пеперомия с пестрой листвой Peperomija – to je mnogoletnejše травянистое растение. Različni in dostopni načini razmnoževanja peperomij, ki omogočajo razširjanje teh rastlin. Ее родина – влажные тропические леса Южной Америки. Osebno k družstvu Perceвые. Naslov rastlin v prevozu z grškega jezika označuje “odinkovit” ali “podoben”. V tem trenutku je več kot 1000 teh rastlin. Mnogi od njih se razlikujejo po visokih dekorativnih lastnostih, ker se pogosto uporabljajo za izražanje v sorodnih razmerah (približno 30 vidov), tako kot v botaničnih sadah.

Splošno opis

ухоженная пеперомия Glavna cena peperomije ni njeno cvetje, široko raznolikost oblik in cvetov listov. Če se izrazita v ugodni sredini, rastlina ne presega določene višine – 50 cm. To je lastno obuvanje, zato je pomemben del vprašanj, ki se pojavljajo pri oblikovanju mehkih listov, ki pokrivajo vlasišča.

виды пеперомииSredi vidov, ki so ugodni za izražanje v domačih pogojih, se izda peperomija pri nas. Rodinska barva je Brazilija. V naravnih razmerah ta vrsta predstavlja tipičen epifit, ki je izdelan na drevesih, v teni, pod poljem lesa, na stvorah, ki gnijo, kot tudi torfjanih podlag. To in določa posebnosti razmnoževanja peperij in njihovih izrazov. Tukaj je treba opozoriti, da vse snovi, ki rastejo, ne dobivajo samo iz pošte, ampak iz vlage, ki se izvaja skupaj z atmosferskimi osakami.

Leto peperomija raje uporablja umeren poliv, zimoj pa raste želeno polivati ​​krajino redko, da bi se izognili stalni vlagi.

V tem primeru mora biti mehko in sobno temperaturo. Zelo pomembno je, da se izognete redko redkemu polivu, kar je v večini primerov povzročilo odstopanje seznama.

Peperomija: razmnoževanje in presedanje

potrebnih preusmeritev peperomijPrenos je treba izvajati vsakoletno do konca leta, rast pa ne pride v poštev tri leta. V zadnjem obdobju je bila njegova rast višja, kar bi lahko pomenilo povečanje rasti. Če želite preusmeriti želene majhne gorčice, da preprečite nepravilno razvoj rastlin. Vzročno omenjeni zemljevidi se ne bodo prerazporedili v nekaj letih.

Če ste zamenjali, če v rastlinah opazujete stanje, potem morate preveriti stanje korena, tako kot velika verjetnost, da peperomija potrebuje v večji meri.

Raznolikost nakupa peperomije se prenese dovolj enostavno, ker je ta možnost najbolj preprosta in priljubljena. Če želite, da bo rezultat popravljen, je priporočljivo spremeniti razmeroma natančno izbrano kuhinjo. Kuhinja ne predstavlja posebne složnosti. Dostatno akkuratno ločite koruno od drugega in vsak vsak preložite v ločeno posodo. Od tega rastlinskega izvora naj bodo samo še boljše, tako da bo korenita naprava imela dovolj svobodnih mest.

Da bi se izognili stalnemu vladanju na pošti, priporoča primer drevesa pri razmnoževanju peromij. Ko bo rastlina izhajala iz gorščine, je treba slednjo vstrezati, da očisti koren iz zemlje. Po tem, ko bo rastlina že bila izbrana v gruntu, bo želela približno v nedeljo, da jo zadržijo od prvih sončnih lučej. To bo pomagalo kornevoj sistemu, ki bo hitro prišlo do novih pogojev brez posebnega stresa. Sledi učenje, kaj pri takšnih načinih razmnoževanja rastlin je mogoče udobno namestiti.

Razmnoženje semenami

всходи семян пеперомииKo misliš, da gre za takšno rast, kot je peperomija, razmnoževanje semena v sorazmernih razmerah, praktično zelo majhno, je treba upoštevati, da imajo semena mikrokopične dimenzije. Vendar, če upoštevate te sposobnosti, se lahko pri dolžniških veščinah v celoti uvrstijo na odlično različico. To pomeni, da je treba temperaturo dvigniti pri 24-25 ° C v običajni smeri brez uporabe zemlje. Posamezno s semenami je potrebno hraniti v temnem in dovolj ustreznem mestu. Sraz po pojavu vshodov, jih je potrebno pikirati in preusmeriti v drugi goršok.

Размножение черенками

steblevoe razmnoževanje peperomijV vesenne-letnem obdobju je mogoče izbrati za peperomije razmnoževanje steblenih češenj. Za to potrebno odščititev njene makuške. Če želite ukoreniti čeren, ga postavite v smeh, ki je sestavljen iz torfe, listopadne zemlje in peska. V količini posode, ki je potrebna za uporabo, uporabite poseben vsebnik. Zahvaljujoč temu lahko z lahkoto zagotovimo rast potrebnih pogojev. Optimalna temperatura- +24-25 ° С. укоренившиеся черенки пеперомииV celotnem postopku naj ne bi bilo manj kot treh tednov. Ko se čerenček ukoreniti, ga bo mogoče preusmeriti že v majhnem gorku.

Peperomija любит рыхлу почту. Ona mora biti nevtralna ali tako sladka kislost. Če uporabljate preveč plodnega grunta, lahko koreninske rastline shranite.

peperomija iz listovoj plastikeRaznožno peperomijo z listi črevesja – še ena razširjena sposobnost, ki se razlikuje preprosto. Za to je potrebno vzeti seznam s korenitim češkom (on mora biti z enim-trem vzlamom), če ga želite podati v posebni smesi (lahko uporabite vlažni, ne pa mokrij pesmi). V ostalem sledi ponoviti te ukrepe, kar in pri uporabi s čerenkami. Želeno podpirajte vlažnost zraka na višji ravni.

Video o razmnoženi peperomiji