vhod za kakšno mamilijo v domačih razmerah Mamillacija – to je nekakšen način, ki je dosegel široko priljubljenost med cvetličnimi vrstami, zahvaljujoč privlačnemu zunanjemu pogledu, izvirni obliki in pišnim, živahnim cvetjem. Uvod za kakšno mamilijo v domačih razmerah je zelo prost. V skladu z nekaterimi pravili, ki vplivajo na cvetlični vrt, je mogoče izraziti rožnato cvetje, ki stane, ki je nepopolno dopolnilo interierja.

Splošno opisovanje mamilliarije

priljubljen суккулент Kaktus mamillija se nanaša na najbolj razširjen vir sukkulentov rodom iz Meksika in Severne Amerike. Vse nas nasitiva se več kot 300 sort mamil, ki se razlikujejo po dimenzijah, oblikah in okraskih socvetih.

Osnovne posebnosti mamilliarije:

 1. Večina takšnih vrst sort vsebuje cilindrično ali okroglo formulo in kompaktne dimenzije.
 2. Visoka rastlina ne presega 18-20 cm, širina doseže 35-40 cm.
 3. Mamiljarije so v veliki meri opuščene.
 4. Na površini, na kateri so na voljo majhne sosočke, imenovane mamilami ali tuberkulami, iz katerih so oblikovane majhne pučke ali kolobarji. Taki sosočki so na voljo v obliki paralelnih, spiralno narejenih vrst.
 5. Oblika, barva in razporeditev cvetov so odvisni od sorte. V večini videov so na voljo v zgornjih delih stebla, po krogu. Okras celo še belosnežni, kofeinsko-želatinasti ali rdeči. Velikost socvetij doseže 3-5 cm.
 6. Kadar cvetet mamillíja je odvisna od njene sorte. Celotno cvetenje začne veljati v marsi in se nadaljuje do 6-8 mesecev. Cvetlični butoni se lahko sprostijo le na svetlejšem svetišču, zato jim je potrebna dodatna osvetlitev.

Večje število sort mamilijarij ima majhne dimenzije in obliko. V tem času lahko ostane v cilindrični ali elipsoidni.

цветет маммиллярияPomembno je, da se srečanja pripeljejo in ploske različno vidne vrste, vendar niso priljubljene med cvetličarji, tako kot bolj zahtevne pri domačem uhodu.

Uvod za kakšno mamilijo v domačih razmerah

vhod za kakšno mamilijo v domačih razmerahObveščanje o temeljnih pravilih za vnos kakršnega koli poročila v domačih pogojih ne potrebuje veliko časa. To neprimerno rast lahko razvija in razvija skoraj v vseh pogojih.pozabljen uhod za mamilliarij

Nekontorilne sorte mamiliarije zadostujejo za namestitev opreme za osvetlitev in mesta za izražanje, potrebujejo v podkormah in polivah.

Izbor mest in osvetlitev

mesto izrazivanja kaktusovza kakšno mamilijo v domačih razmerah po nakupih se začne s pripravo mest za izražanje rastlin. Ne glede na nenaklonjenost v tem mestu, taka vrsta zelo “ljubljenega” je sončni svet. Največja rastlina je najbolj primerna za podkonke z južne strani.

маммиллярия при хорошем уходеPri pomanjkanju sončnega sveta rastlina začne deformirati in terati svojo formulo. V času, ko je letnik potreben za dodatno osvetlitev – najbolje, da ga postavite pod fitolampoj.

Mamillacija ne sme biti ves dan na voljo pod neposrednimi solnečnimi lučkami, tako kot od tega kakšnega načrta nas naj bodo zaščitene. Ne manj kot polovica dneva, ko je treba, se nahaja v zadnjem delu.

Подготовка почвы

počva za izražanje mamilZa izražanje kakršnih koli vrst razvrstitev, ki jih uporabljajo, se uporabljajo že pripravljeni prodajni podstrani, namenjeni za izražanje vsebin in sukkulentov. Počivanje rastlin mora biti porozno, vlažno in zračnopropitoemojno.

Lahko se pripravi in ​​samostojno. Za to potrebno namestitev v ravnih delih:

 • дерновую почву;
 • листовню почву;
 • torf;
 • pesnik.

Po pošti boste morali dodati malo gravijne ali kirpične kroške, znano ali rakušnjo, pa tudi gornjo drevesno gliko.

