Nežnoe cvetenie anturiuma Anturumy – to je eden izmed najbolj priljubljenih rodov v družini. Vključeno je bilo na današnji dan okoli osmih naravnih vidov in selekcionerjev, ki so dobili pol dneva zanimive vsebine za cvetlične sorte in gibride. Kot sobno cvetje anturium je še naprej priljubljeno v preteklem veku. S teh por v rastlinah krog počitateljev samo razširja.

Uspeh med ljubitelji cvetličarjev je stal samo zaradi tega, ker ne vpliva samo na vsebino, ki je prisotna, učinkovalno svetovanje in dekorativno osebnost, ampak tudi v domačih razmerah razmnožuje ponravivšeje rastlinje, ukorenini česen ali omolidira že imenovan zemeljski cvet.

Poleg tega vse cvetlične rastline uporabljajo vegetarijanske načine razmnoževanja in v količini delovnega materiala:

 • čerenki z zračnimi kornjami;
 • celulu verhušku rastline;
 • стеблевые отпрыски.

Tudi anturium je mogoče razmnožiti in semenati, vendar je to bolj delovno in dolgotrajno delo.

Prednosti in posebnosti vegetativnega razmnoževanja anturij

Vegetativnoe razmnoževanje Osnovno dostojanstvo razmnoževanja antuum vegetativnega načina – to je možnost v kratkem času, da dobite krepko, pripravljeno za zaviranje rasti. Pri tem se bodo novi izsledki v celoti ponavljali v matičnih rastlinah, to pa ni v obliki listine, niti v odsotnosti socvetov, ki se ne odlikujejo, če se že imenujejo v zbirkah anturijmov. To je zelo pomembno, če ne dobite nasledstva od gibrida.

Anturumy, v naravi, z večjo mero, ki predstavljajo epifitame, hitro dajejo moč zračnim koreninam, če in se uporabljajo pri ukoreninjenju steblenih čerenkov, bokovnih odtisov in odvodnikov.

Poleg tega, za dva ali tri leta, ki se nahaja med preusmeritvami, je treba resno razgraditi, in če razsajate cvetne rastline, lahko dobite od 2 do 5 samostojnih rastlin. Takoj mero ne sledi prebregat, ker ona samo meni, da je koristna od anturiumu in blagotvorno vpliva in na njegovo rast, in na kakovost cvetov.

Kako razsadit anturium?

Razmnoženje delenjem kustaIzkoristite anturium mnogih učinkovitih cvetličnih in dekorativno-listovnih vidov, pa tudi pod pogojem, da zunanja privlačnost omogoča odstranjevanje rastlin rastlin. Luč za ta dogodek – periodično izvedena ves čas, s drugo polovico februarja po prenosu.

Za razdeljevanje rastlin je potrebno pripraviti:

 • ostrij nož, obdelani spirtom ali krepkim raztopino margarcov;
 • х
 • material za oblačila za izdelavo drevesnega sloja, na primer iz keramike;
 • emkosti z drenažnimi odprtinami za mladostnike.

Kust akkurano razdelijo po rozetahPred tem, kot razpršimo anturij, ne potrebujemo rastlin, starega ne popravljamo korenin, iz gnojila. Za ta zemljišni kom običajno polivajo, da bi ga položili na celotno stran. Zatem, obmáv goršok, cvetovi anturiuma izvlekajo in očistijo s korenino, ki se je pokazala v notranjosti puške korenine substrat.

Če se na trenutke preusmerijo in razdelijo cvetovi, je bolje, da se cvetni listi povečajo, da bi zavrnili rast v obdobju prilagajanja in zmanjšali poter sil in vlage.

Tako lahko začnete in z višjimi zmagami, ki jih je mogoče uporabiti tudi za raznoliko barvo. Toda to zračno korenito stanje bo omogočilo varnost. To ne morejo biti le dopolnilna sredstva za dostavo oskrbe, vendar popolnoma nadomestilo pomanjkljivosti, ki bi jih razvili v poštnem sistemu.

V vsaki ločeni rožici bi morali biti korniRassaživat anturium je možno, postopoma ločeno in srezno s kraji rastlin, ki so zmagali. Za ukoreninjenje in posledično rosto takšno odročno anturijo je potrebna lastna točka rosta, para lista in čeprav bi bila para korneviŝ.

Če se sreča, se izognete pojavljanju gnile ali razvoju gribkovih infekcij, poenostavite obdelavo debelih pogledov. Če želite, da cvetlične rastline uporabljajo zeleno barvo, imajo tudi manjše dezinfekcijske lastnosti.

Če zmagajoča barvna struktura nima lastne kornevojne naprave, na stebli pa obstajajo le začrtane korenine, ki rastejo do izpadov v gruntnem polju, ki se lahko ukoreninijo v vladnem mheju sfagnume ali perlite. Kot pravilo, že v 7–15 dneh se korpus oblikuje.

