izražavanje geleniuma iz semen Pravilno izražanje geleniuma iz semena – to je lepo lepo in zdravo rastlinje. Če se v času zaposlitve zadržujejo, na primer podvržejo območje in uporabijo polivo in podkormok, za ta osrednji mnogoletnik oblikujejo pšenico z množicami lepotnih cvetličkov.

Gelenium: osnovne podobe in njihovo opis

čudovit gelenium v ​​sadu Vrhunsko rast je bilo odkrito v Severni in Centralni Ameriki, vendar je v zelo kratkem času, gelenij postal priljubljen v vsem svetu. To je veliko bolj trajno rast z dobro razvito kornevo sistemo.

Odlikuje se cvetje krepkim cvetličnim cvetjem, ki ga izlijejo pri naslednjih pervih zarozih.

Na današnji dan je približno 30 različnih vidov gelenije. Predloženo rastlina nima oblik hrane. Gelenium predstavlja edinstvene zemljepise, ki so blizu drugega.

Стебли все прямые, ровные. Višina doseže 160 cm. Listiki lancetovidni, na voljo poočeredno. Butony so se zbrale v socvetiji, ki opozarjajo na formulo košarice.

Osnovni vidni elementi:

  1. Hupa. Ta vrsta pogosto imenuje hupesa. V naravi raje raste na skalih mestih. Visoka zmaga ne presega 1 m. Stebli geleniuma Hupa neposredni, v zgornjih delih močno razvejani. Listiki nasičeno-zelene barve s črnim odtenkom. Цветочки одиночные. V diametru dosežejo 8 cm, želty. Cvetenje je mogoče spremljati na koncu junija ali v prvih številkah julija.gelenium hupa
  2. Gelenium Osennij Džaz. To je eden iz najlepših sort. Raste do 1,2 m v višino. Cvetočki lepe, boljše. Predstavljajo jih v obliki romanov. V diametru razkrijete buton doseže 6 cm. Lepestočki kupujejo nasičeno-želto, črno ali bordo, od naslednjih razredov na koncah.gelenium osenni džaz
  3. Гелениум Ранчера. Rastlina ne presega 1,5 m. Listine dolge oblike, sledijo zaokrenite na koncah. Бутоны небольшие. Lepestočki imajo nasičeno-rdeči odtenok. Lahko jih kupijo v rdeči barvi ali v zeleni barvi in ​​v fijoletovi srebrnini.gelenium rančera
  4. Гелениум Челси. To je gibrid, ki je zacvetaet hollywoodski. Značilno butoni imajo rdeč odtenek, vendar se v času, ko se pojavi, pojavi želtovasti ton. Ko koncu leta lepestočki ostanejo оранжевыми. Cvetočke kolesovidne oblike. Стебли не высокие.гелениум челси
  5. Gelenium Rubin potvrditev. Danni razred se nanaša tudi na gibrdam. Dostigaet raste 65 cm v višini. Cvetočki imajo formulo korzinke. Lepestočki rubinovo-krasnega odtenka. Obvestilo bo v drugem delu julija.gelenium rubin potrditev

Ne manj kot priljubljen je ozeleni gel. Razlikuje se po barvah, ki niso privlačne za dolgotrajno podaljšanje.

Izraščanje geleniuma iz semen

vhodi semen geleniumaČe želite izraziti novo rast, ne morate nujno imeti posebnih sposobnosti. Dovolj natančno podaljšajte čas zaposlitve, pravilno izvajajte pripravljalne dejavnosti in sodelujte z neskladnimi priporočili po postopku.

Sposoby poseva semian

Tako sposobni razmnoževanja, pogosto jih uporabljajo, kdo privik nadzoruje ves proces izražanja rastlin. Posredujte zeren prevod kot v jašikih, tako in takoj v odprtem gruntu. Na začetku obiska se bo izvedel drugi del februarja ali v začetku marca. Kaj se nanaša na delovna mesta v odprtem gruntu, je to najboljši čas jeseni. Za gradnjo delovnega materiala je narejen naravni proces stratifikacije.

Posadka na рассаду

posev seman geleniumaPosev zeren se priporoča v velikih posodah. Vse skupaj, da so bili narejeni iz drevesa ali pročne plastike. Podlaga za generiranje potrebuje uporabo vprašalnika. Najboljša možnost je grunt, ki je zasnovan za cvetoče rastline.

Ne vredi pozabiti in o drenaže. Če želite to uporabiti, uporabite srednje velikosti ali velike filme. Zatem nasypaût poštno. Zerna se nahaja na površini, ne zavira v grunt. Posasočni material slekka prikryvaet šarom peska. Za hitro prorastanijo se priporoča, da se pokrije poliétilenom.

Če vse naredite pravilno, se bodo prvi načini pojavili že čez mesec.

Hranite kontejnerje v prostorih, kjer je temperatura zraka v mejah +200 S. Po pojavu dveh polnocenovnih listov, ki jih razpisujejo. Rassaživati ​​cvetlične lahko v vseh emkostih. No najbolje, če bodo za delovna mesta uporabljeni torfasti gorki.

Posredujte razsady v odprtem gruntu

рассада гелениумаRassadu izberejo v klubu v drugi polovici maja ali v začetku junija. V tem času se je začelo že dobro napredovati, kar je zelo pomembno za geleniumo.

Učastok mora dobro osvetliti solnce in zaščititi pred skvoznjakov. Kaj se pošilja, najbolje bi bilo opraviti posel v šibko in vprašljivo grunt, kar je izjemno dovoljenje vlagu.

Pred tem, kot bi se razpravljali o klubu, sodelovali v tem postopku, preusmerili vse sorne in musor. Prav tako potrebujete sestavne dele in naredite jamočke.

