, nekatere sorte ali številne druge sposobnosti so uničile svete že v koncertu. К ним относятся альпийские астры. Ne razlikujejo se samo z ranim cvetenjem. V večini svojih rastlin so kompaktne dimenzije – lepe kosi, ki povečujejo največ 50 cm. Poleg tega njihovo cvetenje običajno traja v srednjem mesecu.

Odlični iz živahnih predstaviteljev skupin so:

 • alpipijska golubaâ;
 • астра Пинк.

Astra alpijska golubaja

astra alpijska golubajaAlpijska goluba v odličnem stanju od osrednjih astrov v prvi polovici leta, za kaj se imenuje vesen. Visoka košara ne poveča 60 cm, pri tem sami socvetija velikih. Diameter cvetka je 6 cm, v okraski pa prevladujejo sirenevo-modre barve. V središču črpalke se opazuje želatina srca.

Nekaj ​​več podobnega na romašku – v njegovem barvnem formatu se oblikujejo na končikih steblej, po enem v vsakem primeru.

Астра Пинк

астра альпийская пинкаVišina in ploščate oblike v veliki meri zmanjšujejo skromne velikosti – 30 cm v višino. Dejansko vetrne stene pokrivajo lepo zeleno barvo. Nižji listki imajo nadaljevalno formulo, ki pa raste na samem steblu, bolj mehke in vzlične. Zacvetaet Pink v mesecu. Sredstva srednje velikosti (vsega 5 cm v premeru), mahrova, jarko-rozova. Cvetet astra v teku meseca.

Kustik astry Pink vstopi v zeleno zeleno, s listočkami.

Majska «romaška» – astra tongolezska

astra tongolezskaŠe en rannecvetuŝi vidovoj sort. Če želite, da lahko porazi preproste, no očarajoče socvetije-romaške. Serdcevina v njih jarko-želtaja, a tanke lepestke okrašeny v lilovyj bodisi fioletovyj barvi. Visoka rastlina ne poveča 50 cm.

Običajnocvetuŝa krasavica astra bokocvetna

астра бокоцветковаяAstra bokocvetna razlika se razlikuje od številnih večletnih vrst rastlin, ki so razporejene v socvetih, ki jih je imenoval. Kust višine v 60 cm je sestavljen iz neposredno stalnih steblej (nekatere sorte lahko predstavljajo dvakrat višje). V zgornjih delih so na voljo številne različice za dolgotrajne zmage. Vsak od njih je užival mehiške barve, ki predstavljajo cvetlično cvetje. Cvetet astra v septembru, butony bele ali svetlo-rozove. Seredinka socvetija je začela želtaja, nato krasnoet.

Še ena značilnost posebnosti bokocvetne barve – rdeča barva steklene barve.

Neprihotliva in lepa astra melikocvetkova

астра мелкоцветковая вересковаяOdlično velja za uporabo pri tako raznovrstnih mnogoletnih astrih, kot so melikocvetkova ali vereskovna astra. To je eden izmed najbolj neprimernih videov, ki lahko celo srečate v klubih. Na svojem mestu je pošta, ki se hitro razmnožuje na straneh, zahvaljujoč ozemlju. On je zelo močan, s krepkimi vetrovnimi zmagami. Visoka rastlina ne presega 1 m, vendar v takem krogu in tako kaže ogromno. Poleg tega po vsej dolžini zmagov na voljo temno-zelena lista. V spodnjih delih stebel so bolj velike in zahtevne.

Vereškova astra ne gre niti ni moroza, niti zasuhi, niti resnih temperatur.

Melkocvetkovna astra cvetet povsod ob tem, in v tem je glavno dostojanstvo in izjemne oblike. Ee socvetija – najboljše melkie iz vseh astr. Okraska je odvisna od posebne sorte in je lahko bela, fioletovoj ali modra. Serdcevina barva, kot običajno, želatinasta ali rdeča. Toda tako veliko, kaj pod njihovo težo zmagajo, se bodo končali na zemlji. V zvezi s tem morate podstaviti ali dati možnost, da se odpravite na zemljo.

Zolota astra, zlata

zlata astraV sklenitvi hočeš uporabiti še več na enem mestu, kjer si ogledaš mnogoletnih osnenih krasov – astre zolotoj (želtoj). V znanstveni literaturi je ona znana kot globoko astra. Od opisanih višjih rastlin se ta vrsta razlikuje po strojevanju socvetij. Bolj podobni na pušystye želtye šariki, zbrani v socvetiji. Oni so zelo majhni (ne več kot 1,5 cm v diametru), vendar so videti lepo in nežno. Sam kust izraža do 50 cm v višino. Njegove stebli krepke, pokrito zelo vzkim, kot so goločki, listi. A cvetet zlata astra v avgustu, ki se znajde pri prihodu na zlato oseno.

To so različni, različni ali različni. Visoke ali karlične, velike ali melike, vse pa jih združujejo glede na: lahko dihanje osene. Astra cvetet – pomeni, leto z nami se prikaže, no na smenu mu pridejo sočne jeseni. Izbirajte svojo ljubljeno barvo in “velikost” ter uživajte v teh čudovitih barvah!

Mnogoletnie astry v sadu – video