Temperaturni režim

zasebnost temperaturnega režimaZa popolno rast in razvoj kakršne koli vrste mamil je potrebno ustvariti optimalne temperaturne pogoje – ne višje +24 ° C. V letnem rastnem rastlinstvu je potrebno zateniranje, takšno, kot je na voljo pod neposrednimi sončnimi lučmi, lahko povzroči ozogacijo na njegovi površini in smotrnosti.

Kakovost mamiliranja mora zagotavljati dobro ventilacijo zraka. Za to emkost z rastjo dimenzij v provetrivaemmem prostorih.

V zimnih mesecih se mikrobrija nahaja v stanju pokoj. V tem času rastline ostanejo v prostorih s temperaturo ne višjo od +8 ° C.

Поливы кактуса

umerennyj poliv kaktusovVažna sestavljena vhoda za kakšno mamilijo v domačih pogojih – pravilnik, ki se razlikuje glede na čas leta. Konec jeseni in zimoj rastlin potrebujete zelo redko, ne več kot 1-krat v 20-28 dneh.

зацвел кактусLeto količine polivova se poveča v 1 primeru v nedeljo. Rastenie potrebuje uvladanje samo po tem, kot se pokvari v cvetličnem gorku popolnoma visoko. V nasprotnem primeru, če je mogoče resno obvladati mamilijarije, tako kot izločilna vlažnost za takšno izgubo energije in lahko sproži bolezni korenitih sistemov.

V obdobju pokoj kaktus ne potrebuje v polivah

Podkormke mamillárije

udobje za mamiliacijoZa podkormike, kot je mamiliacija, se uporabljajo samo kompleksni mineralni pripomočki, namenjeni posebej za kaktuse in sukkulente. V celoti uporabite podkorme v obliki raztopine za živila, v sestavi, ki vstopajo v kalij in fosfor. Ti mikroelementi so najbolj uporabni za vrsto sorte mamil.

Mamilliarju ni treba podkarmlivati ​​azotosoderžami udobrenijami. Zmanjšanje količine azote poveča rast rastlin, kar naredi njegovo stebelno vodilno in megkim.

Kaktus potrebuje v mineralnih podkormakih v obdobju s srednjimi apreljami do konca septembra, v kroglogodičnih podkormakih ni potrebe.

Размножение

размножение маммиллярииRazmnoževanje kakšne vrste sorte mamillíja poteka v različnih načinih – kot semena, tak in čerenk. Čerenkovanje se razlikuje po varnosti in preprostosti, zato je ta metoda najbolj priljubljena med rastlinami.

Nekateri cvetlični nasveti svetujejo, da vsaj 1 do 3 leta v 3-4 letih razmnožijo rastne semena. To je povezano s tem, kaj s “starostjo” vse mamillije imajo svojo lastnost.

Пересадка маммиллярии

пересадка маммиллярииMladoj kaktus nujno prerazpostavi 1 raz v letu. Vzrosloe raste, presaživa reže, ne pa tudi v 2-3 letih. Korni mamilljarije, prikazane v starejših odprtinah cvetličnega gorka – priznavajo to, kaj kakšen poraz porazi.

kaktus po presedadkihčas za preusmeritve – ves čas ali začetek leta, do obdobja aktivnega rosta. Za to se ne uporablja cvetlični vrh, ki je nekoliko večji, kot je stara, velika ali široka. Uporabite lahko celotno cvetlično embalažo iz plastike ali keramike.

V porističnem substratu, ki dobro oddaja zrak in vlago, je treba nujno dodati različico za svojo izbiro:

 • кирпичная крошка;
 • gravijna kroška;
 • агровермикулит;
 • perlit;
 • izmelčenna jaična skorlupa.

V pošti za izražanje kakršne koli sorte mamil ne boste dodali perečne. Organ vsebuje povečano koncentracijo vprašanj – takšna sestava ne prispeva k izražanju sukkulente.

neprihotlivyj krasiv kaktus

Mamilica – to je lepo in nepričakovano, kar predstavlja odlične možnosti za začetek cvetličarstva. On ne potrebuje veliko časa in pozornosti, nenehnih barv in barv, ki stojijo v velikem okrasju vsakega interiera.

Zabotlivy uhod za kakšno mamilijo v domačih razmerah – video