Kot samo mesto bo pripravljeno, deluje na delovnem mestu. Za začetek je potrebno dostaviti razpravo z gorščiki in jo postaviti v vodo, da se korenita naprava napolni z vodo. Po 20-30 minutah se rastline pošljejo po pošti.

Pravila za vnos gelenijev v sadu

Uhaživajte za današnji pogled rastlin ne složno. Glavno poznavanje posebnosti, ki imajo cvetje.

Орошение

полив цветов

Polivanje gelenija je potrebno pogosto in običajno. Zasuha je hitra za velikoletnike. Po vseh postopkih se priporoča pošiljanje pošiljke in odstranitev podatkov. To je zelo pomembno, prav tako kot pomanjkanje kisline in koruze, ki tvori površino telesa, sposobnosti prispevajo k uvedbi.

Cvetočki, ki posnamejo semennym način, začnejo v drugem letu.

Удобрение растения

udobje za geleniumoPodkarmlivanje gelenija je potrebno trikrat za sezono. Prvo udobje prinaša v zadnjih številkah majo. Za to v 10 l čiste vode razmešijo 20 g močevin. Polučenim raztopino polivajo cvetlične rastline. Prav tako lahko uporabite sulfat kalija.

Ponovno podkontrolnik vodi v času aktivnega razvoja. Za to namestitev uporabljajo Agrikola-7 ali Agrikola-fantazija. Ljudje iz teh pripravkov povezujejo 1 l korovovodov in 10 l vode.

Zadnja procedura se izvede v drugem delu oktobra. To je potrebno za to, da bi bil cvetlični peresnik dobro premeščen, nabral sil in poradoval običajno cvetenjem. Za to raztopino po 20 g sulfata kalija in superfosfata v 10 l tekočine.

Пересадка

Da bi bil cvetlični dan veliko, in so poimenovali svetel okras, je treba v dveh ali treh letih razglasiti gelenij. Za ta kornevni sistem razdelite na več stopenj in preverite na drugem ustreznem mestu.

Bolezni in vreditelji

Mnogoletnik je dovolj stabilen do različnih bolezni. No, ne glede na to, rastlinstvo med drugim poraža hrizantemsko nematodo. Ona uničkožaet kot liste, tak in buton. Iz tega razloga so kupili črno-beli odtenek in zasedli.

Izbrisati se zaradi nesorazmerno nesložno. Če želite to, morate odstraniti vse poražene zmage, in sam cvetličen polirati slabe raztopine serij ali znanim mlekom.

Če so zavezana vsa pravila vhoda, to nikakršne nasekomye in bolezni geleniumu ne strašny. Cvetoček veliko let bo predelal svoje lepe zmage in privlačne, jarkove butonate.

Posredujte semen v odprtem gruntu

zaposlitev geleniuma v odprtem gruntuČe se odločite za obisk semena takoj v klubu, da to storite pred vsemi svojimi naročili, da ne bodo uspeli vstopiti.

SNAČALO GRADKU je potrebno prekopati. Če se pojavi težka, glinasta, to olajša diagnozo in doda majhno količino peska.

Tako, kot je le treba pripraviti, lahko pridete do oblikovanja borozdoka. Razdalja med lukami mora biti v mejah 30-35 cm. Sejte zrna ne gusto, drugače pa pride proryvat.

Kot samo vhodi se pojavijo na površini, jih je treba nenehno prilagajati, da jih ne bi ogrozili. Ko so rastline dosegle 10 cm v višini, jih lahko začnete razpravljati, razdvajajte od 25 do 30 cm.

izrekanje geleniuma v odprtem spletnem mestuTo je tisto, kar prevajajoče zemeljske celice polivajo vsak dan. Lučše je vse to narediti večer, po tem, ko je začel solnce. Voda mora biti toplotna in čista.

Za uporabo lahko uporabite in pripravite vodo, vendar mora biti v sobni temperaturi.

Razmnoževanje geleniuma delitev kusta

To je eden izmed najbolj preprostih načinov razmnoževanja. Če želite izraziti na ta način, morate pravilno razdeliti kornevno sistem.

Natančno potrebujete, da kupite skupaj s kmetijskim komom. Z uporabo nože ali drugih otoških predmetov ga razdelite na več stopenj. Pri tem je pomembno slediti tem, da bo masa v diametru manjša od 20 cm. Pripravljen delovni material premaknite v poštno pošto in pošljite. Sverhu grunt nekoliko utrambovat in običajno polit.

Na delovnem mestu je potrebno nujno slediti tem, da se konektor naloži nad strojno pošto.

Zimovka geleniuma

priprava geleniuma k zimeNe glede na to, da je eno rastje v celoti z znatnimi, obstaja verjetnost njegovega izmerjanja. Če želite cvetke dobro prerazporediti, ga morate vsako leto umreti. Prekrasen variantom so opisi ali lapnik. V območij, kjer opazujete tihe moroze, kornevno sistem ukriva netančen polotnom.

Vzrosly ékzemplâry, pred ukrtiem, priporoča se obrezovanje. Delaût to ostrim nožem ali sadovimi nožnicami.

Snemajo ukritje takoj po tem, kot sojde sneg.

Gelenium – to je edinstven cvet, ki bo na pravilnem delovnem mestu veliko let obdeloval svoje barvne barve. Zahvaljujoč dekorativnim lastnostim, veliko število prodajalcev pogosto uporablja za ustvarjanje krajinskega oblikovanja. On čudovito gleda v velikih barvah, dekorativnih kuhinj. Prav tako se dobro raste skupaj z osenčenimi vrstami cvetov.

Zanimivo o izrazivaniji geleniuma – video