Pri preusmeritvi dela obračunajte, da ne popravite korniŽizne zmogljivosti, pripravljene za samostojno obstoj bistvenih zadev, se lahko preusmerijo v pripravljalni grunt za anturumov, pri tem pa je vredno spomniti, da točko rosta zamaši nečisto, vedno pa ostane na ravni vlažne ribe.

Mlade rastline potrebujejo v kropotlivom v hišiPolivati ​​molodce anturumy je možno po merilih španske vlade z zgornjim slojem substrata. Prav tako sledite, če ne želite razstaviti pošte in ne vplivati ​​na stanje rastlin, kar pomeni, da ni dovolj krepko opto zemlje. Daljni vhod za sažencem se ne razlikuje od tega, kar dobivajo vzvišene anturioze.

Analognim načinom razmnožujejo anturij, če se na vzročnem rastlinju pojavijo mladiči bokovi ali prikorne zmage. Na zalogi v zračnih vozilih, srebrah in preskusih poškodovanih površin vpogled, delovni material je mogoče premešati v grunt.

Za vse, ki se nahajajo v kompletu in pri dostavi sveta, rast aklimatizacije ne bo podaljšana do konca meseca, po tem, ko je mogoče pričakovati pojavljanje novih listov.

Video o tem, kako razmnoževati anturij in razpravljati o zelenem pitomcu, pomaga pri praksi, da prikažejo vse teme, pa tudi podčrtajo, da ustvarijo vse pogoje za urejanje in hitro razvoj rastlin.

V odvisnosti od starosti in stanja ukoreninjenega rastlinja svetega sveta lahko pridete ali v tem, ali v naslednjem letu.

Razmnoženje anturiuma čerenkami

Razmnoževanje anturiuma češenj z zračnimi kornjamiRazmnožiti veliko vidov anturij je mogoče, srez ostrym nožem zmagati z zračnimi koreninami in večkratnimi mežduzlijami. Razdeljeni na udeležencih z enim ali dvema besedama vzporednikov in parastorov, ki stebel ukorenijo v ulažennem mestu. Gluba za zaloge ne sme presegati 5 cm, točka prihodnjih rastlin pa mora ostati na pošti. Podprti substratom čerenk anturiuma nakrivajo pladenj in stavijo v toploti, kjer jim predstoji 15-20 dni.

V vlažni atmosferi se korenine hitro razvijajo, uporabljajo pa se za razmnoževanje črevesnih rastlin, ki jih je mogoče hitro preusmeriti v grunt za vzgojne rastline.

Osnovna nevarnost pri tem načinu razmnoževanja – zatiranje torcevih častov čerenkov. Zato lahko srečno bolje uporabite ugodno poroško, vsebino, ki je bila improvizirana tepički, inogda provetrivati.

Če želite, da se pojavijo korporativni izpadi, bo potrebno ustvariti ugodne pogoje, ki vključujejo:

 • jarkoe, nadaljevanje, no razsejanno osveščanje;
 • stalna temperatura tal in temperatura zraka 23–26 ° C;
 • pod gozdarstvom vlažnosti zraka in pošte, za to, da rastejo orošujejo toplotno vodo in provetrirajo.

Pojavil se je prvi list v mlado rastlinahPojavitev v sažencev korneju, dolga približno 3–4 cm, govori o možnostih njihovega prenosa v grunt.

Mlade rastline ne smejo biti podkamlirane, ker koreninski sistem v majhnem obsegu ne sme vnesti v grunt za udobje. Oni bodo sposobni odpreti in ogorčiti kornej ter razviti v skupino privlačnih okužb.

Sestavljena v gruntnem delu starega rastlinja s časom, ko bodo začeli začeti nove zmage. Lahko jih uporabite za oblikovanje poimenovane zemljepisne enote ali, po pojavu na anturiranih zračnih koreninah, srečanje za delovna mesta v ločenih embalažah.

Razmnoževanje anturiuma odvodkami

Razmnoževanje anturiuma odvodkamiČe zmagajo, se znatno podaljšajo in postopoma rastejo formule, verhuško steblo lahko uporabite za razmnoževanje anturum. Za ta del zmage:

 • osvobodijo podsohših češuj in listov;
 • akkuratno obmatujejo vlažnim sfagnumom;
 • Površina, ki je improvizirana, je namenjena preprečevanju, zakrepljanju paketa ali plenku.

Čez nekaj časa lahko začnete razmišljati o izobraževanju korni. Takoj čerenec z anturiumo je mogoče srezati in ukorenjati v ločenem goršku. Tudi preostala del stebla je že kmalu dal bokovne odročke.

Te raznolike vidljivosti, ki tvorijo dolge lazavalne zmage, lahko ukorenijo, prišpilijo prikrite mhom stebel neposredno k gruntu.

Osveščanje vseh načinov vegetativnega razmnoževanja anturum ne potrebuje posebnih znanosti. Sledi le spominjanje, o vzdrževanju udobnih kulturnih pogojev in rednem domu. Napišite na spletnem mestu o razmnoževanju anturiumovih semen in listovih plastičnih plošč.

Video o razmnoževanju anturiumov